Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Dacă fumul nu e de la mici, atunci e de la deșeurile arse ilegal și, dacă nu e nici de la deșeuri, atunci e de la spitale

Fum Matei Balș

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Dacă fumul nu e de la mici, atunci e de la deșeurile arse ilegal și, dacă nu e nici de la deșeuri, atunci e de la spitale. Nu ne mai tăiem de multă vreme craca de sub picioare, asta ar însemna muncă și munca în sistem e pontată în cel mai bun caz pe zi scurtă, pe coloana de numiri politice, așa că ne dăm foc la craca de sub picioare și așa uscată de 30 de ani de la Revoluție.

La cât de dese sunt deja incendiile în spitalele noastre, ne trebuie un minister întreg pentru prevenirea lor, spre exemplu cel de la Transporturi oricum stă degeaba, Comarnic - Brașov va fi gata când va cânta 50 Cent la Cerbul de Aur...

Radiourile și televiziunile ar trebui ca la rubrica starea vremii să vorbească și de probabilitate de incendiu pe cap de pacient. Măcar să pregătim din timp coliva, dacă statul ne aprinde cu stoicism lumânarea.

Casele de pariuri ar trebui să listeze probabilitatea de incendiu în spitale, cotele ar fi mai ceva ca la meciurile de fotbal...

Dacă pe clădirile spitalelor din România s-ar pune o bulină roșie, precum cele care indică riscul de prăbușire la seism, atunci am avea o Românie cu pojar. Dacă mai vine și - Doamne Ferește! - vreun cutremur, nici bubele nu mai rămân din ea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Peste vreo 20 de ani vor si sanse mari ca 50cents sa cante la Cerbul de Aur, dar nu va veni pe autostrada ca nu va fi gata, ci eventual cu helicopterul.
    Eu nu cred ca se doreste modernizarea Romaniei. Aceasta modernizare inseamna nu numai o viata mai buna in multe zone, dar si o reducere a influentei statului in bunastarea cetatenilor. Iar acest lucru nu de doreste pentru ca cetatenii nu mai depind de stat si nu mai pot fi influentati economic de politic. In plus se va vedea ca cetatenii se pot conduce singuri si atunci incepem sa discutam serios de autonomii, guverne regionale, etc. care bineinteles nu pot fi dorite de guvernele fanarioate din ultimiii 30 de ani.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult