Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dominic Fritz: „Acolo unde este lumină, nu se fură”

Dominic Fritz

Foto; Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Primarul ales al orașului Timișoara, Dominic Fritz, crede pentru prima dată în istorie românii au instrumente adevărate pentru a lupta împotriva corupției.

„Cred că pentru prima oară avem și instrumente adevărate, pe care alte generații înaintea noastră nu le-au avut. Și mă refer, bineînțeles, la tehnologie și digitalizare. Tot ce ține de transparență este mult mai ușor și cred că acolo unde este lumină, nu se fură. Asta înseamnă că noi vom pune pe net toate contractele și licitațiile, toate caietele de sarcini. Lumea se va putea uita”, a spus el în emisiunea „În fața ta”, de Digi24.

Dominic Fritz a vorbit despre faptul că există o masă critică de oameni care pot să fac o schimbare.

„Există o masă critică de cetățeni dispuși să spună NU. Haideți să nu ne mai lăsăm paralizați de frică pentru că trăim într-o bulă în care suntem o mică minoritate. De câte ori n-am auzit: Da, Dominic, dar suntem puțini... Victoria noastră în Timișoara arată că suntem mult mai mulți decât credem, am câștigat cu 52%”, a declarat primarul ales.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  Acolo unde este ,lumina ,nu se fura ,,Acest titlu imi ,aduce aminte de o intamplare ;
  --Intr-un sat din Ardeal , un om in varsta isi traia ,singur batranele .Era ,gospodar ,si avea ,cam de toate pe langa casa ,,Dar o data s-a intamplat ,sa-l atace hotii pe la cotetul de gaini , unde ,era intuneric , si hotul putea ,,opera fara probleme ,
  --Un nepot , il sfatuieste ,sa lase becul -lumina aprinsa , toata noaptea ,in fata , cotetului , Drept urmare ,,hotului ,probabil ca i-a fost ,frica ,sa nu fie vazut ,identificat, desi se banuia ,cine putea sa fie ,Asa ca , felicitari autorului , ptr , titlul ,sugestiv , Asa este , acolo unde este Lumina ,nu se poate fura, .Cu alte cuvinte ,acolo ,unde cineva , supravegheaza , urmareste , tot ce misca , nu se mai poate fura ,
  • Like 1
 • Nu pot spune decît că este o plăcere să-l asculți și să-l privești! Mult succes!
  • Like 0
 • Nume check icon
  Superb...faceti lumina si treceti la treaba pentru ca de aceea v-am ales, nu pentru interviuri in media toata ziua.
  Iar voi presa lasat-i putin in pace, chiar daca nu sunt inca in exercitiu, sa inceapa sa isi pregateasca echipa si actiunile. Nu ii faceti vedete pana cand nu fac si ei ceva.
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult