Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Coronavirus în România | Autoritățile anunță două decese din cauza coronavirusului. Una dintre victime avea o boală incurabilă, cealaltă făcea daliză

coronavirus in Romania - Octav Ganea

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat azi că au fost înregistrate primele 2 decese în România ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, în România au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

Aflați si:

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă sâmbătă, la ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani, potrivit comunicatului transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dupa ce am dat ''like'' la toate comentariile sa va zic ce versiune am eu. Americii i se zbate o pleoapa pentru ca China se apropie vertiginos de locul intai (putere economica). Anul 2008: America critica nu-stiu-ce pasta de dinti si vopseaua de pe jucarii din China. Astia zic ca daca amerlocii nu mai vor produse chinezesti isi vand toti dolarii (1,3 trilioane in 2008) si pe yankeii ii ia cu friguri. Apoi SARS, apoi Huawei, acum covid. Pai amerlocii atacara China, astia lovira un aliat (Italia) iar raspunsul fu Iranul (printre putinii care-si baga ceva in embargoul american sunt chinezii ce cumpara petrol iranian). Ma uit pe statistici, covidul e prin europa in functie de bunastare, adica aia de se plimba mai mult cu avionul ( sa nu-mi spuneti c-a venit pe camila). Totusi sunt cateva anomalii iar singura explicatie ramane un atac biologic.
    Murira si la noi? Cam tarziu, probabil ca usturoiul e de vina!
    • Like 0
  • Roxana B check icon
    Multi dintre cunoscuti comenteaza aceste stiri cu cele 2 persoane care au murit, presumably de coronavirus ca "stiri pentru prosti"
    Deci un pacient de 67 de ani, cu cancer pulmonar terminal cere sa vina sa moara in Ro.
    Si faptul ca s-a infectat cu coronavirus, il transforma in " mortul nr 1 de coronavirus".Ca asa vrea presa.Sa aiba si ei despre ce sa scrie, pt ca in Ro pina acum n-a fost nici un deces datorat direct coronavirusului.
    Al doilea pacient, 74 de ani, pe dializa renala, el ar putea fi considerat prima victima a coronavirusului, pentru ca daca n-ar fi fost infectat probabil ca ar mai fi trait citeva luni, poate 1 an facind dializa.A nu se uita ca cea mai frecventa cauza a mortii pt pacientii pe dializa renala este boala aterosclerotica, cel mai des un infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
    Deci, in loc sa zicem mersi ca in Ro nu sint decese datorate coronavirusului, ele sint cautate cu luminarea....nu conteaza ...audienta sa fie
    Nu s-a mai spus nimic de pacientul care avea limfom, a fost la tratament in Italia si s-a intors cu autocarul la Suceava.
    67 de ani, infectat cu coronavirus, internat in stare grava, si totusi...ameliorat...spre dezamagirea presei....care n-a mai relatat despre el cam de multisor.
    Pe de alta parte , in Elvetia se raporteaza neoficial peste 6000 de cazuri pozitive.
    Au murit si aici citiva oameni apartinind categoriilor de risc.
    Cum de in Ro sint numai 308 cazuri, cind s-au intors zeci de mii de romani din zonele rosii?Iar in Elvetia nu se testeaza decit cazurile simptomatice, cel putin in prezent.
    De ce in Italia se inregistreaza mii de morti de coronavirus, iar in Ro ii cautam cu luminarea?
    La fel in Spania, Franta.
    Tari care fac parte din categoria "mediteraneenelor".
    Nu cred ca Italia , Spania si Franta sint formate 99% din oameni peste 70 de ani cu multe comorbiditati.
    Lasind la o parte consecintele economice dezastruoase ale acestei "asmutiri" de coronavirus asupra lumii, faptul ca 900 de mil sint teoretic in izolare(la o populatie de 7 mld...), de ce nu se gaseste o explicatie mai plauzibila a numarului de decese in crestere in Italia cu toate masurile crincene de izolare luate acolo?
    Ca de ex, bolile genetice ale locuitorilor la Marea Mediterana care ii fac mai vulnerabili la anumiti germeni, decit pe altii?
    Ca n-or fi toti cei peste 4000 de morti peste 65,si bolnavi fara scapare.
    Se stie de ex ca cei cu thalassemie (f frecventa in bazinul mediteraneean) sint rezistenti la....malarie.... si cine stie ce sensibilitati au "in compensatie"


    • Like 1
    • @ Roxana B
      Parerist check icon
      In Italia in mod normal vârful de îmbolnăviri (nu de decese) se estimează în perioada 23-25 martie. Iar cel de decese ceva mai târziu. Masurile stricte au fost luate de abia 10 zile....și durează pana se vede efectul.
      In Romania încă nu s-a depășit capacitatea de tratare a bolnavilor, ca în Italia și se pare că și în Franța. Cu alte cuvinte încă nu-s lăsați unii să moara.
      • Like 2
    • @ Roxana B
      Asa am citit si eu ca cei mai multi mor inainte de a ajunge la terapie intensiva. S-a ajuns ca timpul de raspuns la solicitari al ambulantelor sa fie de 7 ore. in Italia.
      • Like 0
  • check icon
    Este o greseala in titlu la ultimul cuvant.
    • Like 1
  • Nume check icon
    47 vindecati la TM si numai 11 la Bucuresti. Este adevarat ca sunt doua tratamente diferite? Daca da, de ce nu se incearca si la Buc tratamentul din TM?
    • Like 1
  • Masurile luate in ultima vreme au redus rata de crestere a cazurilor noi de la 35-40 % pana saptamana trecuta la 15-20% saptamana asta. Tot nu e suficient. O crestere in ritmul de 20% zilnic ne va duce la peste 80000 de cazuri in a doua zi de Paste, adica peste nivelul Chinei!
    Trebuie neaparat interzise deplasarile neesentiale pe tot parcursul zilei, nu doar noaptea.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult