Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

De Crăciun, vă doresc să îi îmbrățișați pe cei dragi și să vă gândiți la cei ce nu mai sunt, dar care au reușit cândva să vă lumineze viața

Îmbrățișare de Crăciun

 Foto - Nick Moore/ Alamy/ Profimedia

E important, dincolo de partea comercială a acestor zile de sărbătoare, să fim sinceri și să înțelegem că moșu' nu o să găsească bradul tuturor copiilor nici anul acesta. Mulți dintre ei se vor duce în seara asta flămânzi la culcare și se vor trezi mâine dimineață tot în frig. 

Dar sper că în 2024 ne vom îndrepta mai mult atenția către aceștia și către soluțiile care să rezolve astfel de probleme, având în vedere că sunt și alegeri.

Prieteni, a fost un an greu pentru toți, dar înainte să vă deschideți cadourile de sub brad, încercați să vă deschideți sufletul și mintea!

Nu va urma un an ușor, însă putem să-l facem mai tolerabil prin implicarea noastră la firul ierbii, acolo unde e nevoie de ajutor. Nu uitați să fiți buni, atenți și lucizi. Nu vă lăsați captivați de superficial și gândiți în ansamblu, nu doar pe bucăți. 

Vă doresc să mâncați fără să vă săturați, ca să nu ajungeți la urgențe pentru că medicii nu au nevoie de încă o grijă în plus.

Vă doresc să stați la masă alături de părinți, dacă îi mai aveți prin preajmă, ori să-i sunați ca să vă audă vocea.

Vă doresc să vă gândiți și la cei ce nu mai sunt, dar care au reușit cândva să vă lumineze viața.

Vă doresc să vă îmbrățișați copiii și să vă sunați bunicii cu video, ca să vă vadă la față.

Vă doresc să fiți responsabili cu voi și mai ales față de cei din jurul vostru, dar și să fiți mai empatici, mai umani, precum și să faceți fapte bune tot anul care vine, nu doar de Sărbători.

Vă doresc să vă uitați în oglindă și să vă acceptați așa cum sunteți, atât cu calități, cât și cu defecte.

Vă doresc să fiți voi înșivă și să renunțați la măști.

Așa cum spun în fiecare an, mă feresc să invoc clișeul „sărbători calde, liniștite sau fericite” pentru că știu că unii nu au nici căldură (la propriu și la figurat), nici liniște și nici nu sunt fericiți în acest Crăciun.

Însă îndrăznesc să vă urez să aveți parte de un zâmbet sincer în Crăciunul ăsta, din ăla care să vă umple de emoție. Și ca să-l obțineți va fi nevoie să căutați lucrurile cu sens din jurul vostru. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult