Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum arată lucrările de pe primul tronson din autostrada Sibiu-Pitești. VIDEO

Sibiu - Boita - Foto: captura Youtube Pro Infrastructura

Foto: captura Youtube Pro Infrastructura

Lucrările la prima porțiune din autostrada Sibiu - Pitești au ajuns la un stadiu de 31%, iar la final de an ar putea fi realizate în proporție de 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură, care a prezentat o filmare aeriană cu lucrările care au loc între localitățile Sibiu/Veștem și Boița. 

Reprezentanții asociației adaugă că „urmăresc cu atenție și oarecare îngrijorare” desemnarea greoaie de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constructorilor pe următoarele sectoare ale autostrăzii Sibiu-Pitești. 

Foto: Facebook Pro Infrastructura

„Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susținut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta să ajungă la 65% - 70%. Lucrări complexe precum viaductul de la Boița pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023, dar unii membri API pariază pe a doua jumătate a anului 2022. În orice caz, le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr și colaboratorilor lor și urmărim cu atenție și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, se arată în postarea pe Facebook a Asociației Pro Infrastructură.

Segmentul Sibiu - Boița are o lungime de 13,17 km, iar termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este martie 2023.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult