Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Comunitatea Republica. Radu Negulescu, fondatorul FLOW OS: În domeniul tehnologiei, cea mai mare bătălie între companiile din România este nu pe clienți, ci pe programatori

Radu Negulescu

Interviu video. Comunitatea Republica

Radu Negulescu, fondatorul startup-ului FLOW OS, a fost luni seară invitatul lui Claudiu Pândaru în Comunitatea Republica. FLOW OS este un startup care își propune să revoluționeze modul în care interacționează oamenii. Programatorii săi sunt cei care au creat Comunitatea Republica. Și tot ei au făcut posibilă, în vremuri de pandemie, organizarea festivalului UNFINISHED în online, astfel încât participanții să se simtă aproape de vorbitori, dar și unii de ceilalți, chiar și la distanță.

„Ceea ce facem noi nu este doar o platformă de evenimente, este un framework de tehnologie. Echipa FLOW OS asta face: dezvoltăm un framework de tehnologie foarte interesant, care ne permite în timpi extrem de scurți și eficienți să facem niște experiențe foarte intense din punct de vedere al interacțiunii”, spune Radu Negulescu.

În perioada în care ședințele, cursurile și evenimentele s-au mutat în online, fondatorul FLOW OS și-a dat seama că instrumentele actuale „nu favorizează în mod special transferul calitativ de informație”. „Avem toate tool-uri la îndemână, tool-uri video care ne ajută să comunică între noi, care sunt gândite cantitativ, nu calitativ.

Constatând că e foarte greu să te organizezi în perioada asta, am început să lucrăm la un produs: cum face să avem un input atât cantitativ, cât și calitativ de informație. Cum facem să colaborăm eficient? FLOW OS este intersecția intre un model conceptual foarte solid și un alt fel de a face tehnologie”, povestește Radu Negulescu.

Soluția pe care o oferă poate fi folosită într-o varietate de contexte: pentru organizarea de evenimente, pentru organizarea de cursuri sau, iată, pentru o platformă de publishing, cum se întâmplă în cazul Comunității Republica. „Modelul conceptual este un model care permite maparea și execuția oricărui tip de interacțiune umană”, afirmă el. Oficial, soluția va fi lansată în martie anul viitor.

În prezent, FLOW OS are o echipă de 30 de oameni pe care urmează să și-o extindă, în perioada următoare, cu încă 16. Acest lucru nu este foarte ușor în România: chiar dacă există programatori buni, numărul lor nu este atât de mare pe cât ar fi nevoie.

„În domeniul ăsta al tehnologiei, cea mai mare competiție între companiile din România nu este clienți, ci este pe oameni. Ăsta e marele challenge al industriei, resursa umană. Avem aspirații globale încă in prima clipă, suntem foarte încrezători”, spune Radu Negulescu.

Urmăriți mai jos înregistrarea interviului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult