Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Firea păstrează tradiția micului pesedist: „Munca cinstită merită sărbătorită la un grătar”

Masa PSD

(Foto: Inquam Photos/ George Călin)

Munca cinstită este calea cea mai sigură către reușită, deci merită respectată, dar și sărbătorită așa cum se cuvine, la un grătar tradițional, într-o frumoasă zi de primăvară, a scris pe Facebook primarul Gabriela Firea.

„Oricât de fericit ar fi un an în viața noastră, întotdeauna poate fi unul mai fericit! De aceea vă urez astăzi «1 Mai fericit!» tuturor celor care munciți din greu pentru a asigura un trai decent familiilor voastre. Munca cinstită este calea cea mai sigură către reușită, deci merită respectată, dar și sărbătorită așa cum se cuvine, la un grătar tradițional, într-o frumoasă zi de primăvară", se arată în postarea de pe contul de Facebook al Gabrielei Firea.

Gabriela Firea le-a mulțumit angajaților Primăriei Generale pentru munca depusă alături de ea, în primele luni de mandat.

„Le mulțumesc de asemenea tuturor celor care au muncit alături de mine în Primăria Generală, în primele luni de mandat! Datorită efortului vostru, al întregii echipe, am reușit să dinamizăm întreaga activitate. Aștept pozele voastre de la grătar și iarbă verde", a mai scris Gabriela Firea.

Petrecerile din Parcul Izvor cu grătare, mici și bere de 1 Mai deveniseră tradiționale pe vremea primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

(Foto b365.ro)

În Parcul Național din București în perioada 27 aprilie - 1 mai are loc „Festivalul Micului cel Mare”, un „eveniment marca Autentic Events”, potrivit afișului organizatorilor. 

„Vedeta festivalului va fi, cum alftel, micul! Pregătit în toate formele şi pe toate gusturile: micul dolofan, micul cel mai mic şi aşa-zisul mic regesc, micul de un metru! Vom vedea cine se va încumeta să-l dovedească! Şi pentru că de 1 Mai toată lumea trebuie să guste un mic, inventăm şi reţete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peşte sau curcan! Indiferent de reţetă, regula e clară: micii trebuie stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece!”, arată organizatorii evenimentului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dincolo de filozofia (în cazul acesta) de doi bani despre fericire, şi textul, jenant pentru o "jurnalistă", asemănator unei comuneri de clasa a 3a despre "grătarul unei zile frumoase de primavară", cinismul aluziei la "munca cinstită" (într-o ţară furată de toţi cei ce pot) este detestabil, dar în stilul casei.
    Cât despre "dinamismul întregii echipe", te întrebi dacă este vorba despre echipa organizatoare a zilei de 1 Mai sau despre o nouă deturnare a adevărului "succesurilor" bucureştene.
    • Like 2
  • Dna Firea gindeste mic, adica se refera la muncitori sau echivalentul lor.
    Orice manager de doi sau mult mai multi lei care lucreaza la stat atunci cind administreaza bani cu ghiotura uita ce e aia munca cinstita. In loc sa se concentreze pe obiective trebuie sa fie atent cum "imparte" banu'.
    Pina nu vor "executa" public citiva manageri care au "furat doi lei" nu se vor invata minte.
    • Like 0
  • check icon
    Am fost la Ljubljana și acolo, la un supermarket, am văzut ceva ce seamănă teribil cu micii, probabil era un soi de pleskavica, papa bun sîrbo-croat. Nu am luat, nu-i puteam prepara, iar pînă acasă s-ar fi stricat, dar curios sînt.
    • Like 0
    • @
      check icon
      Se numesc "cevapcici" si ii gasesti si in Serbia, Muntenegru si Croatia. Poate si in alte foste parti ale Iugoslaviei, dar nu am vazut. Au cam.aceeasi consistenta, mai putin bicarbonatul
      • Like 0
  • Dupa cum ne invata inteleptii,orice lucru este neutru,deci si micul.Nu avem de a face cu un mic pesedist,doar cu un nou articol antipesedist,digerabil totusi.
    • Like 0
  • Ce are a face munca cinstita cu cei prezenti in fotografiile de mai sus? Ca nuca-n perete. Bine de stiut parcurile respective pentru a nu te intersecta cu mitocania organizata, neamprostia si grohaiala. Micul cel mare, cel mai mare carnat din lume, iepuri demonici inhamati la gaini, cel mai frumos balcon, chermeze cu muzica populara prin cartiere pentru votaci etc, orasul parca e intr-o sarbatoare continua, pe cat traficul, aglomeratia si mizeria se accentueaza, motivele de sarbatoare se inmultesc. Urmatorul cutremur va fi un motiv serios de sarbatoare pentru badulestii si firile muncitoare de la primarie, poate vom avea festivalul "Cel mai frumos monument istoric distrus" sau "Cel mai inalt bloc prabusit". Enjoy.
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult