Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Fostul premier Dacian Cioloş: După şase luni actuala guvernare „începe să fâsâie, să răsufle”

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Cluj, la o conferinţă organizată în cadrul TIFF după proiecţia unui film cu temă politică şi socială, că „nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap”, el susţinând că după şase luni actuala guvernare „începe să fâsâie, să răsufle”, potrivit News.ro.

„În ultimii ani, dacă ne-am fi referit mai puţin la trecut şi mai puţin la teorie şi nu ne-am fi consumat energia în dezbateri sterile centrate pe ideologii, poate nu am fi în situaţia în care oamenii caută referinţe în altă parte. Ţineţi minte ce au spus oamenii în toamna lui 2015: nu vrem politicieni pentru că nu avem încredere în modul în care conduc ţara şi ne-am trezit noi la guvernare. Din păcate, multe partide politice nu au înţeles mesajul de atunci. Încercăm să ascundem sub poleiala ideologiei aceiaşi eroi şi aceleaşi comportamente ale elitei în raport cu cetăţenii (…) Ceea ce avem acum pe masă, deja după şase luni de zile, începe să fâsăie, să răsufle”, a spus Dacian Cioloş.

Fostul premier Dacian Cioloș a lansat în urmă cu o lună ONG-ul Platforma România 100, „o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României”. Între inițiatorii Platformei România 100 se numără nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice. În prezent pe platformă s-au înscris aproape 32.000 de persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult