Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum arată lucrările de pe primul tronson din autostrada Sibiu-Pitești. VIDEO

Sibiu - Boita - Foto: captura Youtube Pro Infrastructura

Foto: captura Youtube Pro Infrastructura

Lucrările la prima porțiune din autostrada Sibiu - Pitești au ajuns la un stadiu de 31%, iar la final de an ar putea fi realizate în proporție de 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură, care a prezentat o filmare aeriană cu lucrările care au loc între localitățile Sibiu/Veștem și Boița. 

Reprezentanții asociației adaugă că „urmăresc cu atenție și oarecare îngrijorare” desemnarea greoaie de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constructorilor pe următoarele sectoare ale autostrăzii Sibiu-Pitești. 

Foto: Facebook Pro Infrastructura

„Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susținut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta să ajungă la 65% - 70%. Lucrări complexe precum viaductul de la Boița pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023, dar unii membri API pariază pe a doua jumătate a anului 2022. În orice caz, le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr și colaboratorilor lor și urmărim cu atenție și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, se arată în postarea pe Facebook a Asociației Pro Infrastructură.

Segmentul Sibiu - Boița are o lungime de 13,17 km, iar termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este martie 2023.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult