Foto Inquam Photos/Octav Ganea
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat azi că au fost înregistrate primele 2 decese în România ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.
Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).
Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.
Până în acest moment, în România au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).
Aflați si:
- C.T. Popescu, despre ordonanța militară: Mai simplu și mai dur era să se folosească cuvântul interzicere. Indivizii care au ieșit să se vânture prin lume probabil că vor face asta în continuare, dacă e vorba de recomandări
- Violeta Cincu: #șîeu Un metru de solidaritate: Ștefan Mandachi pune gratuit hotelul și restaurantele sale la dispoziția medicilor și salvatorilor în lupta cu COVID-19
- Breaking news: Se interzic grupurile mai mari de trei persoane, noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, se închid mall-urile, a anunțat Ministerul de Interne. Străinii nu mai au voie să intre în România. Citiți textul integral al ordonanței militare
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă sâmbătă, la ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani, potrivit comunicatului transmis de Grupul de Comunicare Strategică.
La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.
De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Citiți și:
- Ionel Pop Doncilă: Panicați-vă... dar nu oricum! Despre COVID-19 pe invers
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Murira si la noi? Cam tarziu, probabil ca usturoiul e de vina!
Deci un pacient de 67 de ani, cu cancer pulmonar terminal cere sa vina sa moara in Ro.
Si faptul ca s-a infectat cu coronavirus, il transforma in " mortul nr 1 de coronavirus".Ca asa vrea presa.Sa aiba si ei despre ce sa scrie, pt ca in Ro pina acum n-a fost nici un deces datorat direct coronavirusului.
Al doilea pacient, 74 de ani, pe dializa renala, el ar putea fi considerat prima victima a coronavirusului, pentru ca daca n-ar fi fost infectat probabil ca ar mai fi trait citeva luni, poate 1 an facind dializa.A nu se uita ca cea mai frecventa cauza a mortii pt pacientii pe dializa renala este boala aterosclerotica, cel mai des un infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Deci, in loc sa zicem mersi ca in Ro nu sint decese datorate coronavirusului, ele sint cautate cu luminarea....nu conteaza ...audienta sa fie
Nu s-a mai spus nimic de pacientul care avea limfom, a fost la tratament in Italia si s-a intors cu autocarul la Suceava.
67 de ani, infectat cu coronavirus, internat in stare grava, si totusi...ameliorat...spre dezamagirea presei....care n-a mai relatat despre el cam de multisor.
Pe de alta parte , in Elvetia se raporteaza neoficial peste 6000 de cazuri pozitive.
Au murit si aici citiva oameni apartinind categoriilor de risc.
Cum de in Ro sint numai 308 cazuri, cind s-au intors zeci de mii de romani din zonele rosii?Iar in Elvetia nu se testeaza decit cazurile simptomatice, cel putin in prezent.
De ce in Italia se inregistreaza mii de morti de coronavirus, iar in Ro ii cautam cu luminarea?
La fel in Spania, Franta.
Tari care fac parte din categoria "mediteraneenelor".
Nu cred ca Italia , Spania si Franta sint formate 99% din oameni peste 70 de ani cu multe comorbiditati.
Lasind la o parte consecintele economice dezastruoase ale acestei "asmutiri" de coronavirus asupra lumii, faptul ca 900 de mil sint teoretic in izolare(la o populatie de 7 mld...), de ce nu se gaseste o explicatie mai plauzibila a numarului de decese in crestere in Italia cu toate masurile crincene de izolare luate acolo?
Ca de ex, bolile genetice ale locuitorilor la Marea Mediterana care ii fac mai vulnerabili la anumiti germeni, decit pe altii?
Ca n-or fi toti cei peste 4000 de morti peste 65,si bolnavi fara scapare.
Se stie de ex ca cei cu thalassemie (f frecventa in bazinul mediteraneean) sint rezistenti la....malarie.... si cine stie ce sensibilitati au "in compensatie"
In Romania încă nu s-a depășit capacitatea de tratare a bolnavilor, ca în Italia și se pare că și în Franța. Cu alte cuvinte încă nu-s lăsați unii să moara.
Trebuie neaparat interzise deplasarile neesentiale pe tot parcursul zilei, nu doar noaptea.