Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cresc pensiile, alocațiile și salariul minim de la 1 ianuarie. Pensionarii care au până la 1.600 de lei vor primi un sprijin de 1.200 de lei plătit o singură dată

Viață cotidiană București

Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

PNL și PSD au căzut de acord, la ultima rundă de negocieri, să crească de la 1 ianuarie 2022 pensiile, alocațiile pentru copii și salariul minim. Publicată inițial pe surse de Hotnews, informația a fost ulterior confirmată oficial de Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL. Potrivit acestuia, impactul bugetar al măririlor va fi de 13,6 miliarde de lei – circa 1,2% din PIB.

Conform înțelegerii dintre cele două partide, mărirea va fi de 10% în cazul pensiilor, în timp ce pensia minimă va crește de la 800 la 1000 de lei.

Pensionarii care au o pensie de până la 1.600 de lei ar urma să primească în luna ianuarie un sprijin de 1.200 de lei, acordat o singură dată, pentru a acoperi scumpirea utilităților. Cei care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții pe sănătate de 10%.

În cazul copiilor de la 0 la 2 ani, alocația va crește la 600 de lei, iar în cazul celor de peste 2 ani la 243 de lei. 

Salariul minim brut pe economie ar trebui să fie din ianuarie de 2.550 de lei.

Conform surselor citate de Hotnews, programul de guvernare este finalizat urmând ca în cursul zilei de vineri liderii PNL, PSD și UDMR se decidă cine va fi premierul pe care îl vor susține.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan check icon
    Bine ,bine ,ok ce s-a hotarat, dar cu alea nesimtite ? Cum ramane ?
    -- Ca lu ,dorneanu ,sau altii cu peste 20 000 pensie ,le trebuie mult timp ca sa-i numere ! Ori altii ,numara in catva secunde .
    • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult