Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Numărul de cazuri noi și decese va crește, dacă se mențin restricțiile actuale - raport ECDC

protest antimasca - Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia)

Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Un raport elaborat în această săptămână de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) pentru fiecare țară din Uniunea Europeană și pentru Marea Britanie prezintă o proiecție a modului în care va evolua epidemia de COVID-19, ținând cont de valorile care se înregistrează acum și de restricțiile aplicate în prezent în statele europene. În cazul României, proiecția ECDC arată că, menținând doar restricțiile actuale, numărul cazurilor noi și numărul deceselor vor crește în continuare, scrie G4Media

Sursa: raport ECDC (clic pe imagine pentru a mări)

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a realizat și un scenariu privind evoluția epidemiei în cazul în care ar fi aplicate restricțiile dure din luna aprilie, când toate statele europene erau în lockdown total. Pentru nouă țări, între care și România, ECDC preconizează că măsurile aplicate în prezent nu sunt suficiente pentru a duce la o scădere a incidenței cazurilor confirmate. Agenția estimează că aceste state vor vedea o reducere a numărului de cazuri noi și, implicit, a spitalizărilor și a deceselor dacă se întorc la măsurile aplicate în aprilie.

ECDC estimează că, în cazul statelor care au impus măsuri stricte la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, eficacitatea va fi la fel de puternică ca în cazul lockdown-ului din primăvară. Pentru douăsprezece țări, se preconizează, de asemenea, că numărul cazurilor noi, al spitalizărilor și al deceselor va scădea la niveluri mici, cu măsurile în vigoare acum în aceste țări, însă declinul va fi mai lent decât în aprilie.

Proiecția ECDC pentru România dacă se mențin restricțiile în vigoare în prezent și dacă se impune lockdown total:

Proiecția arată că în România vor crește în continuare numărul de cazuri noi și cel de decese, dacă se mențin actualele măsuri de restricție. Linia albastră arată cum ar scădea acestea, în cazul în care România va intra în lockdown. ECDC apreciază că, dacă țările care au impus restricții în octombrie și noiembrie vor renunța la acestea înainte de sărbători, numărul de pacienți din spitale va crește.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult