Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Eroina mea de astăzi este această femeie curajoasă din Tbilisi. VIDEO

Eroina din Tbilisi

Eroina mea de azi este o femeie care azi-noapte a arătat ce înseamnă să stai la propriu în picioare pentru viitorul european al țării tale.

Pentru cine nu a urmărit subiectul - partidul aflat la guvernare în Georgia încearcă să treacă o lege împotriva ONG-urilor. E o lege de inspirație putinistă fără doar și poate. Așa că oamenii au ieșit în stradă. Nu știu dacă neapărat pentru un ONG sau altul. Sau pentru semnalul pe care îl dă puterea politică atunci când vede "agenturi străine" peste tot.

Mai jos, un video fabulos. Pentru mine, acea femeie e despre 8 martie. Da, încă au mai rămas lucruri pentru care este de luptat și nu mă miră că e o "ea" acolo. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • 1000 de barbati in jur, dar o singura femeie e eroina. deloc sexist articolul asta.
  • Like 1
  • @ Andrei Ciornei
   Asta ai inteles tu din video ala? Ca de ce nu zice de barbatii de acolo? In fața tunului cu apă era femeia aia bã.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Pai si la noi se intampla ceva similar zilele acestea, dar la noi festivismul si distractia iau intotdeauna fata problemelor serioase. Cand poate o sa ne trezim o sa fie prea tarziu si bineinteles in marea traditie romaneasca altcineva va fi de vina si nu poporul ales...
  • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult