Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dăncilă: „Acest Guvern cred că nu e bazat pe hoție. Nu cred că există oameni proști"

Viorica Dancila la Iasi

(Foto: Facebook/George Chelaru)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Iași, într-un dialog cu un corespondent voluntar al Rezist TV, că Guvernul nu este bazat pe hoție și că medici din Ungaria vor să vină în România, după ce Executivul a crescut salariile în domeniul medical. „Eu nu cred că există oameni proști. Trebuie să respectăm opinia fiecăruia”, a mai spus Dăncilă, la plecarea de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Corespondent Rezist TV: Există în momentul de față plecați din România 5-6 milioane de oameni, iar circa jumătate din elevii români care sunt în liceu își manifestă dorința de a pleca. Cei cu care am stat de vorbă spun că e vorba de proasta guvernare, de hoție, de teama de a mai rămâne într-o Românie care nu mai e a lor.  Ce mesaj trimiteți pentru copiii care sunt dincolo de granițe, ce mesaj transmiteți pentru fiul meu care în momentul de față e în Statele Unite și se gândește că ar putea să vină înapoi în țara lui, dar îi este frică de ce ar putea să găsească aici, de un guvern bazat pe hoție, de un guvern în care legile se schimbă în favoarea infractorului. Cum comentați?

Viorica Dăncilă: Cred că ceea ce spuneți dvs nu este conform cu realitatea și spun acest lucru fără a vrea să vă supăr. Acest guvern cred că nu este bazat pe hoție și cred că atunci când aruncăm astfel de cuvinte trebuie să... Cred că nimeni nu poate acuza premierul României de hoție și atunci când generalizăm, trebuie să spunem despre ce persoană este vorba și că acest lucru este valabil indiferent că suntem noi la guvernare, că au fost alții la guvernare.

Corespondent Rezist TV: Poate că se înșală, dar vorba lui Lăpușneanu: „Proști, proști, dar mulți”.

Viorica Dăncilă: Eu nu cred că există oameni proști. Nu aș vrea să facem acest lucru. Eu cred că trebuie să respectăm opinia fiecăruia, chiar dacă ne place, chiar dacă nu ne place.

Premierul a adăugat că, în opinia ei, cele mai multe plecări din țară au fost în 2009, „când s-au tăiat pensii și salarii, când s-au închis școli și spitale”. 

Președintele PSD a adăugat că „din respect pentru medici” Guvernul a majorat salariile în domeniul medical, iar acum medici din Ungaria vor să vină să profeseze în România.

„Ce guvern a ridicat salariile medicilor așa cum am făcut-o noi?! Și nu este ușor. Și asta din respect pentru medici, fiindcă vrem să rămână medicii în România. Am adus salariul unui medic la 4.000 de euro. Sunt medici din Ungaria care vor să vină în România. Sunt medici care nu au mai plecat, cu toate că sunt foarte căutați, foarte buni specialiști. Dar am încercat să creăm condițiile să rămână aici, în țară”, a mai adăugat premierul.

Mai jos, înregistrarea dialogului (de la minutul 47):

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • analfabetii, la care capitol de cheltuieli buugetate i-ati bagat?
  • Like 0
 • In ce hal de hotzeasca e atitudinea Dancilei! Arunca acolo niste ciosvarte de adevar sa imbrobodeasca pe zombii care o sustin. Normal ca in noianul de frustrari exista si subiecte cu caracter pozitiv, adica masuri care au mai inchis pe ici pe colo gurile unor nemultumiti, dar sa raspunda cu atata emfaza la asaltul de intrebari cu doua trei realizari ale guvernului, e sfidarea bunului simt !!! O smechera ca ea, cu gene false si machiaj de vodevil e plimbata ca o papusa prin balciuri, sa prosteasca masele cu nerusinare!!!
  • Like 4
 • Nu din generozitate au marit salariile medicilor ci din cauza ca se golea tara de ei. Au plecat cei care nu luau spaga, ca nu le mai ajungeau banii de la o luna la alta, dupa mai bine de 10 ani de scoala grea (inclus rezidentiatul). Ca le-au marit salariile e asadar un lucru normal. Ca nu-i aduna pe spagarii din spitalele de stat care continua sa conditioneze prestatia si la salarii de 4000 euro/luna e anormal.
  • Like 4
 • Mă întreb și eu așa, oare știe tabla înmulțirii pe sărite ?
  • Like 3
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Pe sarite? Nu cereti prea mult? Doar e prim-ministru!
   • Like 0
  • @ Adrian Vladut
   Da adevărat. E...doar prim ministru.
   • Like 1
 • Acest guvern nu e bazat pe hoție și prostie?
  Atunci pe ce e bazat? Impostură, incompetență, corupție și prost simț economic, nesimțire și bătaie de joc vis-a-vis de banul public...? E mai bine spus așa?
  • Like 6
  • @ Horia Pelle
   Nu e mai bine spus asa, e doar o completare corecta a afirmatiei referitoare la hotie!
   • Like 2
 • Acest guvern nu e bazat pe hoție și prostie?
  Atunci pe ce e bazat? Impostură, incompetență, corupție și prost simț economic, nesimțire și bătaie de joc vis-a-vis de banul public...? E mai bine spus așa?
  • Like 0
 • Zev check icon
  Are dreptate Veo. Guvernul asta nu e bazat pe hotie. E invers, hotia e bazata pe guvernul ei, care a modificat dand hotiei o temelie solida.. Si altceva, misto incercarea de delimitare, subtextul e am schimbat cativa PSDisti din guvern cu altii la fel, dar acum e alt guvern, care n-are nimic de-aface cu guvernul precedent, cel care a decriminalizat ce-a vrut muschiul lui, guvern coordonat de una Dancila, pe care n-o cunosc si nu ma cunoaste. Noi vedeam in fostul cabinet ‘decat’ fata Dancilei, dar de fapt era altcineva, cum ar fi Nicolas Cage in Face-Off.
  • Like 6
 • Roxana B check icon
  Mda....azi am aflat ca fratele meu a facut infarct.
  Si sotia lui l-a dus la Sanador , si de-acolo a cautat in disperare pe cineva sa-i faca coronarografia
  Floreasca nu facea, Monza nu facea, la Municipal n-a vrut ea sa-l duca.
  Intr-un final a venit un cardiolog interventionist de la Fundeni care l-a cateterizat si stentat.
  Locatia Sanador fiind in nordul Buc.
  Interventia a costat 4000 RON si stentul 14700.
  Din fericire el isi poate permite.
  Dar altii care nu pot, ce fac?
  E posibil ca spitale mari ca Floreasca si Monza sa n-aibe echipe de interventie de urgentza in asemenea cazuri?
  Am auzit de la cineva ca se face cu schimbul in weekend, intre spitale vreau sa zic, care preia infarctele, care AVC-urile...
  Asa ceva n--am mai pomenit
  • Like 4
  • @ Roxana B
   Gabi check icon
   Atunci când moare cineva în spital, cadavrul este dus într-o cameră specială a spitalului, unde este uneori autopsiat şi/sau pregătit pentru înhumare. Cu această ocazie, din corpul decedatului se scot nu doar sângele, dar şi unele „piese de schimb” de valoare, precum un eventual STENT. Sunt şanse ca stentul să fi fost extras de la o persoană decedată şi astfel să fie plătit de mai multe ori.
   • Like 0
  • @ Gabi
   Roxana B check icon
   Scenariu bun pt filme horror, dar sa nu exageram
   • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult