Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dorel Vișan, la controversatul festival de film de la Moscova: „Am fost primit aici cum n-am crezut, de oameni foarte importanți: doamna Zaharova, care ne-a primit cu multă atenție, de Nikita Mihalkov care apreciază foarte mult cultura românească”

Dorel Vișan, la festivalul de film de la Moscova 2024

Dorel Vișan, la festivalul de film de la Moscova/ sursa: site-ul oficial al festivalului, consultat de G4Media

Actorul Dorel Vișan, 86 de ani, care a participat recent la deschiderea unui controversat festival de film de la Moscova, a intrat în direct prin telefon la Realitatea Plus și i-a transmis lui Cozmin Gușă că se simte „foarte bine” în Rusia, unde a fost primit cu „foarte multă căldură”, adăugând că îl susține în candidatura lui la președinție. Artistul, care l-a lăudat recent pe președintele Vladimir Putin, joacă într-un rol din filmul „21 de rubini”, dus la Moscova de preotul-regizor Ciprian Mega.

„Azi dimineață, părintele Mega a fost binecuvântat să țină o slujbă la biserica de la Kremlin și vreau să vă spun că am fost primit aici cum n-am crezut, de oameni foarte importanți: doamna Zaharova (Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe – n.,red.), care  ne-a primit cu multă atenție, de Nikita Mihalkov (regizor rus, susținător al lui Vladimir Putin – n.red.), care apreciază foarte mult cultura românească”, a spus luni Dorel Vișan. 

Despre festival – sancționat cu retragerea acreditării internaționale, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina – actorul român a susținut că „se încadrează într-o propunere de apropiere de oameni”, pe care „timp de 30 de ani comandanții noștri nu au știut să o facă”, adăugând că le-a spus oaspeților săi că el se află acolo cu intenția „să ajutăm Ucraina să oprească războiul”.

„Suntem într-o poziție culturală avantajoasă și frumoasă și suntem primiți cu foarte multă prietenie și cu foarte multă căldură”, a continuat Vișan, mărturisind că nu are „absolut niciun fel de regret” că participă la festivalul de la Moscova, chiar dacă presa rusă a scris că la festival participă și filme „din țări mai puțin prietenoase,, spunând și numele țării mele, ceea ce nu mi-a făcut cea mai mare plăcere”.

„Sper că vom veni cu o victorie! Am vorbit cu mulți artiști din alte țări, care au o părere bună despre noi și mi-au spus că acest festival este un festival uman, este un festival care este din zona celorlalte cu multe influențe politice și de altă natură (...)”, a mai spus Dorel Vișan la emisiunea „Culisele statului paralel” a jurnalistei Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus.

Dorel Vișan a declarat la sfârșitul anului trecut, într-un podcast, că în România este nevoie de o „dictatură inteligentă” ca „a domnului Putin”.

Actorul Dorel Vișan a primit miercuri titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca, într-o ceremonie în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, scrie Cluj24.ro 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult