Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Gafă a lui Mircea Geoană, candidat la președinție: „Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011. când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate”/ „Am făcut o greșeală de exprimare, pe care o regret”

Mircea Geoană - Foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Candidatul la președinție Mircea Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai, într-un interviu pentru Știrile ProTV, în timp ce făcea referire la ultimul discurs al acestuia din Parlamentul României. 

„Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost și în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs foarte important și a spus: «Țara are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți». Astăzi România nu are cârmuitori nici drepți și nici pricepuți”, a declarat Mircea Geoană, în contextul în care Regele Mihai a murit în anul 2017.

Ulterior, Geoană a revenit cu o postare pe Facebook, în care a precizat că a făcut o greșeală de exprimare. „În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace!”

În timpul interviului, Mircea Geoană a vorbit și despre relația sa cu PSD și a spus că a avut curajul să îl înfrunte pe Ion Iliescu. „Eu am avut curajul să îl înfrunt pe Ion Iliescu în congres de PSD, în cel mai democratic şi probabil discutat congres din istoria post-decembristă a acestei ţări. Când mă uit la cei care conduc acum partidele importante din România, îi văd că aleargă singuri, nu au contracandidaţi, şi în cazul unui alt partid, vine preşedintele şi impune preşedintele într-un congres de partid. Nu voi face niciodată asta cu partidele, să îşi aleagă liderii”, a afirmat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Scriu "prostănacul" pe Google și al 3-lea hit e ăsta:
    https://ziare.com/mircea-geoana/porecla-cine-1893723
    Încă două-trei gafe de astea și Geoană o să avanseze pe Google la primul hit pentru “prostănacul”.
    • Like 1
  • Daniel00 check icon
    "Frati romani in aceste momente solemne nu pot sa nu ma gandesc la tarisoara mea" si sa zic: "daca ei (americanii) au faliti, de ce sa nu avem si noi falitii nostri?"
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult