Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Directorul general al BRD, despre proteste: Ceea ce vedem astăzi este un exerciţiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică

Francois Bloch

Foto: bankingnews.ro

Directorul general al BRD-Groupe Société Générale, Francois Bloch, este al doilea bancher de top din România care vorbeşte favorabil despre protestele din ultimele zile din marile oraşe din România, declarând, joi, că ceea ce se întâmplă în acest moment în România este un exerciţiu democratic şi nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică, scrie News.ro.

„Nu sunt sigur că putem vorbi în acest moment de instabilitate politică. Ceea ce vedem astăzi este un exerciţiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică. Stabilitatea este importantă pentru business. Stabilitate privind cadrul de reglementare, stabilitate faţă de clienţi, stabilitate echipelor noastre, transparenţă, predictibiliate, toate acestea elemente sunt foarte importante pentru noi faţă de clienţi", a afirmat Bloch, într-o conferinţă de presă dedicată prezentării rezultatelor anuale.

Directorul BRD a vorbit despre clienţii cu care lucrează în România.

„Toţi clienţii au nevoie de vizibilitate, stabilitate şi predictibilitate pentru a se pregăti pentru viitor, pentru a-şi planifica investiţiile, de aceea treaba noastră ca bancă este să-i ajutăm atât la tranzacţii, cât şi la creditare pentru ca ei să-şi atinge obiectivele ca indivizi sau ca firme. Deci stabilitatea este importantă”, a completat Bloch, potrivit News.ro.

BRD-Groupe Société Générale a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru proprietarul unui apartament din Piaţa Victoriei, chemat la Poliţia Locală a Sectorului 1, după ce din apartamentul său au fost proiectate diverse imagini pe sediul BRD din Piaţa Victoriei, în timp-ul protestelor. "Laurentiu Ion, noi nu avem nicio legatură cu citaţia primită de tine. Dacă ai nevoie de orice alte informaţii care te-ar putea ajuta, te rugăm să ne scrii în privat", a scris banca, pe contul său de pe Facebook.

Este a doua reacţie a unui bancher de top din România, care conduce o bancă cu capital occidental, după cea a şefului Raiffeisen Bank.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult