
(Foto: Inquam Photos/ George Călin)
Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare de modificare a legilor justiției, a declarat luni, după revocarea șefei DNA de către Klaus Iohannis, că președintele „a dat semnalul că e garantul respectării Constituției”, iar gestul lui este unul de „normalitate”.
„Prin această decizie de revocare, președintele a dat semnalul că e garantul respectării Constituției. Chiar dacă a durat mai mult până dumnealui a citit motivarea Curții Constituționale în final repet e o decizie de normalitate prin acest decret de revocare. Instituția DNA nu stă într-un om, lupta anticorupție trebuie să continue, trebuie să stopăm abuzurile, pentru că de fapt de aici a plecat această decizie de revocare și eu sunt convins că viitorul șef al DNA va întări instituția și toți cei care încalcă legea trebuie să răspundă”, a spus Florin Iordache la Digi24.
Eugen Nicolicea: „Decizia de revocare a lui Kovesi este dată cu o întârziere de 30 de zile”
„(Decizia - n.r.) este dată cu o întârziere de 30 de zile. (...) Această decizie de a semna practic un decret... Nu comentăm cu privire la faptul că decretul era un decret de revocare. Avea o semnificaţie extraordinară, pentru că şi pe viitor ar fi putut să încalce Constituţia nesemnând alte decrete care, zic eu, aveau o importanţă mult mai mare. Nesemnarea unui decret de numire a miniştrilor, a Guvernului şi aşa mai departe", a declarat Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, pentru News.ro.
Codrin Ştefănescu: „Dacă s-a luat abia astăzi decizia de revocare a şefei DNA nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului. Au preferat să sacrifice un om de pe tabla de şah, urmând să îşi ia revanşa vizavi de coaliţie”
"Decizia asta trebuia luată acum 31 de zile şi atunci era Constituţia respectată. Dacă s-a luat abia astăzi (luni - n.r.) nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului, a celor care îi fac punctajul domnului Iohannis, iar aceştia, după un calcul, la fel cum ne-am făcut şi noi în coaliţie privind suspendarea, au calculat şi ei ce înseamnă suspendarea şi ce se poate întâmpla după cu ei. Au preferat să îi sacrifice un om de pe tabla de şah, urmând să îşi ia revanşa vizavi de coaliţie. Nu ştiu în ce constă această revanşă. Poate să fie dosarul de la DIICOT deschis pe numele Guvernului, poate să fie Codul penal. În orice caz, această pierdere a lor nu este făcută doar pentru respectarea Constituţiei, ci e făcută de nevoie într-un moment în care astrele nu erau favorabile pentru ei", a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, pentru News.ro.
El a criticat faptul că nu a ieşit preşedintele Klaus Iohannis personal să facă anunţul, ci şi-a trimis purtătorul de cuvânt şi "s-a spălat pe mâni".
"Mai mult, se vede cu ochiul liber lucrul ăsta, pentru că Iohannis nici măcar nu a venit personal la conferinţa de presă, ci a trimis-o pe doamna Puşcalău (Mădălina Dobrovolschi - n.r.). El era obişnuit că avea punctaje foarte bune pentru el să iasă de la Cotroceni şi să îl înjure şi pe Dragnea, şi pe Tăriceanu, şi PSD, ALDE, coaliţie şi Guvernul. De data asta, când e vorba de revocare, trimite purtătorul de cuvânt şi s-a spălat pe mâni, conform altui punctaj pe care îl are de bifat", a adăugat Ștefănescu, potrivit News.ro.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Normal ca se bucura.