Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum trăiește un milionar la București. Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender: „Mie îmi place să merg cu metroul, pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn”

Florin Talpeș

Foto: Inquam Photos

Când spui om de afaceri în România, impresia generală este că trebuie să fie cineva cu mașină de lux, care merge la Monaco cu avionul personal. O nouă generație de antreprenori demontează însă acest mit, crede fondatorul Bitdefeder Florin Talpeș. 

„Omul de afaceri, ca percepție generală, e cineva care învârte bani, cel care vinde și cumpără, și atunci noi asociem omul de afaceri cu cel care are haine scumpe, cel care epatează cu mașina foarte scumpă, cel care își petrece vacanțele la Monaco, folosind un avion personal. Astea sunt stereotipuri greșite. Cei mai mulți oameni care sunt de succes în zona antreprenorială nu sunt din categoria asta. E o generație mai modestă, ca noi toți, mie îmi place să merg cu metroul pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn ca să nu mă murdăresc. Nu, îmi place să interacționez cu oamenii, îmi plac oamenii de rând, eu sunt un om de rând, iar cei din industria high-tech așa gândesc, dar nu sunt singurii”, a spus Talpeș, marți seara, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta crede că există o clasă de întreprinzător din ce în ce mai numeroasă care gândește în acest fel. „Cheltuiesc cât e necesar, în niciun caz ca să epateze, ci e vorba de nevoile lor. Evident că cineva care a avut succes poate să își permită anumite lucruri pe care alții nu pot, însă aici e vorba de care e misiunea ta în viață, cum își aduci o contribuție la viața comunității, banii se pot duce în multe direcții”, a afirmat el.

Fondatorul Bitdefender a mai povestit că, pe lângă faptul că merge cu metroul, împarte mașina cu colegii atunci când merge la serviciu sau ia taxiul: „Vreau să evit eu problema de a fi eu ocupat și focalizat pe ceea ce se întâmplă în trafic”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ati fost prea bun cu omenirea, ar trebui sa va bucurati de ce are mai frumos de oferit. Imi vine greu sa cred ca metroul ordinar ar fi unul dintre ele!
    • Like 0
  • Joe Doe Joe Doe check icon
    Nice.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult