„Tu ești mândră că premierul României este o femeie?” a fost întrebată Andreea Raicu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, în contextul în care s-a declarat „o feministă cu niște limite”.
„Aș fi mândră dacă premierul României sau premierul oricărei țări ar fi o femeie capabilă și care merită să se afle în acea poziție”, a răspuns Andreea Raicu. „E minunat ca femeile să ajungă în asemenea poziții, dar în același timp e important să și știe ce fac acolo”, a adăugat Andreea Raicu.
Întrebată cum i se pare doamna Dăncilă, ea a mărturisit că în ultima vreme nu a mai fost atât de conectată la ceea ce se întâmplă în clasa politică.
„Cred că o femeie poate să facă foarte multe lucruri, dar nu trebuie să le facă pe toate. Până de curând am fost acea femeie independentă, care poate să facă absolut tot, care vrea să facă absolut tot, pentru a demonstra că poate. Ajunsesem să fiu un bărbat în corp de femeie. Nu cred că e OK să se întâmple asta, pentru că până la urmă sunt femeie și îmi doresc să fac lucrurile pe care le face o femeie. E important ca o femeie să nu uite să fie feminină, blândă, empatică, să nu dea cu pumnul în masă, gândindu-se că e singurul mod în care se pot impune”, a explicat Andreea Raicu ce înseamnă pentru ea a fi „feministă cu niște limite”.
Aflați și:
- „- Cât de jos ai ajuns?” „- Jos!…” Fosta prezentatoare TV Andreea Raicu, despre strălucire și cădere, despre Instafericire și viața din spatele măștilor
- Andreea Raicu, după ce a văzut scena cu Olivia Steer de la PRO TV: „În acea dezbatere, ea avea un telefon de pe care citea diverse lucruri care nu erau susținute de nimic”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. ” și „ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice. ”.
Deci prim-ministrul este OBLIGAT să pună în aplicare programul de guvernare aprobat în Parlamentul României.
Atâta vreme cât asta este legea după care se realizează guvernarea României cred că este redundantă și inutilă toată polologhia referitoare la cum arată, ce pregătire sau cum ni se pare că ar trebui să fie prim-ministrul.
Vrem să fie altfel, ni se pare că ar trebui să fie altfel, atunci să trecem la modificarea legilor care reglementează administrarea țării.