Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ghinea îl provoacă pe Ciolacu la un pariu: Dacă PNRR nu va fi aprobat de Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă va fi aprobat, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?

Cristian Ghinea - FB

Foto Facebook Cristian Ghinea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a lansat vineri o provocare liderului PSD, Marcel Ciolacu, pe tema Planului Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR). Pe scurt, Ghinea a promis că își va da demisia dacă PNNR nu va fi aprobat de Comisia Europeană, până pe 30 septembrie și i-a cerut același lucru lui Ciolacu, dacă CE va aproba PNRR.

„PSD anunță din nou că PNRR a fost respins. Este a patra oară când PSD lansează acest fake news. La fiecare dialog cu Comisia, PSD are un atac de panică trucat. E cazul să se liniștească.

Dar, ca să scăpăm de emoții, fac o propunere lui Marcel Ciolacu.

Marcele, eu zic că PNRR va fi aprobat de către Comisia Europeană. Anunți a patra oară că a fost deja respins (înainte de evaluare). Această comedie politică poate fi ușor rezolvată. Îți propun următorul pariu:

Dacă PNRR nu va fi aprobat de către Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă va fi aprobat de către Comisie, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?”, a scris Ghinea pe Facebook.

Cititi și:

Reacția lui Cristian Ghinea vine după ce Comisia Europeană a transmis, joi, mai multe observaţii la PNRR, printre care unele legate costuri insuficient explicate, critici privind lipsa unor metodologii de calcul, furnizarea unor informaţii neclare. Într-un mesaj pe contul de Facebook al PSD, vicepreședintele PSD Mihai Tudose a cerut „Demisia, incompetenților!", anunțând că „guvernul Cîțu a căzut prima evaluare, la Bruxelles, a Planului Național de Redresare și Reziliență. După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut, așa cum am tot avertizat: obiective aruncate cu furca, cifre care se bat cap în cap, date insuficiente etc.”.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat într-o postare pe Facebook că tabele cu multe pagini de solicitare de clarificare au fost trimise către toate statele membre. „La fel vor fi întrebări pentru analizele de mediu și pentru etichetarea cheltuielilor de mediu/digital. La fel cum au mai fost cereri de clarificare, pe care le-am rezolvat”, spune Ghinea.

„În această săptămână au avut loc întâlniri sectoriale MIPE - ministere de linie - Comisia Europeană unde s-a trecut prin aceste tabele. Unele întrebări au fost lămurite pe loc, altele urmează să o facem. La toate proiectele mari depuse la Comisie din fondurile de coeziune (de peste 50 de milioane de euro) există sute de întrebări de la Comisie, pe care MIPE și aplicanții care au depus proiectul le lămuresc. Face parte din treaba obișnuită a acestui minister. Cum ne-am putea imagina că la un program de țară de 29,2 miliarde de euro nu apar cereri de clarificare?”, a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citiți și:

„Inima pedagogiei”. O îmbrățișare care spune cât o mie de cuvinte și lecția profesorului Căstăian: „E important să fii bun, să fii uman înainte de toate. După aceea, vin și realizările profesionale”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu este cazul ca zlatarul ursar ciolac(n)u sa fie provocat a-si demonste demnitattea. Nu are asa ceva si nici nu este de rangul unui ghinea. Are si ghinea tarele lu dar nu se compara cu actualul staroste al borfasilor ciolac(n)u., aflat in mare cardasie cu alta banda, deocamdata mai mica, de talhari numitii haur, condusi de jegul de g(h)eorg(h)e simion.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult