Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea anunță alte două referendumuri, unul pe tema familiei și unul pe regimul imunităţilor, inclusiv a președintelui

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat luni seara că în primăvară vor fi organizate două referendumuri, unul pe tema familiei și unul pe regimul imunităților.

„Vom declanşa şi noi alte două referendumuri. Vom declanşa un referendum pe tema familiei, unde s-au înregistrat peste 3 milioane semnături, iar a doua temă va fi un referendum pe regimul imunităţilor. Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară și nici cu cea a președintelui. Cele două referendumuri le avem în plan pentru această primăvară”, a spus Liviu Dragnea la România TV.

Șeful PSD a spus că ştia două săptămâni că preşedintele Iohannis vrea să organizeze un referendum și că miza președintelui Iohannis este de a pica acest Guvern până la vară. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va declanșa procedurile pentru un referendum privind grațierea și modificarea codului penal.

„Este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor penale și a grațierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD", a spus luni președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Uite așa se aduce în derizoriu ideea de consultare a poporului.
  Nu că n-ar fi început mai înainte, când alt preș' își sfătuia susținătorii să NU participe la referendum cu efect executoriu, nu de consultare, și să-l boicoteze, ceea ce s-a și întâmplat.

  Singurul referendum cu titlu executoriu este cel de demitere al președintelui, restul sunt de "sondare" a dorinței poporului.
  Așa cum a fost și referendumul pentru cei 300 de parlamentari. S-a realizat ceva? NU.
  Așa că ceea ce se întâmplă acum este un joc de glezne.
  Sunt curios dacă or să se strângă cei 30% din cei 18.800.000 (!) români cu drept de vot.
  Apropo, diasporenii vor vota la referendum?
  • Like 0
 • Ca tanar cetatean, ma duc la referendum si votez importiva aministiei si gratierii. In ceea ce priveste familia- n-o ataca nimeni, mi-as iubi parintii si daca ar fi gay. Mai mult, exista cupluri heterosexuale care fac copii pt ajutoare sociale si pentru a-i abandona- aceea nu ar trebui sa mai aiba dreptul sa isi intemeieze familii. Imunitatile parlamentarilor, le-as elimina, dar pe cea a presedintelui, NU, fiindca de cateva zile EL este speranta noastra!
  • Like 3
 • check icon
  Unde dragnea nu e, nimic nu e!
  • Like 0
 • check icon
  Nicio masă fără pește, nicio săptămână fără referendum sau, altfel spus, circotheca dacoromanica apud Iohannem et Dragneam. Băgați mare, băieți, băgați mare, că e loc.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult