Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dezbaterea electorală de la Digi24 de miercuri seara mi-a dat frisoane

Dezbatere electorală Digi24

Emisiunea electorală de la Digi24 de miercuri seara mi-a dat frisoane.

Mi-am adus aminte aproape violent de ce a câștigat Klaus Iohannis alegerile în 2014 răsturnând spectaculos scorul. Tupeu de manual în dialogul despre plagiatul tezei de doctorat, când unul dintre participanți, direct vizat, a întors arma între ochii oponentului său, Dacian Cioloș, atacându-l pentru CV-ul primarului din Brașov și generalizând că toți cei de la USR și PLUS nu au școală și au furat tezele. Vi-l amintiți, desigur, pe Victor Ponta. Toate intervențiile- obraznice, sfidătoare, arogante, strâmbătoare de adevăr și realitate- au făcut referire la un interes al Europei de a nu avea România decât cu Ardealul în UE, la multinaționalele care ne fură și storc de energie pentru un leu, la falimentarea companiilor românești spre a fi cumpărate de străini. La 6 ani de la alegerile din 2014, fostul lider PSD se întoarce călare pe Pro România, cu același discurs și e cotat în unele sondaje cu 10%.

Am văzut un reprezentant al PNL șovăitor, care parcă era stresat că trebuie să-și recite lecția învățată acasă, dar uită fragmente și cuvinte din ea. Eu nu l-aș fi trimis pe acest domn să reprezinte formațiunea. Poate e prea tânăr, poate nu are încă exercițiul dezbaterii cu adversari care sunt mai prezenți ca el. Poate nu știe programul partidului său, poate are trac.

Am văzut un reprezentant PSD care e mai politician decât a lăsat să se vadă de-a lungul timpului. Nu știu care sunt ambițiile lui, dar viitor e clar că are. S-a eschivat în multe situații și reușește de fiecare dată performanța de a păstra distanța față de trecutul discutabil al partidului pentru care candidează, părând expertul acela care știe ce zice și e credibil pentru că nu e prea politician. În fapt, jocul i se potrivește mănușă.

Am văzut un reprezentant PMP care e clar o minoritate- nu am fost niciodată fan Traian Băsescu și nici al celor care l-au urmat, intitulându-se “băsiști". O idee demnă de reținut este întoarcerea la Parlamentul cu 300 de aleși. 

Am văzut un domn de la UDMR care mi-a demonstrat, în răspunsuri, de ce e comunitatea maghiară acolo unde este. Una din marile greșeli ale acestei formațiuni este că se adresează doar electoratului maghiar. Marea schimbare de atitudine se va petrece atunci când liderii vor veni cu program pentru toți alegătorii. Până atunci, sunt doar niște domni care-și țin în beznă cetățenii mizând pe tema naționalistă și crezând că o comunitate se dezvoltă limitându-și toate opțiunile și refuzând să învețe alte limbi decât cea maternă. Mă întreb dacă vom trăi vreodată experiența unui UDMR sub pragul parlamentar de 5%.

Am văzut un Dacian Cioloș stresat, chiar nervos pe alocuri, căruia în mod clar nu i-a fost comod să stea în același studio cu un Victor Ponta arogant. Pentru cine are ochi de văzut, e limpede că unii oameni pur și simplu nu se pot schimba. În unele schimburi de replici, s-au luat la harță un băiat manierat, venit de la pension în vizită la studioul Digi, cu golanul cartierului care-l face la buzunare.

Celor care spun că nu au ce vota, că e inadmisibil la președintele să se asocieze clar cu PNL, că e de neconceput ca Nicușor Dan să iasă la susținere pentru liberali, că e de netrecut că Dan Barna are covid sau cine știe ce și câte, să-și imagineze cum ar arăta 2021 cu o majoritate PSD+ ProRomânia+ UDMR+ minorități, la câțiva ani de la vestita OUG 13, la 5 ani de la Colectiv și la doar un an distanță de la deraierea gravă de la drumul european, cu discursuri naționaliste, anti multinaționale, anti stat de drept- nu vin străinii să ne comande acasă.

Parlamentarele acestea sunt despre alegerea între a mai ține țara pe loc 5-10 ani (cu aparat birocratic imens, cheltuieli sociale de nesuportat, clientelism, atacuri la Justiție) și încercări de a dezvolta, digitaliza, debirocratiza, construi, transparentiza, depolitiza.

Este evident nu că toți sunt la fel, ci că avem o clasă politică extrem de eterogenă. Unii sunt mincinoși tupeiști și golani, alții hoți și șmecheri, alții corupți, alții prea decenți, alții speriați de umbra lor, alții netrecuți prin viață, alții care trăiesc din sloganuri, alții desprinși de realitate.

Orice ar fi, este imposibil să spui că nu ai din ce alege sau că nu vrei să te exprimi după ce ai trecut prin Colectiv, OUG13 și alte orori. Iar modul în care România arată azi- fără spitale, fără școli, fără autostrăzi, fără trenuri, fără capital, fără cercetare este rezultatul alegerilor făcute în ultimii 30 de ani și celor care au stat la putere și au ținut țara pe loc.

Suntem condamnați să atragem cât mai mult din cele 80 de miliarde de euro de la UE în următorii ani. De fapt, campania aceasta electorală numai despre asta ar fi trebuit să fie. Despre cum aducem banii aceștia acasă și ce facem cu ei.

Memoria noastră ca nație este mult, mult, mult prea scurtă. Mi se pare aberant ca între 2016 și 2019 să plângi că e inadmisibil, să stai nopți la rând în stradă ca să aperi Justiția, să semnezi sute de petiții, să scrii la Bruxelles, să aduni semnături pentru candidați, iar în 2020 să spui că toți- de la mic la mare- put sau sunt la fel de buni/ la fel de proști & hoți.

Mergeți la vot indiferent de opțiuni. Cu cât e mai mare prezența, cu atât mai legitimi sunt aleșii, oricare ar fi ei.

Marea întrebare căreia ar fi trebuit să răspundă candidații este legată de veto-ul exercitat de Ungaria lui Orban și Polonia, care țin pe loc fondurile europene pentru tot continentul. Cine are dreptate- oare ce părere are liderul ProRomânia? Cine e de vină? Europa aia care vrea să ne subjuge alocând 80 de miliarde României, sau prietenul Orban care nu vrea să-i spună străinii ce să facă la el în țară?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mergeți la vot indiferent de opțiuni. Cu cât e mai mare prezența, cu atât mai legitimi sunt aleșii, oricare ar fi ei.
    • Like 0
  • raed arafat a fost decorat de Johanis de 1 dec.,
    Pnl-ul nu o sa taie pensiile nesimtite,pnl-ul nu va ridica varsta de pensionare la clasa dominatoare,adica a magistratilor, politistilor,sereistilor,militarilor,jandarmi si pompieri ca sa nu se mai pensioneze la 43 de ani si stiti de ce ?
    Pt ca se bazeaza pe cele 80 de miliarde de euro. De banii asti vor construi o autostrada ,iar restul in salarii la bugetari si pensii la clasa dominatoare.
    Senatorul n.falcoi de la USR este pensionat de la varsta de 42 de ani,nah sa va fie in ciuda,el poate,voi votantii nu puteti
    Mai conteaza cine o sa fie in parlament ? Toti ne mint si ne fura,doar ca psd-ul fura cu cap.pnl-ul nici macar o lege nu stie sa formuleze,sunt atacabile la KKK,pardon la ccr
    • Like 0
    • @ Alex Bandu
      Acum in ajunul votului postacii de meserie, angajati de psd au inceput cu minciunile. Termiati dracului. Habar naveti de nimic. Vreti psd - "fura cu cap" nu-i asa? Va plac borfasii nemernicilor?
      • Like 3
    • @ Alex Bandu
      UN EXEMPLU:
      ".....în Parlament, Florin Roman, alături de Roberta Anastase, Alina Gorghiu, Gigel Sorinel Știrbu, Răzvan Sorin Prișcă, Ben Oni Ardelean și alți membri ai PNL, dar și alături de Eugen Orlando Teodorovici și alți pesediști, a fost inițiator al unei legi ce adus la apariția pensiilor speciale pentru angajații Curții de conturi. Nu doar că a fost printre inițiatori, dar a și votat-o. În total, legea respectivă a avut 20 de inițiatori de la PNL-isti și doar 5 de la PSD.
      Un EXEMPLU PUTUROS

      "

      • Like 1
    • @ Alex Bandu
      maripos check icon
      Partial corect.

      In ceea ce priveste militarii, multi s-au pensionat de tineri in urma restructurarii in vederea aderarii la N.A.T.O. Este, cred, singura institutie de stat care a taiat de pe lista un numar insemnat de angajati. In rest, romanii raman in tara tot mai putini, iar angajatii statului devin tot mai multi si pe salarii tot mai mari.

      Apoi, un alt val de tineri pensionari a plecat din armata in anul 2017, cand Olguta le-a dat un sut in fund, schimband normele de aplicare a legii pensionarii, iar celor care ar fi ramas le-ar fi revenit pensii mai mici.

      In concluzie, multi ar mai fi stat, dar s-au vazut obligati sa plece. De ce ar pleca, (doar daca ar avea o alta vaca de supt) cand pensia nu e salariu, ramane de caruta si daca ar fi stat inca 10-15ani, ar fi luat si salariu, din ce in ce mai mare si pensia la nivelul celei de peste 10-15 ani.
      • Like 0
  • Vad tot mai multe articole motivationale in ultimul timp. Consider ca sunt nascute din invatarea de minte a jurnalistilor, care cred ca atunci nu au facut destul pentru a scoate romanii constienti la vot. Nu cred ca vor fi convinsi acum macar inca doi votanti. Stiu (sper) ca si.au invatat lectia atunci.
    Ce ar trebui subliniat si repetat de catre presa, pana invata poporul, este renuntarea la abordarea patimasa si sentimentala si dezavuarea asteptarii unor lideri mesianici. Toti suntem oameni si toti gresim, dar una e sa gresesti si sa incerci sa repari si alta e sa gresesti si apoi sa minti pana in panzele albe ca slujesti adevarul. Una e sa fi om, cu bune si cu rele si alta e sa fi excroc de profesie. Incet incet se vor cerne. Trebuie consecventa si ochii larg deschisi. Si bineinteles, participare la alegere.
    • Like 3
    • @ Calin Ungureanu
      Ochii sunt deschisi doar la cresterile de pensii, salarii sau, invers, reducerea lor acolo unde -uneori, chiar ar fi cazul. Plagiatul nu e furt pentru o majoritate consistenta - optimist vorbind, aroganta, tupeul devin calitati in ochii unora. Cat despre majoritate...ma ingrozesc: cu ProR, PSD, AUR si inca vreo doi independenti....stam pe loc pana imi expira mie CI !!!
      • Like 1
  • Fostul prim ministru, dl Ponta, nu mai arata ca un golan de mahala ca pe vremuri ci mai curand ca un clapon gras si impotent! Gaina ce o fi zicand? Sa spui acum in anul 2020 ca in vest e cineva care nu vrea ca Arealul, Transilvania sa fie conectat cu restul Romaniei este un temblism urias. In loc sa recunoasca faptul ca impotenta lui ca prim ministru, sau a altor prim ministri, a fost motivul nerealizarii autostrazilor a inventat o gogomanie demna de un clapon care minte gainile sa-l aleaga in continuare cel mai mare din cotet in ciuda handicapului abatut asupra lui. si spre nefericirea gainilor care nu vor mai face oua, pui .Oare il va mai vota cineva? Poate vreo gaina batrana!
    • Like 4
    • @ Constantin Mazilu
      Asta este un ratat nenorocit. Ii este foame. Nu munceste nicaeri. Din ce traieste ticalosul? S-a aliat cu celalalt nimic tariceanu, un hodorog basit pus pe furat, un fante de mahala. Trebuie sa li se arate ca nu valoreaza nici cat o ceapa degerata in ochii romanilor. Sa nu treaca de 1%.
      • Like 3
    • @ Mircea Zugravu
      Doua personaje hidoase! Dar...unora le place obraznicia!
      • Like 0
    • @ Diana Gheorghiu
      La gunoaiele astea obraznicia are la baza si prostia. Sa-ti imaginezi ca merge la infinit escrocheria inseamna sa fii si prost nu numai obraznic. Dar astia doi si nu numai, e cazul si lui oprea, firea, piedone si toate personajele negative, din pacate prea multe, care vor functii decizionare si posturi avantajoase, fara obligatii, sunt deja scarbosi.
      • Like 2
  • Eu cu cine votez ? Am 34 ani, l-am sustinut pe Ciolos acum 4 ani, m-am suparat pe cei din tara ca nu au iesit la vot si acum nu mai recunosc nimic din ce m-a atras la USR/PLUS. A pornit totul cu RO100, organizatie in care am intrat la Londra. M-am intalnit cu membrii fondatori din Londra, am participat la cateva dezbateri si am auzit ce au in cap. Dupa 6-8 luni de participare la diferite dezbateri am renuntat, pentru ca am realizat cat sunt de caposi, cat sunt de ingusti la minte, asa zisii corporatisti cu cv-uri perfecte, job-uri de zeci de mii de euro/lire pe an, nu pot sa inteleaga nici macar cat face 1 plus 1 in viata politica. Politicianul trebuie sa fie placut publicului, sa surprinda, sa atraga vizual/verbal, sa se regaseasca masa populatiei in el, sa il inteleaga, sa foloseasca in loc de WC insalubru, 'buda din fundu curtii' cand are platforma si locul necesar, sa stie sa vorbeasca si cu o persoana cu 4 clase cum sunt multi batrani din mediul rural, si cu o persoana cu 12 si cu o persoana cu doctorat. Imi doresc din toata inima sa intru in politica sa fac o reforma intr-un partid, si o voi face, astept doar momentul. Suntem multi, foarte multi care vrem sa facem asta, dar nu avem bani/timp, inca ne dezvoltam cariere, dar aveti rabdare dragi Romani, noi cei plecati din tara, specializati in diverse domenii inalte din diaspora ne vom intoarce si va promitem alt tip de politician, un politician cu carisma lui basescu, limbajul lui ciolos, smecheria lui Ponta si profesionalismul lui Nicusor Dan. Pana cand nu apare un astfel de politician nu vom putea merge inainte, vom fi tot timpul 1 pas inainte 3 inapoi.
    • Like 8
    • @ Andrei Diaconescu
      Nume check icon
      Mare problema a USR-ului este ca isi canalizeaza eforturile si resursele catre electoratul mai elevat la PNL-ului, dar cu un discurs care sa satisfaca "talibanii" partidului. Nu cred ca va functiona prea bine deloc. Discursul este prea agresiv si nu se bazeaza pe constructie si conciliere, ci pe razbunare/pedepsire a celor care au adus tara in aceasta situatie. Adica mai toata lumea (80% din populatie) si mai putin ei. De acord ca cei care au gresit trebuie sa plateasca cu siguranta, dar acest lucru transformat intr-o platforma politica nu va functiona. Ar cam trebui sa terminam cu votul pe baza de emotie negativa si sa incepem cu voturi pozitive.
      Deasemenea limbajul lor este prea elevat pentru clasa de jos si fara ea nu vor putea nicioadata castiga alegerile. De fapt am impresia ca nici nu vor sa castige alegerile si nici prea multe aliante sa faca. In realitate este mai usor in opozitie, decat la putere, cel putin in vremurile acestea.
      P.S. ponta a venit pregatit cu atacuri, ceilalti nu, in special Ciolos. Din cand in cand trebuie si asa ceva. Poate cinvea isi mai aduce aminte de disputa Crin Antonescu cu Basescu in care Crin l-a pus la punct foarte elegant. Se poate, dar trebuie sa te pregatesti putin.
      • Like 1
    • @ Andrei Diaconescu
      Sper sa mai fiu pe Terra romaneasca cand se va intampla minunea. Ar fi un 1848 (generatia) redivivus.
      • Like 1
  • Dumnezeule mare....un articol simplu....ca un râcâit pe os....
    Acum câteva zile mă uitam la mizeria de PSD și mă gândeam că adevărata social democrație ar trebui să fie în opoziție față de această mafie de partid și de stat reprezentată de partidul ăsta mafiot.....
    Poate că va veni un moment în care în interiorul PSD se va produce o revoluție a tinerilor, o descătușare a unei noi generații...o revoluție a bunului simț...
    Adevăratul pericol pentru această nație o reprezintă însă expulzații, lipsiții de funcții și privilegii din PRO(ALDE).... Aceștia ar fi în stare să facă orice,să mintă orice, să calce pe leșurile prietenilor.... numai să ajungă din nou la putere....să demonstreze că au suficiente resurse să se răzbune...
    Nici PSD-ului nu o să-i fie bine dacă v-a ajunge la mâna PRO pentru o eventuală coaliție...o să le iasă pe nas toată această socoteală...
    Iar PNL-ul , USR-PLUS și PMP-ul or să regrete amarnic când vor descoperi că vor putea guverna cu greu din cauza bețelor băgate prin spițe de opoziție...
    Visam la proiecte mari, la adevărate revoluții în educație, cercetare, sănătate, infrastructură....și cred că vom avea un melc care mai mult se va uita înapoi să nu îl calce cizma opoziției..
    Păcat...
    • Like 2
    • @ Tomitanus
      Un comentariu care este, pe alocuri, pe atât de corect, conciliant și constructiv pe cât de ”justă” este justiția croită de mafiotul nr. 1 care (cu ”măiestria în diavolism” a MM) după ani, a spus cu gurița lui ceea ce a menționat mereu hulita A3 (”..am creat un stat mafiot, na, că eu știu ce spun”...) !
      • Like 0
  • Minunat articol, Dle Livadaru. Felicitari.
    • Like 1
  • In afara de ce ati vazut la acesta dezbatere,indiferent daca sunt corecte sau nu caracterizarile dvs.,ati vazut cumva si ce audienta a avut emisiunea?Adica nu a semanat cam mult cu dezbaterea despre sexul ingerilor in timpul asediului Constantinopolelui?Altfel,nu cred ca nici cei putini care au urmarit dezbatetea in intregime isi vor schimba optiunile politice,in afara de Ponta care are deja votul mitocanilor nationalisti,restul participantilor nu au cucerit noi electori,inclusiv “minunatul domn Rafila,transformat in tovaras,care e un fel de Gioana la inceputuri,dar care in PSD nu are nicio sansa fata de alde Ciolacu&co!Sa speram ca se va vota astfel ca Romania sa aiba o sansa de dezvoltare in sensul de apropiere de standardul UE ,speranta ramasa la fel ca acum 30 de ani,cam ultima care moare!
    • Like 1
  • E revoltator tupeul, de golan, al lui ponta. Acest derbedeu nu ar trebui sa mai apara in ochii alegatorilor.. Bai cretine, bai borfasule - ponta - cine a vandut tara?, cine a adus bechtelul ca sa-i bage bani in buzunar, banii nostri, ai celor carora vii acum, cu obraznicie,sa le ceri voturie?, cine a vandut rezervele de petrol ale tarii, intai unui neica nimeni - patriciu - ca asta sa le vanda unor sabatici asatici?, cine a inchis toate fabricile, toate uzinele, minele si tot ce producea ceva in tara asta si a lasat milioane de oameni pe drumuri, unii apucand pribega pe la usile strainilor?, cine a distrus baza agriculturii, a faramitat ogoarele, a distrus sistemele de irigatii?, cine a vandut veneticilor padurile, a reimpropietarit parazitii bor cu paduri sa aiba si ei, saracutii, ce taia?, cine a nenorocit tara asta?, cine a fost in solda celor care "vor raul tarii?, cine nu a facut nicio autostrada, niciun spital?, doar niste terenuri de sport in panta si parcuri in satele depopulate? Iti spun eu, tie, mongoloidule, tie psd nemernic PSD-ul in toti acesti 31 de ani de stapanire. Si mai aveti obraznicia sa ne batjocoriti in continuare cerandu-ne sa va alegem pe voi? Pentru ce nemernicilor? Vi s-au terminat banii din hotii si ati inceput sa simtiti foamea? Va trimit consoartele la furat ca nu mai au bani de cheltuiala? Si ce vreti acum? Sa ne vindeti rusilor, chinezilor, turcilor? Astia platesc mai bine decat v-au platit occidentalii in 90? Mars de aici lepre ordinare! Mars in puscarii la munca silnica pe viata, sa va facem noi "cosul zilnic". Sper sa va ia dracul pe 6 decembrie, sa nu mai aveti tupeul si puterea de a face rau.
    • Like 5
    • @ Mircea Zugravu
      Mai nuanțat, tinere, și fără generalizări nejustificate ! 1-- Între așteptările + promisiunile lui VP și realizările sale s-a căscat, pe unele subiecte, o mare dezamăgire dar ”nu în tot ce a atins, precum a ”reușit” TB”.
      2-- cine a adus bechtel-ul ? A venit pe vremea lui AN, cu promisiunea că va veni cu banca lor (ca să existe un control al costurilor și decontărilor), dar apoi a fost modificat (contractul) grosolan de către PDL (azi PNL), situație care a permis ajungerea la un jaf de neînchipuit (lungime foarte scurtă de autostradă realizată dar decontată/plătită aproape ca și când ar fi fost realizată întreaga autostradă !
      3-- cine a vândut Petrom și rezervele de petrol ? Nu le-a vândut nimeni ci ne-au fost sustrase pe criteriul ”privatizării” celor mai importante activități ale tării și, în România, cine avea ”finanță” să le cumpere chiar și la valoare de batjocură ? Numai străinii ! De aceea am fost primiți noi în UE ca să fim jupuiți de resurse și să devenim piață de desfacere !
      4-- cine a închis minele, combinatele de porci, samd ? Nu cumva guvernul CDR (1996-2000) în care TB, ministru responsabil cu programele PSAL1 și PSAL2, și-a făcut damblaua concomitent cu distrugerea flotei comerciale române ?
      5-- cine a distrus bazaq agriculturii ? Aici, nu cumva vina trebuie împărțită între guvern (total fără viziune) și noii împroprietăriți, deveniți total refractari la organizarea și exploatarea colectivă a pământului și a uneltelor ?
      6-- cine nu a făcut nici o autostradă ? Toți ! Inclusiv doi foști miniștri ai transporturilor ”de dreapta” (TB și LO) care nu și-au onorat nici măcar simbolic profesia într-ale transporturilor !
      7-- cine a închis minele, inclusiv cele de minereuri ? Cine a distrus metalurgia, dând-o majoritar rușilor ? Minunatul Petrov !
      8-- cine a împroprietărit bor dar mai ales pe cei care n-au avut niciodată păduri și vile ? Toți, din toate partidele au colaborat și s-au asmuțit asupra obiectivelor care nu au apartținut niciodată familiilor lor !
      9--cine a făcut terenuri de sport în pantă și parcuri în zonele rurale ? Nu cumva ”favorita” lui Petrov, EU, care a avut pe mână fondurile pentru dezvoltare ?
      10-- Ați preluat lozinca demonizatoare de la KWI ? E clar de ce parte ”sunteți” ! Generalizările și neasumarea celor care îți/vă revin nu duce niciodsată la nimic bun ! Dacă i-ar lua dracu pe toți care si-au bătut (și-și bat în continuare) joc de România ar fi ceva util ! Dar vreo soluție de recuperare a ceea ce se poate recupera. (vile, păduri, hoteluri, terenuri, etc) ai în vedere ? Latri despre multe dar nu oferi nici o soluție ! Îți place doar să distrugi, precum TB ! Acum, cine e ”lepră ordinară” ? Te-ai privit în oglindă ? Nu zici nimic ”mongoloidule” ? Nu-mi face plăcere ce fac dar m-ai întărâtat !
      • Like 1
    • @ Ion Filip
      Cautati reportajul Recorder "Dupa 30 de ani de democratie". Poate va mai nuantati indignarea...
      • Like 2
    • @ Ion Filip
      Vad ca ai raspunsuri la toate, "tinere". Doar AN este atins putin. In rest tot ce nu este psd este de vina, chiar daca in majoritatea celor 31 de ani a "domnit" psd. Iar cand au fost in "opozitie" si-au bagat coada peste tot prin infiltratii in toate partidele. Ce zici "tinerete"? Incepi sa-ti aduci aminte? Sau nu ai voie? Ignori cu buna stiinta???? sau nu realitatea. Ai, ca multi altii obsesiile tale cu basesccu(petrov) si MM. Ai tu vreo calitate sa analizezi activitatea lor? Uita-te tu in oglinda si vezi-te. Te-a deranjat ca i-am adresat lui ponta mongoloidule? Dar are trasaturi specifice. Si comportamentul la fel. Mai usor cu nervii. Ia un calmant. Ce te-a enervat? Ca am criticat psd? Tinere eu i-am preluat de la inceput, din 1989, dupa o viata de 38 de ani in comunism Sunt capabil sa fac comparatii.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult