Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Coreea de Nord anunță că va trimite 100.000 voluntari pentru a lupta în Ucraina de partea Rusiei

Vladimir Putin și Kim Jong un

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Propagandiștii ruși susțin că regimul lui Kim Jong Un va trimite soldați pentru a ajuta armata rusă în Ucraina. O declarație despre „100000 de voluntari” din Coreea de Nord a fost difuzată la televiziunea de stat rusă.

Încă nu se știe dacă o astfel de ofertă a fost făcută de Coreea de Nord. Dar propaganda rusă promovează activ această teză. Propaganda visează deja la modul în care „voluntarii coreeni” vor „combate fascismul în Ucraina”. The New York Post a atras atenția asupra acestui lucru.

Pervîi Kanal, post de televiziune administrat de stat rus, a declarat că Coreea de Nord s-ar fi oferit să ofere 100.000 de soldați pentru a sprijini invadarea Ucrainei de către Rusia. Această informație, care în prezent este neconfirmată, a fost exprimată de propagandistul rus Ihor Korotchenko. Acesta se autointitulează „expert militar”.

„Există rapoarte că 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt gata să vină și să ia parte la conflict”, a spus Korotchenko la Pervîi Kanal

Korotchenko a fost deosebit de interesat de ceea ce el a numit „experiența bogată a Coreei de Nord în desfășurarea războiului de artilerie”. În opinia postului, aceasta este o remarcă grăitoare, având în vedere rapoartele despre succesele artileriei ucrainene cu rază lungă de acțiune după achiziționarea sistemelor de rachete americane HIMARS în iunie. De notat că sistemele HIMARS au schimbat echilibrul pe frontul de luptă din Ucraina. Chiar dacă Rusia a înregistrat câștiguri teritoriale, rușii au înregistrat pierderi imense.

„Dacă Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să o permitem”, a spus Korotchenko.

Alte publicații de propagandă au început să dezvolte acest subiect cu participarea lui Korotchenko.

De exemplu, „Moscow Komsomolets” l-a intervievat despre perspectivele ca armatei ruse să i se alăture 100.000 de soldați nord-coreeni.

În special, în acest interviu, Korotchenko a declarat că totul depinde de voința politică a Kremlinului. În Coreea de Nord, potrivit propagandistului, Kim Jong Un abia așteaptă permisiunea lui Putin. Potrivit lui Korotchenko se fac deja planuri cu privire la modul de transport al unui astfel de contingent.

„Se creează un pod aerian, iar aeronavele militare de transport vor asigura deplasarea acestor unități în zona ostilităților. Am practicat adesea un astfel de transfer al forțelor noastre la asemenea distanțe la diferite exerciții. Deci din punct de vedere practic, totul este ușor aici. Este o chestiune de decizie politică”, a spus Korotchenko.

Korotchenko a mai declarat că Kim Jong Un, care aparent este gata să-și trimită soldații pentru războiul din Ucraina, „plătește o datorie” către Federația Rusă

„Apropo, la un moment dat am ajutat Coreea de Nord în lupta împotriva agresorilor imperialiști. Deci, dacă îți place să ajuți, îți place și să primești. Și în acest sens, Kim Jong-un este un om bun. Își amintește asta. Îl respect sincer pe acest politician, pentru că este capabil să ia decizii grele față de SUA. El este gata să provoace Occidentului coșmaruri, în special în ceea ce privește ajutorul dat Federației Ruse. Dar, repet, în orice caz, aceasta este o chestiune de decizie politică a Rusiei”, a spus propagandistul.

The New York Post a remarcat că rămâne neclar ce fel de „voluntari” din Coreea de Nord ar putea fi trimiși în Ucraina. Dar ei au subliniat că astfel de declarații arată că președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, îi este frică să anunțe o mobilizare generală în Federația Rusă.

„Anunțul ajutorului Coreei de Nord vine pe fondul informațiilor că mai multe state furnizează așa-numite forțe „voluntare”. Unii analiști de informații din Occident au considerat că Vladimir Putin nu are capitalul politic pentru a ordona o mobilizare masivă în Rusia. Chiar luna trecută, șeful serviciilor secrete britanice, Richard Moore, a spus că, în opinia sa, eforturile militare ale Rusiei „sunt pe cale să se epuizeze”, potrivit BBC News.

„Evaluarea noastră este că va deveni din ce în ce mai dificil pentru ruși să furnizeze militari în următoarele câteva săptămâni”. Declarația îi aparține lui Richard Moore, șeful MI6. Acesta a fost citat de reporteri în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Forumul de Securitate din Aspen, Colorado.

Coreea de Nord a mai spus că Ucraina nu poate vorbi despre suveranitate

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a emis o declarație în care spune că Ucraina „nu are dreptul” să ridice probleme de suveranitate după ce a oferit ajutor Statelor Unite și a adoptat restricții privind programele militare ale Phenianului.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost declanșat în 24 februarie 2022. De la începerea ostilităților, peste 42.000 de militari ruși au fost uciși. Rusia a pierdut peste 1900 de tancuri.

Articol publicat înițial pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Probabil nu mai au cu ce sa ii hraneasca si ii trimit pe front
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult