Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum arată lucrările de pe primul tronson din autostrada Sibiu-Pitești. VIDEO

Sibiu - Boita - Foto: captura Youtube Pro Infrastructura

Foto: captura Youtube Pro Infrastructura

Lucrările la prima porțiune din autostrada Sibiu - Pitești au ajuns la un stadiu de 31%, iar la final de an ar putea fi realizate în proporție de 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură, care a prezentat o filmare aeriană cu lucrările care au loc între localitățile Sibiu/Veștem și Boița. 

Reprezentanții asociației adaugă că „urmăresc cu atenție și oarecare îngrijorare” desemnarea greoaie de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constructorilor pe următoarele sectoare ale autostrăzii Sibiu-Pitești. 

Foto: Facebook Pro Infrastructura

„Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susținut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta să ajungă la 65% - 70%. Lucrări complexe precum viaductul de la Boița pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023, dar unii membri API pariază pe a doua jumătate a anului 2022. În orice caz, le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr și colaboratorilor lor și urmărim cu atenție și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, se arată în postarea pe Facebook a Asociației Pro Infrastructură.

Segmentul Sibiu - Boița are o lungime de 13,17 km, iar termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este martie 2023.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult