Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dominic Fritz: „Acolo unde este lumină, nu se fură”

Dominic Fritz

Foto; Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Primarul ales al orașului Timișoara, Dominic Fritz, crede pentru prima dată în istorie românii au instrumente adevărate pentru a lupta împotriva corupției.

„Cred că pentru prima oară avem și instrumente adevărate, pe care alte generații înaintea noastră nu le-au avut. Și mă refer, bineînțeles, la tehnologie și digitalizare. Tot ce ține de transparență este mult mai ușor și cred că acolo unde este lumină, nu se fură. Asta înseamnă că noi vom pune pe net toate contractele și licitațiile, toate caietele de sarcini. Lumea se va putea uita”, a spus el în emisiunea „În fața ta”, de Digi24.

Dominic Fritz a vorbit despre faptul că există o masă critică de oameni care pot să fac o schimbare.

„Există o masă critică de cetățeni dispuși să spună NU. Haideți să nu ne mai lăsăm paralizați de frică pentru că trăim într-o bulă în care suntem o mică minoritate. De câte ori n-am auzit: Da, Dominic, dar suntem puțini... Victoria noastră în Timișoara arată că suntem mult mai mulți decât credem, am câștigat cu 52%”, a declarat primarul ales.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  Acolo unde este ,lumina ,nu se fura ,,Acest titlu imi ,aduce aminte de o intamplare ;
  --Intr-un sat din Ardeal , un om in varsta isi traia ,singur batranele .Era ,gospodar ,si avea ,cam de toate pe langa casa ,,Dar o data s-a intamplat ,sa-l atace hotii pe la cotetul de gaini , unde ,era intuneric , si hotul putea ,,opera fara probleme ,
  --Un nepot , il sfatuieste ,sa lase becul -lumina aprinsa , toata noaptea ,in fata , cotetului , Drept urmare ,,hotului ,probabil ca i-a fost ,frica ,sa nu fie vazut ,identificat, desi se banuia ,cine putea sa fie ,Asa ca , felicitari autorului , ptr , titlul ,sugestiv , Asa este , acolo unde este Lumina ,nu se poate fura, .Cu alte cuvinte ,acolo ,unde cineva , supravegheaza , urmareste , tot ce misca , nu se mai poate fura ,
  • Like 1
 • Nu pot spune decît că este o plăcere să-l asculți și să-l privești! Mult succes!
  • Like 0
 • Nume check icon
  Superb...faceti lumina si treceti la treaba pentru ca de aceea v-am ales, nu pentru interviuri in media toata ziua.
  Iar voi presa lasat-i putin in pace, chiar daca nu sunt inca in exercitiu, sa inceapa sa isi pregateasca echipa si actiunile. Nu ii faceti vedete pana cand nu fac si ei ceva.
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult