Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Eroina mea de astăzi este această femeie curajoasă din Tbilisi. VIDEO

Eroina din Tbilisi

Eroina mea de azi este o femeie care azi-noapte a arătat ce înseamnă să stai la propriu în picioare pentru viitorul european al țării tale.

Pentru cine nu a urmărit subiectul - partidul aflat la guvernare în Georgia încearcă să treacă o lege împotriva ONG-urilor. E o lege de inspirație putinistă fără doar și poate. Așa că oamenii au ieșit în stradă. Nu știu dacă neapărat pentru un ONG sau altul. Sau pentru semnalul pe care îl dă puterea politică atunci când vede "agenturi străine" peste tot.

Mai jos, un video fabulos. Pentru mine, acea femeie e despre 8 martie. Da, încă au mai rămas lucruri pentru care este de luptat și nu mă miră că e o "ea" acolo. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • andrei andrei check icon
  1000 de barbati in jur, dar o singura femeie e eroina. deloc sexist articolul asta.
  • Like 1
  • @ andrei
   Asta ai inteles tu din video ala? Ca de ce nu zice de barbatii de acolo? In fața tunului cu apă era femeia aia bã.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Pai si la noi se intampla ceva similar zilele acestea, dar la noi festivismul si distractia iau intotdeauna fata problemelor serioase. Cand poate o sa ne trezim o sa fie prea tarziu si bineinteles in marea traditie romaneasca altcineva va fi de vina si nu poporul ales...
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult