Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Filmul „Ana, mon amour”, premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la Festivalul de Film de la Berlin

Filmul „Ana, mon amour” a fost premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la Festivalul de Film de la Berlin, iar premiul a fost înmânat Danei Bunescu, care a realizat montajul filmului, potrivit Digi24.

Dana Bunescu, 47 de ani, a mai montat, printre altele, și „Moartea domnului Lăzărescu”, „Poziția copilului”, „Q.E.D” și „4 luni, trei săptămâni și 2 zile”.

(Foto Guliver/Getty Images)

Scenariul filmului este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu și Iulia Lumânare, după romanul „Luminița, mon amour'', al lui Cezar Paul Bădescu.

Ursul de Aur a fost obținut de pelicula „On Body and Soul”, al regizoarei maghiare Ildiko Enyedi. 

Aki Kaurismäki, cotat ca favorit pentru Ursul de Aur cu „On the Other Side of Hope”, nu a dorit să meargă pe scenă pentru a-și ridica trofeul pentru regie, care i-a fost adus în sală, notează Hotnews.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Se scrie Ilkdikó, nu Ildiko. Să învățăm să fim corecți cu vecinii, că și noi ne supărăm cînd alții scriu Brancusi și pronunță branchiuzí.
    • Like 0
  • Totuși e foarte bine că am luat argintul,căci numai aur nu merge mereu.
    Mai sunt și alții prin Europa,doar nu o să fim noi mai cu moț.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult