Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De ce nu se oprește strada. Săptămâna aceasta este crucială

Neamtrezit

Foto: Cristian Vasile

Revoluția luminii este abia la început. Strategia de comunicare a majorității aflate la putere, care s-a activat de sâmbătă seară, arată că săptămâna aceasta este cea mai importantă de la începerea disputei legate de ordonanțele împotriva justiției.

O mare problemă pe care o întâmpină Liviu Dragnea și susținătorii săi ține însă de faptul că publicul căruia se adresează este tot mai îngust, în timp ce populația care descoperă că vrea altă clasă politică este tot mai largă.

Tinerii care ies de câteva săptămâni în stradă au început să-și convingă părinții și bunicii că au dreptate. Mai mult, unii au început să posteze pe rețelele de socializare fotografii care demonstrează că i-au adus pe părinți la proteste. Valul de manifestanți crește exponențial. Duminică seara au ieșit peste 600.000 de români pe străzi în 60 de orașe. În Europa alte zeci de acțiuni au fost organizate, redacțiile sunt asaltate de fotografii și clipuri video.

În cealaltă tabără, a politicienilor care au vrut să amputeze lupta împotriva corupției, mesajele, emitenții și mediile de propagare sunt evidente:

  • Liviu Dragnea s-a dus la televiziunile de partid să denunțe o lovitură de stat finanțată de străini. Merge pe intimidare, susținând că instituțiile statului vor investiga multinaționalele. Este mesajul cu agenturile reîmpachetat. Tot la intimidare merge și cu Klaus Iohannis, pe care l-a ales ca țintă, acuzându-l că destabilizează țara și că vrea să fure alegerile.
  • În paralel, șeful comisiei de control SRI, a cărui fiică îi numește oi pe cei care au ieșit în piață, cere serviciilor să ancheteze imixtiunile străine.
  • Fără să și-l asume, dar cu scopul de a ocupa spațiu mediatic, șefii PSD au organizat din ce au avut, din ce nu au avut, o contramanifestație în fața Cotroceniului și insinuează că în țară mai sunt niște milioane pe care i-ar putea scoate în stradă, dar nu vor. Purtători de mesaj: Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu.
  • Există informații cum că sunt posibile incidente. Noi sperăm că nu va fi așa, luăm toate măsurile, sperăm să rămânem cu integritatea teritorială - mesaj distribuit cu intenția de a-i rări pe participanți, emitent Gabriela Vrânceanu Firea.
  • Cheia dezamorsării conflictului este la Președintele Klaus Iohannis, noi suntem dispuși la dialog, e momentul să ne așezăm la masă- Călin Popescu Tăriceanu și Sorin Grindeanu la televiziunile prietene.
  • Guvernul dă ce a promis, am crescut lui X, lui Y, am bifat toată lista cu promisiuni - emitent Sorin Grindeanu.
  • Oamenii nu au cerut renunțarea la schimbarea codurilor, ci au protestat față de modul în care au fost adoptate. Ok, le-am abrogat, dar trebuie să facem modificările. Emitenți - ministrul Justiției Iordache și Sorin Grindeanu. Astăzi este pornită dezbaterea publică pentru modificări, care vor merge la Parlament (unde coaliția PSD-ALDE are majoritate clară).
  • Ministrul Justiției va plăti - mesaj distribuit de Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea. De menționat că i se reproșează în mod special că nu a știut să comunice.

În fapt, întreaga strategie nu este altceva decât modalitatea de a cumpăra timp și de a trece pe planul doi discuția despre schimbarea legilor penale prin Parlament.

Dacă vă întrebați de ce nu s-au răsculat încă primarii PSD din teritoriu, ei bine, Guvernul a avut grijă să-i cumpere cu o ordonanță bombă pentru bugetul României. Executivul a suspendat mai multe prevederi din Legea Fiscală: parctic, autoritățile locale au liber la împrumuturi fără limită de cheltuieli, iar banii pot fi cheltuiți și în alt scop decât cel în care au fost împrumutați. Detalii, aici

A doua mișcare este legată de finanțarea mamut primită de PNDL, în valoare de 6,6 miliarde de euro, bani care stau în pixul vicepremierului Sevil Shaideh, omul lui Liviu Dragnea.

Majoritatea PSD-ALDE s-a regrupat, urmează asaltul final asupra justiției, doar că făcut prin Parlament.

Imaginea cu constelația de lumini din România a fost, probabil, una din cele mai difuzate la nivel mondial. Mulți au interpretat-o ca pe simbolul ieșirii din întuneric, dorința românilor de a avea o altă clasă politică, una care să guverneze transparent, fără corupție și fără aroganță. Or, tocmai fondul mamut de dezvoltare locală de 6,6 miliarde de euro și modificările la legile fiscale care ridică plafonurile de cheltuieli din împrumuturi sunt cele două mari lovituri pe care le-au pregătit Liviu Dragnea și susținătorii săi.

Cei care îl cunosc pe liderul PSD știu că acesta nu uită și, mai ales, nu iartă. În cazul în care planurile de a subjuga justiția și de a cumpăra bunăvoința cu sume colosale de bani îi reușesc, România va asista la încă un val imens de oameni care vor părăsi țara neputincioși. Cei care vor rămâne vor ține minte toată viața că nu trebuie să ridice privirea din pământ.

Foto: Cristian Vasile

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    „Revoluția luminii este abia la început. „

    Nu dă bine, ca gazetar, să eviți pastilele mărețe, respectiv previziunile de viitor.

    Meditez în paralel și ce-i vine cititorului, de cască gura la așa ceva.
    Am impresia că nu-i în stare a formula el însuși așa povești convenabile sieși, mai exact îi lipsește încrederea în sine. Așa că-i în căutare de un Dumnezeu mai mic, debitînd acela (ziaristul) ce-i pică bine la suflet.
    • Like 0
  • Nu am timp sa-mi expun aici punctul de vedere . Va pun insa la dispozitie informatia privind experienta Islandei de acum cativa ani .
    Ne-ar putea fi de folos .
    Poate pe aceasta cale ajunge si la cei care sunt acum in Piata Victoriei .
    SI ACUM , INFORMATIA :
    La noi la știri bineințeles că nu a ”transpirat” nimic, căci nu se dorește ca modelul islandez să se propage.
    În Islanda guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic!
    O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute timp de doi ani?
    Ce se va întâmpla dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplul islandezilor?

    Iata pe scurt istoria evenimentelor:
    – 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
    – 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia primului-ministru şi a membrilor guvernului in bloc.
    – Continuă situaţia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze ar fi urmar sa o plateasca lunar, pentru următorii 15 ani la, 5,5% interese.
    – 2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul. La referendumul organizat în luna martie 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
    – Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin şi toti bancherii implicati pleaca din ţară.
    – În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
    – Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului facute in urma a numeroase reuniuni din întreaga ţară.
    Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
    Aceasta este o scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:
    – demisia in bloc a guvernului ;
    – naţionalizarea băncilor;
    – Se stabileste organizarea unui referendum pentru a permite oamenilor să se pronunte cu privire la deciziile economice;
    – închisoare pentru cei responsabili de criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
    S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshowrile politice? S-au văzut imaginile de la evenimente la televizor? Bineînţeles că nu…

    Islandezii au fost în măsură să dea o lecţie intregii Europe si au reusit să se impotriveasca intregului sistem, oferind o lecţie de democraţie intregii lumi.
    Sursa:taringa.net/Islandia-revolucion-silenciosa.
    La noi la știri bineințeles că nu a ”transpirat” nimic, căci nu se dorește ca modelul islandez să se propage.
    În Islanda guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic!
    O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute timp de doi ani?
    Ce se va întâmpla dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplul islandezilor?

    Iata pe scurt istoria evenimentelor:
    – 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
    – 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia primului-ministru şi a membrilor guvernului in bloc.
    – Continuă situaţia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze ar fi urmar sa o plateasca lunar, pentru următorii 15 ani la, 5,5% interese.
    – 2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul. La referendumul organizat în luna martie 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
    – Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin şi toti bancherii implicati pleaca din ţară.
    – În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
    – Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului facute in urma a numeroase reuniuni din întreaga ţară.
    Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
    Aceasta este o scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:
    – demisia in bloc a guvernului ;
    – naţionalizarea băncilor;
    – Se stabileste organizarea unui referendum pentru a permite oamenilor să se pronunte cu privire la deciziile economice;
    – închisoare pentru cei responsabili de criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
    S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshowrile politice? S-au văzut imaginile de la evenimente la televizor? Bineînţeles că nu…

    Islandezii au fost în măsură să dea o lecţie intregii Europe si au reusit să se impotriveasca intregului sistem, oferind o lecţie de democraţie intregii lumi.
    Sursa:taringa.net/Islandia-revolucion-silenciosa.


    • Like 1
  • check icon
    Spuneti dl Alex Livadaru ,,Dacă vă întrebați de ce nu s-au răsculat încă primarii PSD din teritoriu, ei bine, Guvernul a avut grijă să-i cumpere cu o ordonanță bombă pentru bugetul României. Executivul a suspendat mai multe prevederi din Legea Fiscală: parctic, autoritățile locale au liber la împrumuturi fără limită de cheltuieli, iar banii pot fi cheltuiți și în alt scop decât cel în care au fost împrumutați..

    A doua mișcare este legată de finanțarea mamut primită de PNDL, în valoare de 6,6 miliarde de euro, bani care stau în pixul vicepremierului Sevil Shaideh, omul lui Liviu Dragnea.

    Doresc sa va pun dl Livadaru 2 intrebari:
    1)Credeti dl Livadaru, caci daca in Constitutia Romaniei, art.2 ar fi avut o alta forma( pe care am sa dau cateva randuri mai jos) ar mai fi avut d-nii Dragnea, Grindeanu, Iordache curajul sa propuna cele 2 proiecte de OUG ( si alte proiecte asemanatoare) si ar mai fi fost necesar ca mii de romani sa protesteze pe ger mai mult de o saptamana ?

    2)Nu credeti caci printre solicitarile protestatarilor si a societatii civile ar trebui incluse si modificarea Constitutiei Romaniei in asa fel incat niciodata cei alesi sa nu mai poata conduce (guverna) fara sa tina seama de interesele majoritatii
    alegatorilor?

    Dar iata, cum ar trebui sa arate, dupa parerea mea, art.2 din Constitutia Romaniei:

    ART.2 SUVERANITATEA
    (1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
    (2)Poporul are dreptul să-și exprime voința prin referendm cu privire la:
    -demiterea celor care au fost alesi de catre popor
    -adoptarea sau anularea unor acte normative
    -orice problema de interes national sau local
    (3)Nu pot face obiectul unui referendum al cetatenilor, problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea.
    (4)Initiativa convocarii unui referendum national apartine, dupa caz, presedintelui Romaniei, guvernului, parlamentului sau unui numar de cel putin 10% din cetatenii cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa convocarii unui referendum trebuie sa provina din cel putin jumatate din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 2.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.
    (5)Initiativa convocarii unui referendum local apartine, dupa caz, primarului, consiliului local sau unui numar de cel putin 10% din cetateni cu drept de vot.
    (6) Voința poporului rezultată din referendum este obligatorie, iar nepunerea ei in practica de catre cei indreptatiti, constituie infractiune.
    (7)Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.
    • Like 2
  • check icon
    Strada nu se poate opri aici, dacă s-ar opri, am ajunge iar de unde am plecat. Așa cum am spus și în alt locșor d-acilea, de pe republica.ro (https://republica.ro/presa-internationala-despre-manifestatiile-din-romania-bbc-zdestul-de-interesant-romania-este-o-tara-in ), România ultimului sfert de secol este o țară frecvent instabilă și imatură. O dovedesc și ultimele evenimente. Motivul? Cît se poate simplu: premierul nu este și lider de partid, cum se cuvine în orice țară normală. Ciorbea a avut marile probleme din acest motiv și Grindeanu le are acum. Tsipras o fi apărut el cumva brusc, dar este lider de partid și, totodată, premier. Cameron a pierdut, și-a dat demisia și din funcția de premier și din cea de lider de partid. Nu merge cu jumătăți de măsură. Miza jocului este, evident, a-l da jos pe Dragnea de la șefia partidului și înlocuirea lui. Cu cine? Cu cine este premier sau cu cine va fi și premier. Dacă Grindeanu vrea să fie premier în continuare, atunci trebuie să vrea să fie și liderul PSD-ului. Nu vrea să mai fie premier, atunci cedează ambele funcții altuia ori alteia. Este cît se poate de simplu. Orice alt scenariu va însemna prelungirea agoniei.
    • Like 2
  • OK, am inteles, ei sunt rai, noi suntem buni. Da' n-am inteles care-i solutia! Sa stam toti toata ziua in strada pana obosesc ei stand acasa si nu mai fura?
    • Like 0
  • Povestea cu OUG 13 pe intelesul tuturor:

    Povestea incepe in tramvaiul 41 la ora de varf, in care n-ai loc sa arunci un ac. Cetateanul, caruia ii vom spune Ciordache, ca sa nu se supere nimeni, incearca sa subtilizeze un portofel de la cetateanul Cinstit. Cand sa scoata portofelul din buzunarul cetateanului Cinstit, la statia tricodava, se suie controlorul Klaus. Pe faza, cetateanul Ciordache lasa portofelul si se preface ca ploua. La statia urmatoarea controlorul Klaus coboara, si, din nou cetateanul Ciordache se pregateste sa faca manevra. Cum tramvaiul 41 intra in pasajul Lujerului, se face intuneric si Ciordache reuseste sa-i ia portofelul cetateanului Cinstit. Doar ca, tramvaiul 41 iese din pasaj si cetateanul Cinstit isi da seama ca-i lipseste protofelul. Uitandu-se in jur, fata si gesturile lui Ciordache il tradeaza iar Cinstit incepe sa faca galagie ca-i lipseste portofelul si incepe sa-l acuze pe Ciordache si sa-l roage sa-i dea portofelul inapoi. Ciordache, la orice intrebare care ii este pusa raspunde cu “Alta intrbare?”. Ciordache nu recunoaste nimic, dar nici nu reuseste sa paseze portofelul complicelui Dragnea care ii si sare in ajutor, ca el nu stie nimic, nu a vazut nimic. Un alt cetatean Augustin, de meserie politist, incepe sa puna intrebari daca a vazut cineva ceva, dar toata lumea se codeste. Domnul Cinstit face in continuare scandal sa i se returneze portofelul si tot mai multi oameni din tramvai i se alatura. In continuare, Ciordache este impasibil si nu recunoaste nimic. Vreo 6 oameni din travai de cetatenie straina, ca sa vezi, si strainii cirucula cu 41, sustin ca l-ar fi vazut pe Ciordache dandu-i tarcoale lui Cinstit mai inainte sa se suie controlorul si dupa. Ciordache ramane in continuare impasibil dar, complicele Dragnea, vazand amploare protestelor, incepe sa se dezica de el. Tot mai multi oameni din tramvai il roaga pe Ciordache sa dea portofelul inapoi. Intr-un final, vazand ca nu poate cobora din tramvai Ciordache tot nu recunoaste ca a furat portofelul dar il scapa pe jos, renuntand la el. Acum Cinstit isi recupereaza portofelul dar lumea din jur este scandalizata si vrea sa cheme politia. Acum ce facem in continuare, il lasam pe Ciordache langa noi sau chemam politia sa ne scape de Ciordache?
    Orice asemanare de nume cu personaje reale este pur intamplatoare. Raspunsul la intrebare il vom afla in zilele urmatoare.
    • Like 13
    • @ Valentin R.
      Superb!
      • Like 0
  • C. P. Tăriceanu s-a certat cu ziariștii: Ce înseamnă oamenii?
    ,,Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost deranjat, luni, de întrebările presei pe tema solicitărilor protestatarilor privind Codurile penale, plecând iritat din mijlocul jurnaliştilor după ce i-a acuzat că se „erijează” în purtători de mesaj ai manifestanţilor şi a dat de înţeles că ei îşi asumă cerinţele protestatarilor." Vaaaaiiiii cum vorbeste cu ziaristii, de sus, obraznic, .... nu pot sa cred!!!!!
    • Like 1
    • @ Melinda Pajint
      check icon
      În general, politicienii sunt deranjați ori iritați de ziariști, în toată lumea (vezi și relația Trump-media). La fel de adevărat este că mulți ziariști nu sunt chiar ușă de biserică, ba chiar din contra. Tăriceanu face parte din alianța aflată la putere, deci este firesc să fie iritat de situația actuală, cu evoluții imprevizibile și pt guvern și pt el.
      • Like 0
  • Cred ca un lucru important pe care trebuie sa-l ceara/obtina strada, este referendum ca nici un penal sa nu mai fie in functii publice, cu intrare in vigoare cat mai curand (sperand ca tara va iesi dracu' la vot de data asta). Ideal ar fi modificarea constitutiei pentru a include asa ceva - chiar asta ar trebui sa fie intrebarea: "doriti modificarea constitutiei pentru a nu permite accesul in functii publice a condamnatilor penal (indiferent ca sunt condamnati definitiv sau cu suspendare)"

    Oamenii cu probleme penale care sunt acum in functii sa fie inlocuiti de partidul din care fac parte cu altii fara probleme penale, pentru a intra in legalitate. Pentru ca oamenii sunt numiti de partid, deci e resposabilitatea partidului sa intre in legalitate; nu cred ca se poate pune problema aici de "drepturile omului" ales. Din cate am inteles rezultatul unui referendum nu poate fi ignorat de CCR si poate fi folosit in justitie chiar daca nu este inca in constitutie. Ma rog, nu stiu evident care sunt obstacolele juridice pe drum, dar cred ca este la indemana, referendumul este in mana presedintelui (care deja a promis unul) si va oferi si multe alte parghii de lupta, mai ales DNA.

    Odata avut un rezultat de genul asta, si limitele pagubelor provocate de ordonanta "liber la imprumuturi si cheltuieli aiurea" va putea fi controlat mai bine, poate chiar abrogata. Cu alti psd-isti in locul penalilor, presupunand ca astia or fi mai normali la cap si mai cu frica, cu rezultatul unui referendum, cu presiunea CSM, DNA, presedinte, strada, vor fi sanse bune sa abrogam dupa o perioada si ordonanta asta.

    As vrea sa aud/citesc pararea unor oameni competenti ding justitie, este plauzibil un referendum prin care sa se interzica accesul in functii publice ale penalilor? Nu prea am auzit multe pe tema asta, sau nu sunt eu la curent?
    • Like 6
    • @ Florin Neamtu
      Referendum pe teme penale nu prea se poate avand in vedere ca populatia nu poate avea initiativa legislativa pe tema penala, deci nu prea poate sa isi dea nici cu parerea pe aceste teme, conform constitutiei. Iar sa ii interzici pe viaga niste drepturi iarasi nu se poate ca vine cedo si te condamna! Exista institutia reabilitarii, omul este pedepsit pt a se indrepta. Daca s-a indreptat de ce sa ii refuzi pe viata un anumit drept? Exista in prezent pedepse cu interzicerea unor drepturi pe o perioada limitata, cum ar fi interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica, de a alege, de a fi ales, dar nu poti pe perioada nelimitata. Asa a fost condamnat si nastase. In plus, ca sa poate fi interzis pt penali sa ocupe functii publice, ar trebui sa fie si condamnati! Nu doar ca opinia publica generalizeaza si spune de politicieni ca sunt penali. Dragnea nu e condamnat deocamdata pt fapte de coruptie sau pt fapte savarsite in timpul exercitarii unei functii publice. A fost condamnat ca la referendum a organizat niste tombole pt a obtine prezenta la vot deci pt a valida referendumul (base nu a fost cercetat ca a aindemnat oamenii sa nu iasa la vot)! Nu pt morti care i-a pus pe liste, pt tombole! De ce i-am interzice niste drepturi? Pt ca protestatarii spun ca e penal? Pai cateva milioane tocmai l-au votat...
      • Like 2
    • @ Laurentiu
      Merci pentru lamuriri. Deci nici cu asta nu am putea scapa de dragnea deocamdata :(

      Si totusi, lasandu-l pe dragnea la o parte, pentru functii publice de importanta strategica (tot ce inseamna guvern, senat, parlament, presedentie) nu mi se pare deloc deplasata interzicerea pe viata a dreptului de a fi ales in astfel de functii, o data ce ai fost prins la furat intr-o alta functie publica, sau chiar in afara functiei publice - de exemplu, cu evaziune fiscala de dimensiuni considerabile (e.g. peste xxx mii lei). Societatea in momentul asta isi asuma un risc prea mare ca sa aiba un om cu asa apucaturi acolo. Iar daca peste 50 de ani, copii nostri vor decide ca in societatea de atunci nu mai are rost o asa masura inumana (sic!) o pot elimina.

      Un pic ironic si nu prea, chestia cu "indreptarea" unui PSD-ist prins o data la furat e subtire rau, asta e o alta specie biologica aparuta dintr-o mutatie fanariota, traieste prin sudul tarii mai mult, face si pui vii, dupa chipul si infatisarea lui (de cele mai multe ori din pacate). Pericolul de inmultire a speciei astea in detrimentul altor specii este enorm. Si cum poti sti ca s-a indreptat un PSD-ist? Trebuie sa-l pazesti ca pe butelie toata ziua, si mai ales noaptea! Enorm de multe resurse cheltuite pentru un ideal aplicabil hommo sapiens, dar cum spuneam mai sus, el este deja o alta specie.
      • Like 2
    • @ Florin Neamtu
      Nu doar psdistii tb indreptati! Cel care da o spaga profesorului pt a-si ajuta copilul cu o nota buna?
      Institutia reabilitarii e valabila pt toti si pt psdisti condamnati si pt criminali si pt hoti...
      • Like 5
  • Pe langa protestele de strada la care vom merge in continuare pana se satura de noi, am convingerea ca e necesar si nu putem merge mai departe decat daca incepem sa facem odata pentru totdeauna curatenei si sa aratam cu degetul inspre toti cei care isi bat joc de acest popor din functiile in care noi i-am instalat, atat pe cei din fata dar mai ales pe cei din spate, care finanteaza partidele, si sa-i tragem pe toti la raspundere, netinand cont de "culoarea" lor politica. Modele de succes in a rezolva situatiile din toate domeniile unde avem probleme exista peste tot in lume, nu trebuie sa reinventam noi roata. Trebuie doar sa se vrea sa se faca ceva. Si acesta e momentul sa incepem. Daca tot pretindem ca ne-am trezit sa ramanem treji pana la capat. #neamtrezit
    • Like 2
    • @ Catalin Hodis
      Corect!
      • Like 0
  • mor p-astia care lauda prin articole elogioase victoria obtinuta si fac apel la membrii psd sa-si vina in simtiri. nu am obtinut nimic. acum, cand scriu asta, la butoane sunt aceeasi oameni cu aceeasi agenda. NIMIC nu s-a schimbat. cine sa se simta la psd? oamenii aia TRAIESC din functiile de la stat. ei si familiile lor. le cereti sa moara de foame si/sau sa plece la inchisoare. NU o vor face. dincolo de ideologie si orice alte scopuri marete, suntem noi sau ei. daca ii lasam, ne incaleca. pentru ei e efectiv o chestie de supravietuire.
    • Like 7


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult