Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Dragnea anunță alte două referendumuri, unul pe tema familiei și unul pe regimul imunităţilor, inclusiv a președintelui

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat luni seara că în primăvară vor fi organizate două referendumuri, unul pe tema familiei și unul pe regimul imunităților.

„Vom declanşa şi noi alte două referendumuri. Vom declanşa un referendum pe tema familiei, unde s-au înregistrat peste 3 milioane semnături, iar a doua temă va fi un referendum pe regimul imunităţilor. Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară și nici cu cea a președintelui. Cele două referendumuri le avem în plan pentru această primăvară”, a spus Liviu Dragnea la România TV.

Șeful PSD a spus că ştia două săptămâni că preşedintele Iohannis vrea să organizeze un referendum și că miza președintelui Iohannis este de a pica acest Guvern până la vară. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va declanșa procedurile pentru un referendum privind grațierea și modificarea codului penal.

„Este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor penale și a grațierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD", a spus luni președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Uite așa se aduce în derizoriu ideea de consultare a poporului.
  Nu că n-ar fi început mai înainte, când alt preș' își sfătuia susținătorii să NU participe la referendum cu efect executoriu, nu de consultare, și să-l boicoteze, ceea ce s-a și întâmplat.

  Singurul referendum cu titlu executoriu este cel de demitere al președintelui, restul sunt de "sondare" a dorinței poporului.
  Așa cum a fost și referendumul pentru cei 300 de parlamentari. S-a realizat ceva? NU.
  Așa că ceea ce se întâmplă acum este un joc de glezne.
  Sunt curios dacă or să se strângă cei 30% din cei 18.800.000 (!) români cu drept de vot.
  Apropo, diasporenii vor vota la referendum?
  • Like 0
 • Ca tanar cetatean, ma duc la referendum si votez importiva aministiei si gratierii. In ceea ce priveste familia- n-o ataca nimeni, mi-as iubi parintii si daca ar fi gay. Mai mult, exista cupluri heterosexuale care fac copii pt ajutoare sociale si pentru a-i abandona- aceea nu ar trebui sa mai aiba dreptul sa isi intemeieze familii. Imunitatile parlamentarilor, le-as elimina, dar pe cea a presedintelui, NU, fiindca de cateva zile EL este speranta noastra!
  • Like 3
 • check icon
  Unde dragnea nu e, nimic nu e!
  • Like 0
 • check icon
  Nicio masă fără pește, nicio săptămână fără referendum sau, altfel spus, circotheca dacoromanica apud Iohannem et Dragneam. Băgați mare, băieți, băgați mare, că e loc.
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult