Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dominic Fritz: „Acolo unde este lumină, nu se fură”

Dominic Fritz

Foto; Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Primarul ales al orașului Timișoara, Dominic Fritz, crede pentru prima dată în istorie românii au instrumente adevărate pentru a lupta împotriva corupției.

„Cred că pentru prima oară avem și instrumente adevărate, pe care alte generații înaintea noastră nu le-au avut. Și mă refer, bineînțeles, la tehnologie și digitalizare. Tot ce ține de transparență este mult mai ușor și cred că acolo unde este lumină, nu se fură. Asta înseamnă că noi vom pune pe net toate contractele și licitațiile, toate caietele de sarcini. Lumea se va putea uita”, a spus el în emisiunea „În fața ta”, de Digi24.

Dominic Fritz a vorbit despre faptul că există o masă critică de oameni care pot să fac o schimbare.

„Există o masă critică de cetățeni dispuși să spună NU. Haideți să nu ne mai lăsăm paralizați de frică pentru că trăim într-o bulă în care suntem o mică minoritate. De câte ori n-am auzit: Da, Dominic, dar suntem puțini... Victoria noastră în Timișoara arată că suntem mult mai mulți decât credem, am câștigat cu 52%”, a declarat primarul ales.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Acolo unde este ,lumina ,nu se fura ,,Acest titlu imi ,aduce aminte de o intamplare ;
    --Intr-un sat din Ardeal , un om in varsta isi traia ,singur batranele .Era ,gospodar ,si avea ,cam de toate pe langa casa ,,Dar o data s-a intamplat ,sa-l atace hotii pe la cotetul de gaini , unde ,era intuneric , si hotul putea ,,opera fara probleme ,
    --Un nepot , il sfatuieste ,sa lase becul -lumina aprinsa , toata noaptea ,in fata , cotetului , Drept urmare ,,hotului ,probabil ca i-a fost ,frica ,sa nu fie vazut ,identificat, desi se banuia ,cine putea sa fie ,Asa ca , felicitari autorului , ptr , titlul ,sugestiv , Asa este , acolo unde este Lumina ,nu se poate fura, .Cu alte cuvinte ,acolo ,unde cineva , supravegheaza , urmareste , tot ce misca , nu se mai poate fura ,
    • Like 1
  • Nu pot spune decît că este o plăcere să-l asculți și să-l privești! Mult succes!
    • Like 0
  • Nume check icon
    Superb...faceti lumina si treceti la treaba pentru ca de aceea v-am ales, nu pentru interviuri in media toata ziua.
    Iar voi presa lasat-i putin in pace, chiar daca nu sunt inca in exercitiu, sa inceapa sa isi pregateasca echipa si actiunile. Nu ii faceti vedete pana cand nu fac si ei ceva.
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult