Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Eroina mea de astăzi este această femeie curajoasă din Tbilisi. VIDEO

Eroina din Tbilisi

Eroina mea de azi este o femeie care azi-noapte a arătat ce înseamnă să stai la propriu în picioare pentru viitorul european al țării tale.

Pentru cine nu a urmărit subiectul - partidul aflat la guvernare în Georgia încearcă să treacă o lege împotriva ONG-urilor. E o lege de inspirație putinistă fără doar și poate. Așa că oamenii au ieșit în stradă. Nu știu dacă neapărat pentru un ONG sau altul. Sau pentru semnalul pe care îl dă puterea politică atunci când vede "agenturi străine" peste tot.

Mai jos, un video fabulos. Pentru mine, acea femeie e despre 8 martie. Da, încă au mai rămas lucruri pentru care este de luptat și nu mă miră că e o "ea" acolo. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • andrei andrei check icon
  1000 de barbati in jur, dar o singura femeie e eroina. deloc sexist articolul asta.
  • Like 1
  • @ andrei
   Asta ai inteles tu din video ala? Ca de ce nu zice de barbatii de acolo? In fața tunului cu apă era femeia aia bã.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Pai si la noi se intampla ceva similar zilele acestea, dar la noi festivismul si distractia iau intotdeauna fata problemelor serioase. Cand poate o sa ne trezim o sa fie prea tarziu si bineinteles in marea traditie romaneasca altcineva va fi de vina si nu poporul ales...
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult