Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CTP, despre „The Irishman”: Adună toate clișeele din filmele cu mafioți. Actorii arată ca niște „morți galvanizați umblători”

The Irishman

Cristian Tudor Popescu a criticat filmul „The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese, despre care spune că este o colecție din toate filmele cu mafioți, în care actorii arată ca niște „morți galvanizați”.

„De Niro arată ca un mort. Acest machiaj digital folosit în cazul lui De Niro, Joe Pesci și Al Pacino e groaznic. Oamenii arată ca niște morți galvanizați umblători. A zombie arată. Iar filmul este o colecție din toate filmele cu mafioți, se autopastișează domnul Scorseze, începând cu „Mean Streets”, continuând cu „Goodfellas”, „Casino” și cu ce mai vreți dvs.

Ia toate clișeele de acolo și le adună aici. Bineînțelesc că oamenii ăștia se chinuie să joace bine sunt actori foarte buni, dar pe mine filmul m-a plictisit de moarte, că tot se moare acolo”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

Întrebat dacă i-a plăcut un film văzut recent, jurnalistul a răspuns: „Film bun... nu. Mi-a plăcut cum e realizat serialul „Umbre”, sezonul 3. E comercial, dar ăsta nu eu un lucru rău. E făcut la meserie din punct de vedere al sunetului, montajului, imaginii, ritmului, actoriei. Arată a serial american, occidental, de nivel”.

„Că are kitsch-uri groaznice în el, că are forțări, găuri în scenariu – asta e altceva. Dar ce se vede acolo meserie cinematografică, ceea ce în România nu s-a văzut până acum. Au fost filme foarte bune, filme de autor, unele extraordinare, dar serialul ăsta este o probă de meserie la rece în România, ceea ce nu pot decât să salut”, a adăugat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult