Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Donald Trump: Niciun american nu a fost rănit în atacul asupra bazelor din Irak. Cât timp voi fi președinte, Iranului nu i se va permite să dețină o armă nucleară

Trump, 8 ianuaie 2020

Foto: Guliver/ Getty Images

Președintele american Donald Trump a susținut miercuri o declarație de presă după atacul iranian asupra a două baze militare care găzduiau militari americani în Irak.

Acesta a spus că niciun militar american nu a fost rănit sau ucis în atac și și-a susținut decizia de a-l elimina pe Qassem Soleimani, pe care l-a numit „unul dintre cei mai atroce teroriști”, care a planificat și condus operațiuni ce au dus la moartea a sute de cetățeni americani, civili sau militari.

„Cât timp sunt președinte, Iranului nu i se va permite să dețină o armă nucleară”, a mai spus Trump. SUA vor impune Iranului sancțiuni economice, care vor rămâne în vigoare câtă vreme regimul de la Teheran „nu-și schimbă comportamentul”. 

„Iran trebuie să renunțe la ambiții nucleare și să pună capăt terorismului. A venit timpul pentru Europa, China, Rusia, China să recunoască această realitate”, a afirmat președintele american, care a solicitat NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

„Vrem ca poporul iranian să aibă un viitor măreț. SUA sunt gata să îmbrățișeze pacea”, a adăugat Trump.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un blat reusit, de fapt Trump si ayatollahul au mai multe interese comune decât pare...de pilda banii obtinuti la burse din cresteri/scaderi bruste ale cotatiilor.
  • Like 1
  • @ Marian Androne
   sphinx check icon
   Un bisnitar crede ca toti sunt bisnitari
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult