Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Enel pleacă din România. Activităţile din Europa ale grupului se vor concentra pe Italia şi Spania

contoar energie

Foto: sasirin pamai / Panthermedia / Profimedia

Grupul Enel a anunțat că va pleca anul viitor din România, urmând ca activitățile companiei în Europa să se concentreze pe Italia și Spania, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day, scrie Agerpres. 

Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei, a spus că activităţile din Europa ale grupului „se vor concentra pe Italia şi Spania, în condiţiile în care vom ieşi din România".

Alte state din care se va retrage Enel sunt Peru şi Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia şi Grecia, se aşteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adică împreună cu un partener.

Enel intenționează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România şi Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023, notează aceeași sursă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sugerez Guvernului României să analizeze posibilitatea și oportunitatea ca fondurile de pensii din pilonul II și III să poată prelua activele ENEL România, evenntual împreună co o mare companie producătoare de energie.
    • Like 0
  • Marius check icon
    Nu prea mai este marja de "furat", asa ca mai bine plecam!
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult