Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Foaie verde de bostan, l-au ales pe Timmermans. Tristețe la PSD după vestea primită aseară din Olanda

Frans Timmermans

Partidul lui Frans Timmermans, parte a grupului socialiștilor europeni, a câștigat ieri alegerile europene din Olanda, care au avut loc mai devreme în această țară. Astfel, Partidul Muncii (Partij van de Arbeid, PvdA), al cărui cap de listă în aceste alegeri a fost prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a devansat Partidul Popular Liberal şi Democrat (VVD) al premierului Mark Rutte.

Conform sondajului, PvDA ar urma să obțină 5 dintre cele 26 mandate olandeze din PE, în timp ce partidul lui Rutte, 4,

Din funcția de prim-vicepreședinte al Comisie Europene, Timmermans a criticat dur corupția de la București și politica de subminare a justiției dusă de Guvernul PSD-ALDE. Iar Comisia Europeană nu se va sfii să reacționeze, dacă derapajele continuă, a spus recent Timmermans, după o întâlnire a comisarilor europeni. „Comisia Europeană a făcut tot ce a putut, împreună cu serviciile sale, pentru a convinge autoritățile române să nu meargă în această direcție. Am avut discuții zile întregi cu autoritățile române, discuții foarte intense, pentru a le convinge să nu meargă în această direcție. Le-am dat toate indiciile necesare pentru a evita o astfel de situație. Dar, dacă din motive care țin de politica internă, o vor face, Comisia va reacționa imediat”, a declarat Frans Timmermans.

Tot Timmermans a amenințat PSD cu excluderea din grupul socialiștilor-europeni, dacă va continua să acționeze pentru slăbirea statului de drept. De altfel, socialiștii europeni au și înghețat relațiile cu PSD, ai cărui reprezentanți nu au fost invitați la niciun eveniment al PSE în campania pentru alegerile europene.

Drept urmare, Timmermans a devenit un fel de „omul negru” pentru PSD, care a încercat să îl prezinte drept un politician slab, aflat în cădere liberă de popularitate în propria țară. „Domnul Timmermans ar trebui să se ocupe de cota partidului pe care îl reprezintă în Olanda sau din care face parte în Olanda. Cred că ar fi mai interesant”, a spus recent Liviu Dragnea, comentând o declarație critică a acestuia.

Mai mult decât atât, PSD l-a făcut pe Timmermans personaj negativ într-o melodie populară cântată de doi copii.

„Frunză verde de bostan

Eu nu-l vreau pe Timmermans

Că-i un om părtinitor din Țara Lalelor”.

Se pare că, potrivit sondajului făcut la ieșirea de la urne, olandezii l-au vrut.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Sunt curios pe Dragnea tot Serban Nicolae il duce luni la Rahova?
  • Like 1
 • Aloo! Protectia Copilului! Exista o astfel de institutie in țara asta? Nu se sesizeaza nimeni cu privire la faptul ca sunt folositi niste copii inocenti in campania electorala?? Ce fel de parinti au acesti copii? Cum au putut fi de acord cu o asemenea nemernicie?
  • Like 1
 • Deja de ceva timp Dragnea nu mai este luat in seama de liderii europeni si atunci se baga singur in seama , aruncand cu vorbe in stanga si-n dreapta.
  Inca o dovada in plus, daca mai era nevoie ,de faptul ca ,apreciez eu, 90% din rostirile sefului PSD sunt minciuni , incercari de manipulare grosolana care se bazeaza in principal pe gradul scazut de informare al celor carora li se adreseaza si care apreciaza vorbele frumoase, marete dar lipsite de continut. Vorba multa , saracie de cele mai multe ori!!!!!!
  • Like 1
 • I-au pus pe copii să cânte așa ceva? Ce fel de părinți au acești micuți? Pentru câțiva lei s-au pretat la o asemenea mizerie? Să nu mai învinuiți, mereu, profesorii! Primii ani, fundamentali pentru educație, sunt petrecuți în familie, așa că ,,,
  • Like 2
  • @ Irimela Marian
   Ada check icon
   D-na Irimela aveti dreptate: in cei 7 ani de acasa se invata tot ( si bune si rele ).
   • Like 1
 • După alegeri, din oaia neagră a socialiștilor europeni PSDragnea o să ajungă slugă la masa populiștilor și euroscepticilor.
  • Like 2
  • @ Florian Nicolaescu
   Nu cred că-l vor accepta nici ca slugă! Să iei un hoț care să te slujească? Doamne ferește!
   • Like 3
 • Ada check icon
  Frunza verde de cicoare
  Dragnea merge la racoare,
  Ii dorim zile-nplinite
  Cat mai mult racorite,

  N-am avut alta rima... .
  • Like 4


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult