Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Comunitatea Republica. Radu Negulescu, fondatorul FLOW OS: În domeniul tehnologiei, cea mai mare bătălie între companiile din România este nu pe clienți, ci pe programatori

Radu Negulescu

Interviu video. Comunitatea Republica

Radu Negulescu, fondatorul startup-ului FLOW OS, a fost luni seară invitatul lui Claudiu Pândaru în Comunitatea Republica. FLOW OS este un startup care își propune să revoluționeze modul în care interacționează oamenii. Programatorii săi sunt cei care au creat Comunitatea Republica. Și tot ei au făcut posibilă, în vremuri de pandemie, organizarea festivalului UNFINISHED în online, astfel încât participanții să se simtă aproape de vorbitori, dar și unii de ceilalți, chiar și la distanță.

„Ceea ce facem noi nu este doar o platformă de evenimente, este un framework de tehnologie. Echipa FLOW OS asta face: dezvoltăm un framework de tehnologie foarte interesant, care ne permite în timpi extrem de scurți și eficienți să facem niște experiențe foarte intense din punct de vedere al interacțiunii”, spune Radu Negulescu.

În perioada în care ședințele, cursurile și evenimentele s-au mutat în online, fondatorul FLOW OS și-a dat seama că instrumentele actuale „nu favorizează în mod special transferul calitativ de informație”. „Avem toate tool-uri la îndemână, tool-uri video care ne ajută să comunică între noi, care sunt gândite cantitativ, nu calitativ.

Constatând că e foarte greu să te organizezi în perioada asta, am început să lucrăm la un produs: cum face să avem un input atât cantitativ, cât și calitativ de informație. Cum facem să colaborăm eficient? FLOW OS este intersecția intre un model conceptual foarte solid și un alt fel de a face tehnologie”, povestește Radu Negulescu.

Soluția pe care o oferă poate fi folosită într-o varietate de contexte: pentru organizarea de evenimente, pentru organizarea de cursuri sau, iată, pentru o platformă de publishing, cum se întâmplă în cazul Comunității Republica. „Modelul conceptual este un model care permite maparea și execuția oricărui tip de interacțiune umană”, afirmă el. Oficial, soluția va fi lansată în martie anul viitor.

În prezent, FLOW OS are o echipă de 30 de oameni pe care urmează să și-o extindă, în perioada următoare, cu încă 16. Acest lucru nu este foarte ușor în România: chiar dacă există programatori buni, numărul lor nu este atât de mare pe cât ar fi nevoie.

„În domeniul ăsta al tehnologiei, cea mai mare competiție între companiile din România nu este clienți, ci este pe oameni. Ăsta e marele challenge al industriei, resursa umană. Avem aspirații globale încă in prima clipă, suntem foarte încrezători”, spune Radu Negulescu.

Urmăriți mai jos înregistrarea interviului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult