Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Filmul „Ana, mon amour”, premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la Festivalul de Film de la Berlin

Filmul „Ana, mon amour” a fost premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la Festivalul de Film de la Berlin, iar premiul a fost înmânat Danei Bunescu, care a realizat montajul filmului, potrivit Digi24.

Dana Bunescu, 47 de ani, a mai montat, printre altele, și „Moartea domnului Lăzărescu”, „Poziția copilului”, „Q.E.D” și „4 luni, trei săptămâni și 2 zile”.

(Foto Guliver/Getty Images)

Scenariul filmului este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu și Iulia Lumânare, după romanul „Luminița, mon amour'', al lui Cezar Paul Bădescu.

Ursul de Aur a fost obținut de pelicula „On Body and Soul”, al regizoarei maghiare Ildiko Enyedi. 

Aki Kaurismäki, cotat ca favorit pentru Ursul de Aur cu „On the Other Side of Hope”, nu a dorit să meargă pe scenă pentru a-și ridica trofeul pentru regie, care i-a fost adus în sală, notează Hotnews.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Se scrie Ilkdikó, nu Ildiko. Să învățăm să fim corecți cu vecinii, că și noi ne supărăm cînd alții scriu Brancusi și pronunță branchiuzí.
    • Like 0
  • Totuși e foarte bine că am luat argintul,căci numai aur nu merge mereu.
    Mai sunt și alții prin Europa,doar nu o să fim noi mai cu moț.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult