Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

David Popovici, după ce a câștigat medalia de aur la Paris: „Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, cu o dorință foarte arzătoare și puternică, absolut oricine poate. Deci vă rog, făceți-o și voi!”

Imagine cu campionul olimpic David Popovici. Foto: Omar Arnau / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Dacă eu am putut, băiat obișnuit, absolut oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi!”, a declarat David Popovici la câteva minute după ce a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber de la Paris, după cum relatează G4Media

Cine știe, orice e posibil la JO. Atâta timp cât ai un culoar, ai o șansă. Mă bucur că am luptat până la ultimul metru”, a declarat David Popovici, întrebat dacă speră la o medalie și în proba de 100 de metri. „Treaba încă nu s-a încheiat, însă bineînțeles că o să mă bucur. E o realizare imensă în primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, tribuna e plină aici. Mă bucur că am asistat împreună la ceea ce am reușit. Mulțumesc!”, a mai spus campionul olimpic.

Imediat după cursă, într-o declarație pentru TVR, Popovici a spus: „Nu-mi place să fiu atât de emoționat. Dar… e frumos!”. „A fost o cursă de câini. Așa e în finalele olimpice, nu se scot întotdeauna cei mai buni timpi, dar la o astfel de competiție clasamentul e cel mai important. Ne-am bătut până la ultimul braț”, a mai spus David Popovici.

„Dedic victoria tuturor celor care m-au susținut, dar și celor care au avut încredere în mine și celor care nu au avut încredere”, a declarat proaspătul pentru TVR campion olimpic la 200 de metri liber. Mă bucur că acum 5 minute am scris istorie. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, cu o dorință foarte arzătoare și puternică, absolut oricine poate. Deci vă rog, făceți-o și voi!” a mai spus campionul olimpic, potrivit TVR.

David Popovici a devenit luni seară campion olimpic la 200 de metri liber, după ce a câștigat o finală dramatică în ultimele clipe, cu o revenire de senzație. Românul a terminat cu 1:44.72, iar în spatele său au fost englezul Matthew Richards cu 1:44.74 și americanul Luke Hobson cu 1:44.79. Astfel, România a câștigat prima medalie de la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024. și prima medalie de aur la înot după două decenii.

Ultima medalie olimpică a înotului românesc datează din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate, notează Agerpres. David Popovici va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marţi (12:15), când vor avea loc şi semifinalele (21:30).

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult