Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dacă fumul nu e de la mici, atunci e de la deșeurile arse ilegal și, dacă nu e nici de la deșeuri, atunci e de la spitale

Fum Matei Balș

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Dacă fumul nu e de la mici, atunci e de la deșeurile arse ilegal și, dacă nu e nici de la deșeuri, atunci e de la spitale. Nu ne mai tăiem de multă vreme craca de sub picioare, asta ar însemna muncă și munca în sistem e pontată în cel mai bun caz pe zi scurtă, pe coloana de numiri politice, așa că ne dăm foc la craca de sub picioare și așa uscată de 30 de ani de la Revoluție.

La cât de dese sunt deja incendiile în spitalele noastre, ne trebuie un minister întreg pentru prevenirea lor, spre exemplu cel de la Transporturi oricum stă degeaba, Comarnic - Brașov va fi gata când va cânta 50 Cent la Cerbul de Aur...

Radiourile și televiziunile ar trebui ca la rubrica starea vremii să vorbească și de probabilitate de incendiu pe cap de pacient. Măcar să pregătim din timp coliva, dacă statul ne aprinde cu stoicism lumânarea.

Casele de pariuri ar trebui să listeze probabilitatea de incendiu în spitale, cotele ar fi mai ceva ca la meciurile de fotbal...

Dacă pe clădirile spitalelor din România s-ar pune o bulină roșie, precum cele care indică riscul de prăbușire la seism, atunci am avea o Românie cu pojar. Dacă mai vine și - Doamne Ferește! - vreun cutremur, nici bubele nu mai rămân din ea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Peste vreo 20 de ani vor si sanse mari ca 50cents sa cante la Cerbul de Aur, dar nu va veni pe autostrada ca nu va fi gata, ci eventual cu helicopterul.
    Eu nu cred ca se doreste modernizarea Romaniei. Aceasta modernizare inseamna nu numai o viata mai buna in multe zone, dar si o reducere a influentei statului in bunastarea cetatenilor. Iar acest lucru nu de doreste pentru ca cetatenii nu mai depind de stat si nu mai pot fi influentati economic de politic. In plus se va vedea ca cetatenii se pot conduce singuri si atunci incepem sa discutam serios de autonomii, guverne regionale, etc. care bineinteles nu pot fi dorite de guvernele fanarioate din ultimiii 30 de ani.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult