Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Foaie verde de bostan, l-au ales pe Timmermans. Tristețe la PSD după vestea primită aseară din Olanda

Frans Timmermans

Partidul lui Frans Timmermans, parte a grupului socialiștilor europeni, a câștigat ieri alegerile europene din Olanda, care au avut loc mai devreme în această țară. Astfel, Partidul Muncii (Partij van de Arbeid, PvdA), al cărui cap de listă în aceste alegeri a fost prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a devansat Partidul Popular Liberal şi Democrat (VVD) al premierului Mark Rutte.

Conform sondajului, PvDA ar urma să obțină 5 dintre cele 26 mandate olandeze din PE, în timp ce partidul lui Rutte, 4,

Din funcția de prim-vicepreședinte al Comisie Europene, Timmermans a criticat dur corupția de la București și politica de subminare a justiției dusă de Guvernul PSD-ALDE. Iar Comisia Europeană nu se va sfii să reacționeze, dacă derapajele continuă, a spus recent Timmermans, după o întâlnire a comisarilor europeni. „Comisia Europeană a făcut tot ce a putut, împreună cu serviciile sale, pentru a convinge autoritățile române să nu meargă în această direcție. Am avut discuții zile întregi cu autoritățile române, discuții foarte intense, pentru a le convinge să nu meargă în această direcție. Le-am dat toate indiciile necesare pentru a evita o astfel de situație. Dar, dacă din motive care țin de politica internă, o vor face, Comisia va reacționa imediat”, a declarat Frans Timmermans.

Tot Timmermans a amenințat PSD cu excluderea din grupul socialiștilor-europeni, dacă va continua să acționeze pentru slăbirea statului de drept. De altfel, socialiștii europeni au și înghețat relațiile cu PSD, ai cărui reprezentanți nu au fost invitați la niciun eveniment al PSE în campania pentru alegerile europene.

Drept urmare, Timmermans a devenit un fel de „omul negru” pentru PSD, care a încercat să îl prezinte drept un politician slab, aflat în cădere liberă de popularitate în propria țară. „Domnul Timmermans ar trebui să se ocupe de cota partidului pe care îl reprezintă în Olanda sau din care face parte în Olanda. Cred că ar fi mai interesant”, a spus recent Liviu Dragnea, comentând o declarație critică a acestuia.

Mai mult decât atât, PSD l-a făcut pe Timmermans personaj negativ într-o melodie populară cântată de doi copii.

„Frunză verde de bostan

Eu nu-l vreau pe Timmermans

Că-i un om părtinitor din Țara Lalelor”.

Se pare că, potrivit sondajului făcut la ieșirea de la urne, olandezii l-au vrut.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Sunt curios pe Dragnea tot Serban Nicolae il duce luni la Rahova?
  • Like 1
 • Aloo! Protectia Copilului! Exista o astfel de institutie in țara asta? Nu se sesizeaza nimeni cu privire la faptul ca sunt folositi niste copii inocenti in campania electorala?? Ce fel de parinti au acesti copii? Cum au putut fi de acord cu o asemenea nemernicie?
  • Like 1
 • Deja de ceva timp Dragnea nu mai este luat in seama de liderii europeni si atunci se baga singur in seama , aruncand cu vorbe in stanga si-n dreapta.
  Inca o dovada in plus, daca mai era nevoie ,de faptul ca ,apreciez eu, 90% din rostirile sefului PSD sunt minciuni , incercari de manipulare grosolana care se bazeaza in principal pe gradul scazut de informare al celor carora li se adreseaza si care apreciaza vorbele frumoase, marete dar lipsite de continut. Vorba multa , saracie de cele mai multe ori!!!!!!
  • Like 1
 • I-au pus pe copii să cânte așa ceva? Ce fel de părinți au acești micuți? Pentru câțiva lei s-au pretat la o asemenea mizerie? Să nu mai învinuiți, mereu, profesorii! Primii ani, fundamentali pentru educație, sunt petrecuți în familie, așa că ,,,
  • Like 2
  • @ Irimela Marian
   Ada check icon
   D-na Irimela aveti dreptate: in cei 7 ani de acasa se invata tot ( si bune si rele ).
   • Like 1
 • După alegeri, din oaia neagră a socialiștilor europeni PSDragnea o să ajungă slugă la masa populiștilor și euroscepticilor.
  • Like 2
  • @ Florian Nicolaescu
   Nu cred că-l vor accepta nici ca slugă! Să iei un hoț care să te slujească? Doamne ferește!
   • Like 3
 • Ada check icon
  Frunza verde de cicoare
  Dragnea merge la racoare,
  Ii dorim zile-nplinite
  Cat mai mult racorite,

  N-am avut alta rima... .
  • Like 4


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult