Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dacian Cioloș: Taxa pe lăcomie, o calamitate pentru sistemul financiar, care poate ajunge în colaps în orice moment

Dacian Ciolos - partid

Prin proiectul de OUG anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, PSD dinamitează sistemul financiar din România, scrie fostul premier Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook. 

„E final de drum pentru PSD. Ceea ce știam cu toții și a fost prevăzut de toți analiștii financiari e pe cale să se petreacă. PSD a tras de bugetul de stat forțând toate limitele, iar acum încearcă să îl cârpească prin măsuri dezastruoase. Taxa pe lăcomie este o calamitate pentru sistemul financiar, care poate ajunge în colaps în orice moment.

Nu vă lăsați induși în eroare de numele taxei. Nu e nimic haiducesc în gestul PSD. Nu ia nimeni bani de la bogați ca să le dea săracilor. Ceea ce se întâmplă în momentul de față este dinamitarea sistemului financiar, pur și simplu, sub pretextul mincinos al unor măsuri populiste. Într-o țară normală, sistemul financiar funcționează după reguli predictibile, care permit sectorului privat să se dezvolte și să facă profit astfel încât statul, ca reprezentant al cetățenilor, să primească ceea ce i se cuvine de drept. Nu și la noi. Abuziv, inconstant și incompetent, Guvernul PSD încearcă să își repare propriile gafe. Anul trecut au fost decapitalizate companiile de stat. Acum, sunt atacate companiile care creează locuri de muncă. Bursa de la București este in cădere liberă”, spune el.

Cioloș avertizează că românii „vor plăti cu vârf și îndesat” pentru acțiunile PSD din această perioadă: „Atunci când dinamitezi sistemul bancar, distrugi echilibrul financiar și pui în pericol întreaga economie. Crizele mondiale așa încep. Cetățenii României vor plăti cu vârf și îndesat aceste greșeli uriașe.

Pregătiți-vă pentru un 2019 haotic și plin de crize. Plecarea PSD de la putere ne va costa enorm, pentru că în urma lor va rămâne un dezastru similar cu cel de la începutul anilor ‘90. Vom avea de muncă ani buni pentru a îndrepta ceea ce strică acești oameni. Prețul va fi viitorul copiilor României. Cu cât vor sta mai puțin la putere, cu atât va fi mai bine. Există în PSD oameni iresponsabili care vor să se salveze cu prețul distrugerii acestei țări”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • SO Rin SO Rin check icon
    Am și eu o întrebare c-o fi bună c-o proastă asta timpul va decide . De ce în loc să fie bine totul se face invers ? De ce opoziția ,,fie vorba intre noi asta nu e opoziție,, în loc să se unească se divizează? Poate mă luminează cineva?
    • Like 0
  • raimond check icon
    Solutia Tudor Vladimirescu, de la 1821. La doua sute de ani. Pentru cine nu stie: "Cine are arme cu arme, cine nu cu furci si topoare".
    Vine Foamea. Pe bune.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult