Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum trăiește un milionar la București. Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender: „Mie îmi place să merg cu metroul, pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn”

Florin Talpeș

Foto: Inquam Photos

Când spui om de afaceri în România, impresia generală este că trebuie să fie cineva cu mașină de lux, care merge la Monaco cu avionul personal. O nouă generație de antreprenori demontează însă acest mit, crede fondatorul Bitdefeder Florin Talpeș. 

„Omul de afaceri, ca percepție generală, e cineva care învârte bani, cel care vinde și cumpără, și atunci noi asociem omul de afaceri cu cel care are haine scumpe, cel care epatează cu mașina foarte scumpă, cel care își petrece vacanțele la Monaco, folosind un avion personal. Astea sunt stereotipuri greșite. Cei mai mulți oameni care sunt de succes în zona antreprenorială nu sunt din categoria asta. E o generație mai modestă, ca noi toți, mie îmi place să merg cu metroul pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn ca să nu mă murdăresc. Nu, îmi place să interacționez cu oamenii, îmi plac oamenii de rând, eu sunt un om de rând, iar cei din industria high-tech așa gândesc, dar nu sunt singurii”, a spus Talpeș, marți seara, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta crede că există o clasă de întreprinzător din ce în ce mai numeroasă care gândește în acest fel. „Cheltuiesc cât e necesar, în niciun caz ca să epateze, ci e vorba de nevoile lor. Evident că cineva care a avut succes poate să își permită anumite lucruri pe care alții nu pot, însă aici e vorba de care e misiunea ta în viață, cum își aduci o contribuție la viața comunității, banii se pot duce în multe direcții”, a afirmat el.

Fondatorul Bitdefender a mai povestit că, pe lângă faptul că merge cu metroul, împarte mașina cu colegii atunci când merge la serviciu sau ia taxiul: „Vreau să evit eu problema de a fi eu ocupat și focalizat pe ceea ce se întâmplă în trafic”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ati fost prea bun cu omenirea, ar trebui sa va bucurati de ce are mai frumos de oferit. Imi vine greu sa cred ca metroul ordinar ar fi unul dintre ele!
    • Like 0
  • Joe Doe Joe Doe check icon
    Nice.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult