Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum trăiește un milionar la București. Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender: „Mie îmi place să merg cu metroul, pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn”

Florin Talpeș

Foto: Inquam Photos

Când spui om de afaceri în România, impresia generală este că trebuie să fie cineva cu mașină de lux, care merge la Monaco cu avionul personal. O nouă generație de antreprenori demontează însă acest mit, crede fondatorul Bitdefeder Florin Talpeș. 

„Omul de afaceri, ca percepție generală, e cineva care învârte bani, cel care vinde și cumpără, și atunci noi asociem omul de afaceri cu cel care are haine scumpe, cel care epatează cu mașina foarte scumpă, cel care își petrece vacanțele la Monaco, folosind un avion personal. Astea sunt stereotipuri greșite. Cei mai mulți oameni care sunt de succes în zona antreprenorială nu sunt din categoria asta. E o generație mai modestă, ca noi toți, mie îmi place să merg cu metroul pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn ca să nu mă murdăresc. Nu, îmi place să interacționez cu oamenii, îmi plac oamenii de rând, eu sunt un om de rând, iar cei din industria high-tech așa gândesc, dar nu sunt singurii”, a spus Talpeș, marți seara, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta crede că există o clasă de întreprinzător din ce în ce mai numeroasă care gândește în acest fel. „Cheltuiesc cât e necesar, în niciun caz ca să epateze, ci e vorba de nevoile lor. Evident că cineva care a avut succes poate să își permită anumite lucruri pe care alții nu pot, însă aici e vorba de care e misiunea ta în viață, cum își aduci o contribuție la viața comunității, banii se pot duce în multe direcții”, a afirmat el.

Fondatorul Bitdefender a mai povestit că, pe lângă faptul că merge cu metroul, împarte mașina cu colegii atunci când merge la serviciu sau ia taxiul: „Vreau să evit eu problema de a fi eu ocupat și focalizat pe ceea ce se întâmplă în trafic”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ati fost prea bun cu omenirea, ar trebui sa va bucurati de ce are mai frumos de oferit. Imi vine greu sa cred ca metroul ordinar ar fi unul dintre ele!
    • Like 0
  • Joe Doe Joe Doe check icon
    Nice.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult