Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

DevAcademy, prima academie de competențe digitale din București, își schimbă numele în Digital Nation

tech - Getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

DevAcademy, unul din cele mai de succes proiecte de educație nonformală și incubator de tehnologii din București anunță astăzi schimbarea brandului în Digital Nation. Academia, care activează de 5 ani în București, își extinde din toamna aceasta oferta educațională în întreaga țară. Noua titulatură surprinde misiunea redefinită a comunității, aceea de a susține educația și antreprenoriatul în câmpuri tehnice la nivel național, creând în proces valoare adăugată relevantă în țară.

Comunitatea activează pe piața din București din 2013, organizând anual programe de învățare intensive în arii de programare și lansând prototipuri în domenii tech alături de cursanții organizației. Peste 4.000 de tineri motivați au aplicat de-a lungul anilor în DevAcademy, fiind atrași de sistemul de învățare practică propus de mentori și de oportunitatea de a lucra la proiecte din piața reală. Formatul de predare DevAcademy are la esență mentoratul și învățarea în format aplicat, sub îndrumarea specialiștilor din domeniu. Aproximativ 400 de tineri au absolvit programele DevAcademy din București, mulți dintre aceștia activând în prezent la companii tech globale prezente în România sau afară (Google, Facebook).

De la an la an, DevAcademy și-a extins oferta de formare și a inovat procesul academic, lucrând în direcția obiectivelor asumate de transformare a educației într-un proces actual, relevant și antrenant pentru noile generații și de susținere a mediului antreprenorial cu specialiști care pot crea valoare adăugată. Înțelegând că tânărul din ziua de astăzi are nevoie de un setup diferit de cel de acum 10-20 ani pentru a genera performanță, DevAcademy a upgradat integral ecosistemul său de predare. Astfel, rolul profesorului a fost regândit, acesta devenind facilitator și mentor, stilul de lucru a fost avansat, cât să acomodeze mentalitatea multi-tasking a noilor generații, instrumentele de lucru au primit un upgrade, fiind inspirate din viața reală a cursanților – legături sociale, notificări automate, conferințe de lucru video, materie de curs granularizată. DevAcademy a fost, de altfel, primul program de această scală care a făcut intern o trecere la un model de birou virtual, încă din 2016.

Abordarea Dev a stârnit interesul celor care lucrează activ la formarea lor profesională, academia înregistrând din 2014 un număr tot mai mare de cereri din partea tinerilor din afara Bucureștiului pentru curricula predată. Începând cu toamna aceasta, programul DevAcademy evoluează la un format național, cu predare 100% digital. Noul nume al organizației se transformă în Digital Nation și reprezintă o încununare a misiunii programului, unic pe piața din România.

Paul Apostol, fondator DevAcademy/Digital Nation, punctează pe parcursul de până acum al organizației și pe provocările și oportunitățile pe care dezvoltarea tech le aduce țării: “Atuul nostru global [al românilor] rămâne IT-ul, care se poate transforma în tehnologie pentru agricultură, fintech, agritech, smart healthcare, IoT. Asta e cartea cea mai importantă pe care trebuie să o jucăm împreună, coordonat, ca o țară întreagă în cursa globală.

Din poziția noastră în DevAcademy, având atât componenta de educație digitală cât și cea de proiecte si startupuri, vedem foarte clar că tinerii vor să rămână în România, au această dorință conturată bine. Există totodată mulți români în diaspora care și-ar dori să revină în țară, să dezvolte o afacere. Generațiile actuale au dezvoltat competențe foarte bune, avem deja ani grei de experiență de lucru în corporațiile țărilor dezvoltate care au deschis birouri la noi, am învățat de la ei enorm și suntem pregătiți de următoarea etapă.

Trebuie să începem direcții noi de valoare adăugată prin colaborări business to business și startupuri, prin continuarea și transformarea educației și a procesului de dezvoltare de skill-uri. În asta credem, și în mijlocul acestei intersecții de oportunități luăm frâiele în mâinile noastre și ne aventurăm în larg. Astfel, îmbrăcăm o nouă misiune care din Academia de Dezvoltare (DevAcademy) devine o Națiune Digitală (Digital Nation).”

De 5 ani organizația își dedică eforturile dezvoltării modului în care educația și motivația pot ajuta în dobândirea performanței și în susținerea antreprenoriatului românesc. Aceste eforturi au avut la bază experimente, sprinturi și o doză foarte mare de curaj, și au contribuit la formarea ecosistemului de dezvoltare propus de anul acesta întregii țări sub titulatura Digital Nation.

Digital Nation va începe în septembrie procesul de înscriere pentru programele educaționale oferite de anul acesta. Cei interesați de dezvoltare se vor putea înscrie atunci la specializări în programare (Backend și Frontend, Android și iOS), cybersecurity, administrare de sisteme cloud, dar și la programe de social media marketing și UX Graphic Design. Echipa din spatele Digital Nation este cea care a construit programul DevAcademy, incluzând specialiști tehnici, oameni de business, advisori din educație și o comunitate activă de 230 de membri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult