Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dacă fumul nu e de la mici, atunci e de la deșeurile arse ilegal și, dacă nu e nici de la deșeuri, atunci e de la spitale

Fum Matei Balș

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Dacă fumul nu e de la mici, atunci e de la deșeurile arse ilegal și, dacă nu e nici de la deșeuri, atunci e de la spitale. Nu ne mai tăiem de multă vreme craca de sub picioare, asta ar însemna muncă și munca în sistem e pontată în cel mai bun caz pe zi scurtă, pe coloana de numiri politice, așa că ne dăm foc la craca de sub picioare și așa uscată de 30 de ani de la Revoluție.

La cât de dese sunt deja incendiile în spitalele noastre, ne trebuie un minister întreg pentru prevenirea lor, spre exemplu cel de la Transporturi oricum stă degeaba, Comarnic - Brașov va fi gata când va cânta 50 Cent la Cerbul de Aur...

Radiourile și televiziunile ar trebui ca la rubrica starea vremii să vorbească și de probabilitate de incendiu pe cap de pacient. Măcar să pregătim din timp coliva, dacă statul ne aprinde cu stoicism lumânarea.

Casele de pariuri ar trebui să listeze probabilitatea de incendiu în spitale, cotele ar fi mai ceva ca la meciurile de fotbal...

Dacă pe clădirile spitalelor din România s-ar pune o bulină roșie, precum cele care indică riscul de prăbușire la seism, atunci am avea o Românie cu pojar. Dacă mai vine și - Doamne Ferește! - vreun cutremur, nici bubele nu mai rămân din ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Peste vreo 20 de ani vor si sanse mari ca 50cents sa cante la Cerbul de Aur, dar nu va veni pe autostrada ca nu va fi gata, ci eventual cu helicopterul.
    Eu nu cred ca se doreste modernizarea Romaniei. Aceasta modernizare inseamna nu numai o viata mai buna in multe zone, dar si o reducere a influentei statului in bunastarea cetatenilor. Iar acest lucru nu de doreste pentru ca cetatenii nu mai depind de stat si nu mai pot fi influentati economic de politic. In plus se va vedea ca cetatenii se pot conduce singuri si atunci incepem sa discutam serios de autonomii, guverne regionale, etc. care bineinteles nu pot fi dorite de guvernele fanarioate din ultimiii 30 de ani.
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult