Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Comunitatea Republica. Radu Negulescu, fondatorul FLOW OS: În domeniul tehnologiei, cea mai mare bătălie între companiile din România este nu pe clienți, ci pe programatori

Radu Negulescu

Interviu video. Comunitatea Republica

Radu Negulescu, fondatorul startup-ului FLOW OS, a fost luni seară invitatul lui Claudiu Pândaru în Comunitatea Republica. FLOW OS este un startup care își propune să revoluționeze modul în care interacționează oamenii. Programatorii săi sunt cei care au creat Comunitatea Republica. Și tot ei au făcut posibilă, în vremuri de pandemie, organizarea festivalului UNFINISHED în online, astfel încât participanții să se simtă aproape de vorbitori, dar și unii de ceilalți, chiar și la distanță.

„Ceea ce facem noi nu este doar o platformă de evenimente, este un framework de tehnologie. Echipa FLOW OS asta face: dezvoltăm un framework de tehnologie foarte interesant, care ne permite în timpi extrem de scurți și eficienți să facem niște experiențe foarte intense din punct de vedere al interacțiunii”, spune Radu Negulescu.

În perioada în care ședințele, cursurile și evenimentele s-au mutat în online, fondatorul FLOW OS și-a dat seama că instrumentele actuale „nu favorizează în mod special transferul calitativ de informație”. „Avem toate tool-uri la îndemână, tool-uri video care ne ajută să comunică între noi, care sunt gândite cantitativ, nu calitativ.

Constatând că e foarte greu să te organizezi în perioada asta, am început să lucrăm la un produs: cum face să avem un input atât cantitativ, cât și calitativ de informație. Cum facem să colaborăm eficient? FLOW OS este intersecția intre un model conceptual foarte solid și un alt fel de a face tehnologie”, povestește Radu Negulescu.

Soluția pe care o oferă poate fi folosită într-o varietate de contexte: pentru organizarea de evenimente, pentru organizarea de cursuri sau, iată, pentru o platformă de publishing, cum se întâmplă în cazul Comunității Republica. „Modelul conceptual este un model care permite maparea și execuția oricărui tip de interacțiune umană”, afirmă el. Oficial, soluția va fi lansată în martie anul viitor.

În prezent, FLOW OS are o echipă de 30 de oameni pe care urmează să și-o extindă, în perioada următoare, cu încă 16. Acest lucru nu este foarte ușor în România: chiar dacă există programatori buni, numărul lor nu este atât de mare pe cât ar fi nevoie.

„În domeniul ăsta al tehnologiei, cea mai mare competiție între companiile din România nu este clienți, ci este pe oameni. Ăsta e marele challenge al industriei, resursa umană. Avem aspirații globale încă in prima clipă, suntem foarte încrezători”, spune Radu Negulescu.

Urmăriți mai jos înregistrarea interviului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult