Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Dorel Vișan, la controversatul festival de film de la Moscova: „Am fost primit aici cum n-am crezut, de oameni foarte importanți: doamna Zaharova, care ne-a primit cu multă atenție, de Nikita Mihalkov care apreciază foarte mult cultura românească”

Dorel Vișan, la festivalul de film de la Moscova 2024

Dorel Vișan, la festivalul de film de la Moscova/ sursa: site-ul oficial al festivalului, consultat de G4Media

Actorul Dorel Vișan, 86 de ani, care a participat recent la deschiderea unui controversat festival de film de la Moscova, a intrat în direct prin telefon la Realitatea Plus și i-a transmis lui Cozmin Gușă că se simte „foarte bine” în Rusia, unde a fost primit cu „foarte multă căldură”, adăugând că îl susține în candidatura lui la președinție. Artistul, care l-a lăudat recent pe președintele Vladimir Putin, joacă într-un rol din filmul „21 de rubini”, dus la Moscova de preotul-regizor Ciprian Mega.

„Azi dimineață, părintele Mega a fost binecuvântat să țină o slujbă la biserica de la Kremlin și vreau să vă spun că am fost primit aici cum n-am crezut, de oameni foarte importanți: doamna Zaharova (Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe – n.,red.), care  ne-a primit cu multă atenție, de Nikita Mihalkov (regizor rus, susținător al lui Vladimir Putin – n.red.), care apreciază foarte mult cultura românească”, a spus luni Dorel Vișan. 

Despre festival – sancționat cu retragerea acreditării internaționale, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina – actorul român a susținut că „se încadrează într-o propunere de apropiere de oameni”, pe care „timp de 30 de ani comandanții noștri nu au știut să o facă”, adăugând că le-a spus oaspeților săi că el se află acolo cu intenția „să ajutăm Ucraina să oprească războiul”.

„Suntem într-o poziție culturală avantajoasă și frumoasă și suntem primiți cu foarte multă prietenie și cu foarte multă căldură”, a continuat Vișan, mărturisind că nu are „absolut niciun fel de regret” că participă la festivalul de la Moscova, chiar dacă presa rusă a scris că la festival participă și filme „din țări mai puțin prietenoase,, spunând și numele țării mele, ceea ce nu mi-a făcut cea mai mare plăcere”.

„Sper că vom veni cu o victorie! Am vorbit cu mulți artiști din alte țări, care au o părere bună despre noi și mi-au spus că acest festival este un festival uman, este un festival care este din zona celorlalte cu multe influențe politice și de altă natură (...)”, a mai spus Dorel Vișan la emisiunea „Culisele statului paralel” a jurnalistei Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus.

Dorel Vișan a declarat la sfârșitul anului trecut, într-un podcast, că în România este nevoie de o „dictatură inteligentă” ca „a domnului Putin”.

Actorul Dorel Vișan a primit miercuri titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca, într-o ceremonie în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, scrie Cluj24.ro 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult