Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ești mândră că premierul României este o femeie? Răspunsul Andreei Raicu

Andreea Raicu - digi

„Tu ești mândră că premierul României este o femeie?” a fost întrebată Andreea Raicu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, în contextul în care s-a declarat „o feministă cu niște limite”.

„Aș fi mândră dacă premierul României sau premierul oricărei țări ar fi o femeie capabilă și care merită să se afle în acea poziție”, a răspuns Andreea Raicu. „E minunat ca femeile să ajungă în asemenea poziții, dar în același timp e important să și știe ce fac acolo”, a adăugat Andreea Raicu.

Întrebată cum i se pare doamna Dăncilă, ea a mărturisit că în ultima vreme nu a mai fost atât de conectată la ceea ce se întâmplă în clasa politică.

„Cred că o femeie poate să facă foarte multe lucruri, dar nu trebuie să le facă pe toate. Până de curând am fost acea femeie independentă, care poate să facă absolut tot, care vrea să facă absolut tot, pentru a demonstra că poate. Ajunsesem să fiu un bărbat în corp de femeie. Nu cred că e OK să se întâmple asta, pentru că până la urmă sunt femeie și îmi doresc să fac lucrurile pe care le face o femeie. E important ca o femeie să nu uite să fie feminină, blândă, empatică, să nu dea cu pumnul în masă, gândindu-se că e singurul mod în care se pot impune”, a explicat Andreea Raicu ce înseamnă pentru ea a fi „feministă cu niște limite”.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Deci doamna Raicu vrea sa spuna ca un barbat prin masculinitatea lui trebuie sa dea cu pumnul in masa sa se impuna? Si acesta sa fie singurul mod in care sa se impuna? Sau mai grav... Un barbat crede ca violenta e singurul mod prin care se poate impune in fata altor barbati sau femei? Iar calitatile atribuite femeilor sunt doar ale femeilor? Foarte interesant ce inseamna feminismul rational in opinia ei.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Întrebărea trebuia să fie. Sunteți mândră că premierul țării este o femeie PSD istă Imbecilitată.?
  • Like 0
 • Rațional vorbind pentru ce este votat un partid sau altul într-o democrație reprezentativă ? Cred că pentru un program de măsuri sociale și economice pe care se angajează să-l transpună în practică. Odată alegerile validate cum se constituie executivul și care este rolul său ? Conform Constituției în vigoare „ARTICOLUL 103
  (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
  (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
  (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. ” și „ARTICOLUL 102
  (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice. ”.
  Deci prim-ministrul este OBLIGAT să pună în aplicare programul de guvernare aprobat în Parlamentul României.
  Atâta vreme cât asta este legea după care se realizează guvernarea României cred că este redundantă și inutilă toată polologhia referitoare la cum arată, ce pregătire sau cum ni se pare că ar trebui să fie prim-ministrul.
  Vrem să fie altfel, ni se pare că ar trebui să fie altfel, atunci să trecem la modificarea legilor care reglementează administrarea țării.
  • Like 0
 • Sunt multe femei capabile in ROMANIA.Din pacate puține sunt capabile și oneste .Sau învățat după modelul comunisto.ceaușist si ne fac de răs .Mai bine ar sta in banca lor .E mai usor sa te cocoti la partide siprin mijloace necinstite sa primesti avantaje .E foarte greu la muncă .
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult