Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dominic Fritz: „Acolo unde este lumină, nu se fură”

Dominic Fritz

Foto; Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Primarul ales al orașului Timișoara, Dominic Fritz, crede pentru prima dată în istorie românii au instrumente adevărate pentru a lupta împotriva corupției.

„Cred că pentru prima oară avem și instrumente adevărate, pe care alte generații înaintea noastră nu le-au avut. Și mă refer, bineînțeles, la tehnologie și digitalizare. Tot ce ține de transparență este mult mai ușor și cred că acolo unde este lumină, nu se fură. Asta înseamnă că noi vom pune pe net toate contractele și licitațiile, toate caietele de sarcini. Lumea se va putea uita”, a spus el în emisiunea „În fața ta”, de Digi24.

Dominic Fritz a vorbit despre faptul că există o masă critică de oameni care pot să fac o schimbare.

„Există o masă critică de cetățeni dispuși să spună NU. Haideți să nu ne mai lăsăm paralizați de frică pentru că trăim într-o bulă în care suntem o mică minoritate. De câte ori n-am auzit: Da, Dominic, dar suntem puțini... Victoria noastră în Timișoara arată că suntem mult mai mulți decât credem, am câștigat cu 52%”, a declarat primarul ales.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  Acolo unde este ,lumina ,nu se fura ,,Acest titlu imi ,aduce aminte de o intamplare ;
  --Intr-un sat din Ardeal , un om in varsta isi traia ,singur batranele .Era ,gospodar ,si avea ,cam de toate pe langa casa ,,Dar o data s-a intamplat ,sa-l atace hotii pe la cotetul de gaini , unde ,era intuneric , si hotul putea ,,opera fara probleme ,
  --Un nepot , il sfatuieste ,sa lase becul -lumina aprinsa , toata noaptea ,in fata , cotetului , Drept urmare ,,hotului ,probabil ca i-a fost ,frica ,sa nu fie vazut ,identificat, desi se banuia ,cine putea sa fie ,Asa ca , felicitari autorului , ptr , titlul ,sugestiv , Asa este , acolo unde este Lumina ,nu se poate fura, .Cu alte cuvinte ,acolo ,unde cineva , supravegheaza , urmareste , tot ce misca , nu se mai poate fura ,
  • Like 1
 • Nu pot spune decît că este o plăcere să-l asculți și să-l privești! Mult succes!
  • Like 0
 • Nume check icon
  Superb...faceti lumina si treceti la treaba pentru ca de aceea v-am ales, nu pentru interviuri in media toata ziua.
  Iar voi presa lasat-i putin in pace, chiar daca nu sunt inca in exercitiu, sa inceapa sa isi pregateasca echipa si actiunile. Nu ii faceti vedete pana cand nu fac si ei ceva.
  • Like 3


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult