Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire în cazul accidentului în care au murit două persoane

Daniel Chițoiu - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru ALDE Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire în cazul  accidentului rutier în care a fost implicat în 26 decembrie și în urma căruia au murit două persoane.

„Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. A refuzat să dea declarații la audieri, prevalându-se de dreptul la tăcere", a declarat pentru HotNews.ro procurorul Cătălin Arsene. de la Parchetul Tribunalului Argeș.

Citiți și:

„Nu pot să dau declarații acum. Colaboram cu presa, dar trebuie îndeplinite procedurile”, le-a spus Chițoiu jurnaliștilor, la intrarea la audieri.

Întrebat dacă a vorbit cu familiile victimelor, Chițoiu a spus că nu. El a negat și că vorbea la telefon înainte de impact.

Cum explică faptul că a ieșit din mașină pe picioare și i-a însoțit pe polițiști, apoi a fost luat cu targa și dus la spital? „Mi-am revenit în momentul acela", a răspuns Daniel Chițoiu.

Luni, Parchetul General a anunțat că dosarul privind accidentul rutier în care a fost implicat Daniel Chițoiu a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş de la Parchetul Judecătoriei Pitești, „având în vedere intensa reflectare în mass-media" a acestui caz și „calitatea de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din șoferii implicaţi în accident".

Daniel Chițoiu a fost externat în 2 ianuarie de la Spitalul Floreasca, unde a fost internat câteva zile în Secția de Terapie Intensivă.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că Daniel Chițoiu, care era singur în mașină, ar fi pătruns pe contrasens.

În urma accidentului din 26 decembrie, în localitatea Zamfirești din Argeș, mașina lui Daniel Chițoiu a pătruns pe contrasens și s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ''Lacrima Rutiera'' -. Din pacate in Romania actul de justitie defavorizeaza grav victimele sau urmasii celor decedati iar vinovatii sunt condamnati la pedepse cu suspendare, adica la ....libertate! Proiectul Lacrima Rutiera pe care l-am initiat ca victima a unui accident rutier in urma abuzurilor ce au generat umilinta si dispret in ''malaxorul justitiei'' ani de zile, a sustinut ca numarul mare de tragedii in care majoritatea celor decedati sunt persoane nevinovate, se datoreaza si actului de justitie printr-o legislatie permisiva. Proiectul a avut la baza si tragediile zecilor de persoane si familii ale celor decedati care ca si mine au devenit si victime ale actului de (in)justitie. Prin aceasta initiativa civica prin care am comemorat victimele accidentelor rutiere, anual inca din anul 2001 in Piata Universitatii din Bucuresti am tras un semnal de alarma asupra inechitatilor si abuzurilor comise in actul de justitie, cazul personal prin care cu toata opozitia magistratilor am adus in fata instantei primul expert tehnic-auto pentru expertiza falsa intocmita ascunsa, ce a dus initial la musamalizarea dosarului. Consecintele expertizei au avut totusi efecte negative atat in tergiversarea dosarului penal si mai ales pe latura civila. Pentru implicarea civica unica in Romania, am fost invitata infirma in carje,la Brussels in anul 2009 la Prima Conferinta Mondiala a ONG-urilor pentru Siguranta Rutiera organizata de ON-OMS, unde am sustinut ca numarul mare de tragedii rutiere din Romania, pe langa lipsa infrastucturii rutiere si calitatea proasta a celei existente,lipsa edducatiei si a civilizatiei rutiera un rol indirect il are si actul de justitie prin legislatia permisiva in favoarea autorilor tragediilor in care mor OAMENI NEVINOVATI, iar altii ca si mine raman infirmi toata viata. Toata compasiunea familiilor indoliate pentru victimele acestei tragedii!
    • Like 0
  • După un proces care o să se întindă pe 3-4 ani sau e făcut scăpat sau îl lasă să fugă din țară
    • Like 0
    • @ Mihai Maruseac
      A mai fost ,,unn caz similar si celebru ,, vezi cazul ,,huidu ,, SI ????.........
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult