Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Firea păstrează tradiția micului pesedist: „Munca cinstită merită sărbătorită la un grătar”

Masa PSD

(Foto: Inquam Photos/ George Călin)

Munca cinstită este calea cea mai sigură către reușită, deci merită respectată, dar și sărbătorită așa cum se cuvine, la un grătar tradițional, într-o frumoasă zi de primăvară, a scris pe Facebook primarul Gabriela Firea.

„Oricât de fericit ar fi un an în viața noastră, întotdeauna poate fi unul mai fericit! De aceea vă urez astăzi «1 Mai fericit!» tuturor celor care munciți din greu pentru a asigura un trai decent familiilor voastre. Munca cinstită este calea cea mai sigură către reușită, deci merită respectată, dar și sărbătorită așa cum se cuvine, la un grătar tradițional, într-o frumoasă zi de primăvară", se arată în postarea de pe contul de Facebook al Gabrielei Firea.

Gabriela Firea le-a mulțumit angajaților Primăriei Generale pentru munca depusă alături de ea, în primele luni de mandat.

„Le mulțumesc de asemenea tuturor celor care au muncit alături de mine în Primăria Generală, în primele luni de mandat! Datorită efortului vostru, al întregii echipe, am reușit să dinamizăm întreaga activitate. Aștept pozele voastre de la grătar și iarbă verde", a mai scris Gabriela Firea.

Petrecerile din Parcul Izvor cu grătare, mici și bere de 1 Mai deveniseră tradiționale pe vremea primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

(Foto b365.ro)

În Parcul Național din București în perioada 27 aprilie - 1 mai are loc „Festivalul Micului cel Mare”, un „eveniment marca Autentic Events”, potrivit afișului organizatorilor. 

„Vedeta festivalului va fi, cum alftel, micul! Pregătit în toate formele şi pe toate gusturile: micul dolofan, micul cel mai mic şi aşa-zisul mic regesc, micul de un metru! Vom vedea cine se va încumeta să-l dovedească! Şi pentru că de 1 Mai toată lumea trebuie să guste un mic, inventăm şi reţete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peşte sau curcan! Indiferent de reţetă, regula e clară: micii trebuie stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece!”, arată organizatorii evenimentului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dincolo de filozofia (în cazul acesta) de doi bani despre fericire, şi textul, jenant pentru o "jurnalistă", asemănator unei comuneri de clasa a 3a despre "grătarul unei zile frumoase de primavară", cinismul aluziei la "munca cinstită" (într-o ţară furată de toţi cei ce pot) este detestabil, dar în stilul casei.
  Cât despre "dinamismul întregii echipe", te întrebi dacă este vorba despre echipa organizatoare a zilei de 1 Mai sau despre o nouă deturnare a adevărului "succesurilor" bucureştene.
  • Like 2
 • Dna Firea gindeste mic, adica se refera la muncitori sau echivalentul lor.
  Orice manager de doi sau mult mai multi lei care lucreaza la stat atunci cind administreaza bani cu ghiotura uita ce e aia munca cinstita. In loc sa se concentreze pe obiective trebuie sa fie atent cum "imparte" banu'.
  Pina nu vor "executa" public citiva manageri care au "furat doi lei" nu se vor invata minte.
  • Like 0
 • check icon
  Am fost la Ljubljana și acolo, la un supermarket, am văzut ceva ce seamănă teribil cu micii, probabil era un soi de pleskavica, papa bun sîrbo-croat. Nu am luat, nu-i puteam prepara, iar pînă acasă s-ar fi stricat, dar curios sînt.
  • Like 0
  • @
   check icon
   Se numesc "cevapcici" si ii gasesti si in Serbia, Muntenegru si Croatia. Poate si in alte foste parti ale Iugoslaviei, dar nu am vazut. Au cam.aceeasi consistenta, mai putin bicarbonatul
   • Like 0
 • Dupa cum ne invata inteleptii,orice lucru este neutru,deci si micul.Nu avem de a face cu un mic pesedist,doar cu un nou articol antipesedist,digerabil totusi.
  • Like 0
 • Ce are a face munca cinstita cu cei prezenti in fotografiile de mai sus? Ca nuca-n perete. Bine de stiut parcurile respective pentru a nu te intersecta cu mitocania organizata, neamprostia si grohaiala. Micul cel mare, cel mai mare carnat din lume, iepuri demonici inhamati la gaini, cel mai frumos balcon, chermeze cu muzica populara prin cartiere pentru votaci etc, orasul parca e intr-o sarbatoare continua, pe cat traficul, aglomeratia si mizeria se accentueaza, motivele de sarbatoare se inmultesc. Urmatorul cutremur va fi un motiv serios de sarbatoare pentru badulestii si firile muncitoare de la primarie, poate vom avea festivalul "Cel mai frumos monument istoric distrus" sau "Cel mai inalt bloc prabusit". Enjoy.
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult