Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ești mândră că premierul României este o femeie? Răspunsul Andreei Raicu

Andreea Raicu - digi

„Tu ești mândră că premierul României este o femeie?” a fost întrebată Andreea Raicu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, în contextul în care s-a declarat „o feministă cu niște limite”.

„Aș fi mândră dacă premierul României sau premierul oricărei țări ar fi o femeie capabilă și care merită să se afle în acea poziție”, a răspuns Andreea Raicu. „E minunat ca femeile să ajungă în asemenea poziții, dar în același timp e important să și știe ce fac acolo”, a adăugat Andreea Raicu.

Întrebată cum i se pare doamna Dăncilă, ea a mărturisit că în ultima vreme nu a mai fost atât de conectată la ceea ce se întâmplă în clasa politică.

„Cred că o femeie poate să facă foarte multe lucruri, dar nu trebuie să le facă pe toate. Până de curând am fost acea femeie independentă, care poate să facă absolut tot, care vrea să facă absolut tot, pentru a demonstra că poate. Ajunsesem să fiu un bărbat în corp de femeie. Nu cred că e OK să se întâmple asta, pentru că până la urmă sunt femeie și îmi doresc să fac lucrurile pe care le face o femeie. E important ca o femeie să nu uite să fie feminină, blândă, empatică, să nu dea cu pumnul în masă, gândindu-se că e singurul mod în care se pot impune”, a explicat Andreea Raicu ce înseamnă pentru ea a fi „feministă cu niște limite”.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Deci doamna Raicu vrea sa spuna ca un barbat prin masculinitatea lui trebuie sa dea cu pumnul in masa sa se impuna? Si acesta sa fie singurul mod in care sa se impuna? Sau mai grav... Un barbat crede ca violenta e singurul mod prin care se poate impune in fata altor barbati sau femei? Iar calitatile atribuite femeilor sunt doar ale femeilor? Foarte interesant ce inseamna feminismul rational in opinia ei.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Întrebărea trebuia să fie. Sunteți mândră că premierul țării este o femeie PSD istă Imbecilitată.?
  • Like 0
 • Rațional vorbind pentru ce este votat un partid sau altul într-o democrație reprezentativă ? Cred că pentru un program de măsuri sociale și economice pe care se angajează să-l transpună în practică. Odată alegerile validate cum se constituie executivul și care este rolul său ? Conform Constituției în vigoare „ARTICOLUL 103
  (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
  (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
  (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. ” și „ARTICOLUL 102
  (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice. ”.
  Deci prim-ministrul este OBLIGAT să pună în aplicare programul de guvernare aprobat în Parlamentul României.
  Atâta vreme cât asta este legea după care se realizează guvernarea României cred că este redundantă și inutilă toată polologhia referitoare la cum arată, ce pregătire sau cum ni se pare că ar trebui să fie prim-ministrul.
  Vrem să fie altfel, ni se pare că ar trebui să fie altfel, atunci să trecem la modificarea legilor care reglementează administrarea țării.
  • Like 0
 • Sunt multe femei capabile in ROMANIA.Din pacate puține sunt capabile și oneste .Sau învățat după modelul comunisto.ceaușist si ne fac de răs .Mai bine ar sta in banca lor .E mai usor sa te cocoti la partide siprin mijloace necinstite sa primesti avantaje .E foarte greu la muncă .
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult