Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Florin Piersic are o stare de sănătate „ușor îmbunătățită, cu evoluție lent favorabilă”, anunță medicii de la Spitalul Foișor

Florin Piersic - FB

Foto Facebook Florin Piersic

Florin Piersic are o stare de sănătate „ușor îmbunătățită, cu evoluție lent favorabilă”, au anunțat reprezentanții Spitalului Foișor, Marele actor a fost supus joi unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea protezei de genunchi, devenită un focar de infecție.

„În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72h”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Spitalului Foișor au precizat joi că Florin Piersic se află internat la secția de terapie intensivă, în stare stabilă.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, potrivit unui comunicat transmis joi de Spitalul Foișor.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost internat anterior actorul, au declarat miercuri că Florin Piersic are septicemie, o infecție generalizată în organism, care îi pune viața în pericol, stimulatorul cardiac și proteza de la genunchi pe care le avea actorul menținând focare de infecție. La Cluj medicii i-au extras lui Florin Piersic stimulatorul cardiac. Materialele protetice nu se pot apăra eficient împotriva unei infecții severe, iar acestea devin adesea focare secundare de infecție. Din acest motiv, extragerea acestor materiale este necesară pentru ca tratamentul antibiotic să poată acționa eficient împotriva bacteriilor responsabile de infecția septicemică, au explicat miercuri medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult