Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

De Crăciun, vă doresc să îi îmbrățișați pe cei dragi și să vă gândiți la cei ce nu mai sunt, dar care au reușit cândva să vă lumineze viața

Îmbrățișare de Crăciun

 Foto - Nick Moore/ Alamy/ Profimedia

E important, dincolo de partea comercială a acestor zile de sărbătoare, să fim sinceri și să înțelegem că moșu' nu o să găsească bradul tuturor copiilor nici anul acesta. Mulți dintre ei se vor duce în seara asta flămânzi la culcare și se vor trezi mâine dimineață tot în frig. 

Dar sper că în 2024 ne vom îndrepta mai mult atenția către aceștia și către soluțiile care să rezolve astfel de probleme, având în vedere că sunt și alegeri.

Prieteni, a fost un an greu pentru toți, dar înainte să vă deschideți cadourile de sub brad, încercați să vă deschideți sufletul și mintea!

Nu va urma un an ușor, însă putem să-l facem mai tolerabil prin implicarea noastră la firul ierbii, acolo unde e nevoie de ajutor. Nu uitați să fiți buni, atenți și lucizi. Nu vă lăsați captivați de superficial și gândiți în ansamblu, nu doar pe bucăți. 

Vă doresc să mâncați fără să vă săturați, ca să nu ajungeți la urgențe pentru că medicii nu au nevoie de încă o grijă în plus.

Vă doresc să stați la masă alături de părinți, dacă îi mai aveți prin preajmă, ori să-i sunați ca să vă audă vocea.

Vă doresc să vă gândiți și la cei ce nu mai sunt, dar care au reușit cândva să vă lumineze viața.

Vă doresc să vă îmbrățișați copiii și să vă sunați bunicii cu video, ca să vă vadă la față.

Vă doresc să fiți responsabili cu voi și mai ales față de cei din jurul vostru, dar și să fiți mai empatici, mai umani, precum și să faceți fapte bune tot anul care vine, nu doar de Sărbători.

Vă doresc să vă uitați în oglindă și să vă acceptați așa cum sunteți, atât cu calități, cât și cu defecte.

Vă doresc să fiți voi înșivă și să renunțați la măști.

Așa cum spun în fiecare an, mă feresc să invoc clișeul „sărbători calde, liniștite sau fericite” pentru că știu că unii nu au nici căldură (la propriu și la figurat), nici liniște și nici nu sunt fericiți în acest Crăciun.

Însă îndrăznesc să vă urez să aveți parte de un zâmbet sincer în Crăciunul ăsta, din ăla care să vă umple de emoție. Și ca să-l obțineți va fi nevoie să căutați lucrurile cu sens din jurul vostru. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult