Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Directorul general al BRD, despre proteste: Ceea ce vedem astăzi este un exerciţiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică

Francois Bloch

Foto: bankingnews.ro

Directorul general al BRD-Groupe Société Générale, Francois Bloch, este al doilea bancher de top din România care vorbeşte favorabil despre protestele din ultimele zile din marile oraşe din România, declarând, joi, că ceea ce se întâmplă în acest moment în România este un exerciţiu democratic şi nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică, scrie News.ro.

„Nu sunt sigur că putem vorbi în acest moment de instabilitate politică. Ceea ce vedem astăzi este un exerciţiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică. Stabilitatea este importantă pentru business. Stabilitate privind cadrul de reglementare, stabilitate faţă de clienţi, stabilitate echipelor noastre, transparenţă, predictibiliate, toate acestea elemente sunt foarte importante pentru noi faţă de clienţi", a afirmat Bloch, într-o conferinţă de presă dedicată prezentării rezultatelor anuale.

Directorul BRD a vorbit despre clienţii cu care lucrează în România.

„Toţi clienţii au nevoie de vizibilitate, stabilitate şi predictibilitate pentru a se pregăti pentru viitor, pentru a-şi planifica investiţiile, de aceea treaba noastră ca bancă este să-i ajutăm atât la tranzacţii, cât şi la creditare pentru ca ei să-şi atinge obiectivele ca indivizi sau ca firme. Deci stabilitatea este importantă”, a completat Bloch, potrivit News.ro.

BRD-Groupe Société Générale a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru proprietarul unui apartament din Piaţa Victoriei, chemat la Poliţia Locală a Sectorului 1, după ce din apartamentul său au fost proiectate diverse imagini pe sediul BRD din Piaţa Victoriei, în timp-ul protestelor. "Laurentiu Ion, noi nu avem nicio legatură cu citaţia primită de tine. Dacă ai nevoie de orice alte informaţii care te-ar putea ajuta, te rugăm să ne scrii în privat", a scris banca, pe contul său de pe Facebook.

Este a doua reacţie a unui bancher de top din România, care conduce o bancă cu capital occidental, după cea a şefului Raiffeisen Bank.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult