Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cum scoate rachete balistice pe gură ministrul Apărării din Guvernul Dăncilă

Fifor

Foto: Inquam Photos

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut, marți seară, la Antena 3, o gafă gravă, lăsând să se înțeleagă că România ar avea la Deveselu rachete balistice, adică ofensive. A revenit ulterior, la Digi24, spunând că a fost vorba despre o greșeală de înțelegere. 

„Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”, a declarat Fifor.

Era vorba însă de rachete de interceptare, care nu au capacități ofensive, al căror rol este acela de a contracara rachetele balistice. 

Fifor a spus miercuri că la mijloc este o eroare. „Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistice. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem asemenea rachete. A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aș putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • gura pacatosului adevar graieste...sau nu stie exact ce avem acolo...o Hahalera!!!
    • Like 0
  • Dupa ce am invatat totul despre legile justitiei, despre pensii si piloanele aferente, despre Codul Penal si Codul Administrativ, zilele acestea am ajuns la capitolul "Rachete balistice"! Intr-un an si jumatate de guvernare pesedista, am devenit experti in aproape orice, deoarece Guvernul Romaniei nu e expert in nimic! Ma intreb, insa: care sunt sansele noastre sa reechilibram balanta? Poate omul civilizat, inteligent, onest, integru, moral, cu armele lui specifice, sa reziste acestui asalt brutal, primitiv, incrancenat al celor aflati la putere?
    • Like 0
  • Ionel check icon
    Da, gafa de proportii. Asa este cand un filozof ajunge ministrul apararii, fara a avea cunostinte de specialitate elementare.
    • Like 1
  • Nu va faceti griji stiu rusii mai bine ca noi.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult