Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„- Cât de jos ai ajuns?” „- Jos!…” Fosta prezentatoare TV Andreea Raicu, despre strălucire și cădere, despre Instafericire și viața din spatele măștilor

Andreea Raicu

Foto: Facebook Andreea Raicu

Andreea Raicu a făcut televiziune 20 de ani, dar după 17 nu mai era fericită. Pentru cei din jurul său acest lucru părea de neînțeles. 

„Păream prințesa mofturoasă care are tot și cu toate astea se răsfață. Am fost mereu interesată de ce se întâmplă în interiorul meu și în interiorul oamenilor. Am vrut să înțeleg de ce nu sunt fericită. Aveam o carieră, îmi permiteam foarte multe lucruri, dar nu mă duceam cu bucurie la muncă. Uneori, important este să știi să te oprești. Eu nu am știut să renunț, în astfel de situații vine viața și spune: Hei, până aici! Schimbările se fac când ai o problemă, nu la întâmplare”, spune Andreea Raicu.

Fosta prezentatoare a vorbit în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, despre lupta cu depresia, despre ce s-a întâmplat în spatele măștilor pe care a fost nevoită să le poarte în societate, dar și despre drumul spre vindecare.

Depresia este foarte vicleană, atât de vicleană încât poți să nici nu-ți dai seama că o trăiești. „În cazul meu, nu mai aveam poftă de viață, nu mai aveam energie, trăiam într-un automatism, ieșeam afară și zâmbeam, doar pentru că asta doreau oamenii să vadă de la mine. Participam la această minciună, mergeam acasă și simțeam o foarte mare goliciune și tristețe și durere interioară. Cu cât ascunzi depresia, ea crește, până explodează”, a povestit ea. 

Andreea Raicu, la emisiunea „În fața ta”, sâmbătă, ora 14.00, Digi24 (Foto: Vlad Bâscă)

Cât de jos a ajuns? „Jos”, a mărturisit Andreea Raicu, care a făcut terapie pentru a reuși să depășească acea perioadă. 

În România, mersul la psihoterapeut este considerat încă de suficient de mulți oameni o rușine. „Este o confuzie extrem de mare între psihoterapie și psihiatrie. Indiferent de care ai nevoie, nu e o rușine, nu poți să tratezi un om care are o boală punându-l la zid, e ca și cum ai râde de un om care are cancer”, crede fosta prezentatoare,

Merge în continuare la terapie, o călătorie pe care a început-o încă din liceu când părinții au dus-o pentru prima dată la psiholog. „Am povestit la liceu și toată lumea m-a luat peste picior, a spus că sunt nebună”, își amintește ea. Însă în timpul ședințelor de psihoterapie a avut și experiențe neplăcute, care i-au întărit ideea că este extrem de important să alegi psihologul potrivit. „În ultima vreme, am avut experiențe nepotrivite, sesiunea s-a transformat într-o ședință în care terapeutul își povestea problemele. Eu fac în continuare terapie: dacă în trei ședințe nu simți nimic, terapeutul trebuie să schimbe abordarea. Iar după șapte ședinte e clar că trebuie să schimbi terapeutul”, atrage atenția Andreea Raicu. 

Are 41 de ani, vârstă pe care nu a încercat niciodată să și-o ascundă, la fel cum spune că nu încearcă să ascundă pe Instagram că are o zi proastă sau că nu vrea să se întâlnească cu nimeni. Ce a învățat odată cu trecerea anilor a fost acceptarea și înțelepciunea de a se uita la ceea ce are, nu la ceea ce nu are. A învățat acest lucru în timpul călătoriei sale în India. „Nu mă uit la ce îmi lipsește, ci la ce am. Toată viața am fost concentrată pe lucrurile pe care nu le aveam”, spune ea.

Emisiunea „În fața ta” în care invitată este Andreea Raicu va fi difuzată la Digi24 sâmbătă, de la ora 14:00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Marea greseala a femeilor romance din ziua de astazi este proasta alegere a partenerilor in cuplu sau in casnicie. Traim vremuri cand chimia dintre o ea si un el este total bulversata de stresul societatii romanesti care sta sub imperiul lui " vreau " sau " de ce nu putem fi si noi ca... " asta pe langa conectivitatea mediei sociale care sa recunostem da dependenta si tulburari...fireste, nu putem trai nici ca in padure dar sfatul meu, este totusi, un echilibru in tot si in toate....si desigur, invatarea lectiei de a face diferenta in ce merita cu adevarat investit si in ce nu.... ( dragoste sau business )
  Despre Andreea Raicu : o femeie care a trait clipa si care la maturitate a imbratisat realitatea. Personal o gasesc foarte fragila dar are frumusetea ei aparte, mai ales cand zambeste....
  • Like 1
 • Andreea Raicu, avea vreo 15 ani și a participat la un ,,miss" printr-o țară arabă și a fost cerută de nevastă de un șeic care a informat-o că dacă acceptă va primi în dar un număr de cămile...
  Oare cîte dintre femeile tinere care ajung pe scenă, pe ecrane, nu s-ar încadra în ,,MeToo" că altfel nu ar mai fi vizibile... A ajuns jos...Așa sunt regulile nescrise în acel domeniu în care a trăit.
  • Like 1
 • Pussy intre yin si yang, O tragedie introverta, provocata de dezechilibrul modului de aplicare a fardului arhetipal.
  • Like 0
 • Tot respectul. Față de om si articol.
  Depresie nu e o glumă.
  • Like 1
 • Corina check icon
  Frumoasă, un fel de Angelina Jolie a noastră. Mă trimite cu gândul la femei superbe, inexplicabil fără noroc durabil în iubire, ca Angela Ciochină ori scriitoarea româncă Henriette Yvonne Stahl. Altfel, pare să-și fi asumat să contribuie la educarea unui anumit public amenințat să se piardă în superficialitate și în competiția indusă de rețelele de socializare. Poate nu e rău, dar mă întreb dacă nu cumva expunerea vieții interioare în timp real te vlăguiește spiritual.
  • Like 0
 • check icon
  Hi, Hi, amuzant, vârstă pe care nu a încercat niciodată să o ascundă...nici nu are cum ca persoană publică. Toate starletele, la care factorul decisiv al acrierei a fost aspectul fizic sub o formă sau alta, cad în depresie odată cu vârsta, unele căzând în penibil și ridicol în disperarea de a fi în centrul atenției la fel ca în tinerețe, fac operații estetice(până la oribil), mii de ore de sală și diete, etc. încep să accepte compromisuri tot mai mari, acceptând apariții tot mai penibile(de ex. Mihaela Rădulescu). Puține reușesc să-și păstreze echilibrul, să se retragă la vreme și să-și croiască alt drum, ce-i drept mai puțin „atractiv„ față de public sau chiar deloc, fără reflectoare și agitație mediatică.
  • Like 0
 • N-a încercat să-și ascundă vârsta?! Să fim serioși!... Machiajul ei gros o transformă într-o mare măsură. Probabil că depresia începea când se privea în oglindă după ce-l dădea jos. Sau e o formă de a rămâne în centrul atenției. sindromul Andreea Marin & alte fufe
  • Like 2


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult