Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ghinea îl provoacă pe Ciolacu la un pariu: Dacă PNRR nu va fi aprobat de Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă va fi aprobat, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?

Cristian Ghinea - FB

Foto Facebook Cristian Ghinea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a lansat vineri o provocare liderului PSD, Marcel Ciolacu, pe tema Planului Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR). Pe scurt, Ghinea a promis că își va da demisia dacă PNNR nu va fi aprobat de Comisia Europeană, până pe 30 septembrie și i-a cerut același lucru lui Ciolacu, dacă CE va aproba PNRR.

„PSD anunță din nou că PNRR a fost respins. Este a patra oară când PSD lansează acest fake news. La fiecare dialog cu Comisia, PSD are un atac de panică trucat. E cazul să se liniștească.

Dar, ca să scăpăm de emoții, fac o propunere lui Marcel Ciolacu.

Marcele, eu zic că PNRR va fi aprobat de către Comisia Europeană. Anunți a patra oară că a fost deja respins (înainte de evaluare). Această comedie politică poate fi ușor rezolvată. Îți propun următorul pariu:

Dacă PNRR nu va fi aprobat de către Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă va fi aprobat de către Comisie, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?”, a scris Ghinea pe Facebook.

Cititi și:

Reacția lui Cristian Ghinea vine după ce Comisia Europeană a transmis, joi, mai multe observaţii la PNRR, printre care unele legate costuri insuficient explicate, critici privind lipsa unor metodologii de calcul, furnizarea unor informaţii neclare. Într-un mesaj pe contul de Facebook al PSD, vicepreședintele PSD Mihai Tudose a cerut „Demisia, incompetenților!", anunțând că „guvernul Cîțu a căzut prima evaluare, la Bruxelles, a Planului Național de Redresare și Reziliență. După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut, așa cum am tot avertizat: obiective aruncate cu furca, cifre care se bat cap în cap, date insuficiente etc.”.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat într-o postare pe Facebook că tabele cu multe pagini de solicitare de clarificare au fost trimise către toate statele membre. „La fel vor fi întrebări pentru analizele de mediu și pentru etichetarea cheltuielilor de mediu/digital. La fel cum au mai fost cereri de clarificare, pe care le-am rezolvat”, spune Ghinea.

„În această săptămână au avut loc întâlniri sectoriale MIPE - ministere de linie - Comisia Europeană unde s-a trecut prin aceste tabele. Unele întrebări au fost lămurite pe loc, altele urmează să o facem. La toate proiectele mari depuse la Comisie din fondurile de coeziune (de peste 50 de milioane de euro) există sute de întrebări de la Comisie, pe care MIPE și aplicanții care au depus proiectul le lămuresc. Face parte din treaba obișnuită a acestui minister. Cum ne-am putea imagina că la un program de țară de 29,2 miliarde de euro nu apar cereri de clarificare?”, a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citiți și:

„Inima pedagogiei”. O îmbrățișare care spune cât o mie de cuvinte și lecția profesorului Căstăian: „E important să fii bun, să fii uman înainte de toate. După aceea, vin și realizările profesionale”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu este cazul ca zlatarul ursar ciolac(n)u sa fie provocat a-si demonste demnitattea. Nu are asa ceva si nici nu este de rangul unui ghinea. Are si ghinea tarele lu dar nu se compara cu actualul staroste al borfasilor ciolac(n)u., aflat in mare cardasie cu alta banda, deocamdata mai mica, de talhari numitii haur, condusi de jegul de g(h)eorg(h)e simion.
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult