Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Firea păstrează tradiția micului pesedist: „Munca cinstită merită sărbătorită la un grătar”

Masa PSD

(Foto: Inquam Photos/ George Călin)

Munca cinstită este calea cea mai sigură către reușită, deci merită respectată, dar și sărbătorită așa cum se cuvine, la un grătar tradițional, într-o frumoasă zi de primăvară, a scris pe Facebook primarul Gabriela Firea.

„Oricât de fericit ar fi un an în viața noastră, întotdeauna poate fi unul mai fericit! De aceea vă urez astăzi «1 Mai fericit!» tuturor celor care munciți din greu pentru a asigura un trai decent familiilor voastre. Munca cinstită este calea cea mai sigură către reușită, deci merită respectată, dar și sărbătorită așa cum se cuvine, la un grătar tradițional, într-o frumoasă zi de primăvară", se arată în postarea de pe contul de Facebook al Gabrielei Firea.

Gabriela Firea le-a mulțumit angajaților Primăriei Generale pentru munca depusă alături de ea, în primele luni de mandat.

„Le mulțumesc de asemenea tuturor celor care au muncit alături de mine în Primăria Generală, în primele luni de mandat! Datorită efortului vostru, al întregii echipe, am reușit să dinamizăm întreaga activitate. Aștept pozele voastre de la grătar și iarbă verde", a mai scris Gabriela Firea.

Petrecerile din Parcul Izvor cu grătare, mici și bere de 1 Mai deveniseră tradiționale pe vremea primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

(Foto b365.ro)

În Parcul Național din București în perioada 27 aprilie - 1 mai are loc „Festivalul Micului cel Mare”, un „eveniment marca Autentic Events”, potrivit afișului organizatorilor. 

„Vedeta festivalului va fi, cum alftel, micul! Pregătit în toate formele şi pe toate gusturile: micul dolofan, micul cel mai mic şi aşa-zisul mic regesc, micul de un metru! Vom vedea cine se va încumeta să-l dovedească! Şi pentru că de 1 Mai toată lumea trebuie să guste un mic, inventăm şi reţete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peşte sau curcan! Indiferent de reţetă, regula e clară: micii trebuie stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece!”, arată organizatorii evenimentului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dincolo de filozofia (în cazul acesta) de doi bani despre fericire, şi textul, jenant pentru o "jurnalistă", asemănator unei comuneri de clasa a 3a despre "grătarul unei zile frumoase de primavară", cinismul aluziei la "munca cinstită" (într-o ţară furată de toţi cei ce pot) este detestabil, dar în stilul casei.
  Cât despre "dinamismul întregii echipe", te întrebi dacă este vorba despre echipa organizatoare a zilei de 1 Mai sau despre o nouă deturnare a adevărului "succesurilor" bucureştene.
  • Like 2
 • Dna Firea gindeste mic, adica se refera la muncitori sau echivalentul lor.
  Orice manager de doi sau mult mai multi lei care lucreaza la stat atunci cind administreaza bani cu ghiotura uita ce e aia munca cinstita. In loc sa se concentreze pe obiective trebuie sa fie atent cum "imparte" banu'.
  Pina nu vor "executa" public citiva manageri care au "furat doi lei" nu se vor invata minte.
  • Like 0
 • check icon
  Am fost la Ljubljana și acolo, la un supermarket, am văzut ceva ce seamănă teribil cu micii, probabil era un soi de pleskavica, papa bun sîrbo-croat. Nu am luat, nu-i puteam prepara, iar pînă acasă s-ar fi stricat, dar curios sînt.
  • Like 0
  • @
   check icon
   Se numesc "cevapcici" si ii gasesti si in Serbia, Muntenegru si Croatia. Poate si in alte foste parti ale Iugoslaviei, dar nu am vazut. Au cam.aceeasi consistenta, mai putin bicarbonatul
   • Like 0
 • Dupa cum ne invata inteleptii,orice lucru este neutru,deci si micul.Nu avem de a face cu un mic pesedist,doar cu un nou articol antipesedist,digerabil totusi.
  • Like 0
 • Ce are a face munca cinstita cu cei prezenti in fotografiile de mai sus? Ca nuca-n perete. Bine de stiut parcurile respective pentru a nu te intersecta cu mitocania organizata, neamprostia si grohaiala. Micul cel mare, cel mai mare carnat din lume, iepuri demonici inhamati la gaini, cel mai frumos balcon, chermeze cu muzica populara prin cartiere pentru votaci etc, orasul parca e intr-o sarbatoare continua, pe cat traficul, aglomeratia si mizeria se accentueaza, motivele de sarbatoare se inmultesc. Urmatorul cutremur va fi un motiv serios de sarbatoare pentru badulestii si firile muncitoare de la primarie, poate vom avea festivalul "Cel mai frumos monument istoric distrus" sau "Cel mai inalt bloc prabusit". Enjoy.
  • Like 2


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult