Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Hotelierii au făcut un sondaj ca să își dea seama ce se schimbă și au aflat care este perioada în care vor să meargă la mare cei mai mulți români anul ăsta

Cum nimeni nu știe foarte clar când și în ce condiții se va deschide oficial sezonul turistic pe litoral, unii dintre hotelieri încearcă să-și mențină clienții oferindu-le diferite soluții pentru a trece peste această perioadă de incertitudini. 

O platformă virtuală, lansată de managerul unui hotel din Mamaia, se adresează, în special, mămicilor care în această perioadă s-au “luptat” inclusiv cu școala de acasă. „Să lucrezi și să ai grijă de copii a fost întotdeauna complicat, mai ales pentru mama. Ea este de fapt #eroinadeacasa! De aceea ne-am gândit că are nevoie de o evadare, de câteva momente de respiro, de o vacanță specială – o evadare virtuală pe litoral!”, spune Bellamy Zahiu, CEO al Hotelului Savoy.  

Zilnic, sunt organizate sesiuni live cu sfaturi video sau articole din partea a zeci de traineri, artişti, psihologi, experţi în nutriţie sau maeştri Yoga & Mindfulness. Hotelierul nu a ales întâmplător acest segment de public, ci după o analiză a turiștilor care, an de an, se cazau în unitatea pe care o conduce. “Am ținut neapărat să deschidem hotelul, ca de obicei, anume de 1 mai. Din păcate nu am putut deschide fizic, dar am găsit o modalitate de a deschide ușile hotelului online, printr-un program virtual de vacanță. De câțiva ani, aproape toate serviciile noastre vizează mamele cu copii mici, de aceea ne-a fost ușor să facem alegerea și să le oferim un program dedicat în totalitate lor”, mai spune spune Bellamy Zahiu, CEO al Hotelului Savoy.


71% dintre turiști vor în continuare să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru

Când exploram platforma virtuală creată de hotelier, una dintre cele mai mari agenții de turism de pe litoral anunța vești bune pentru litoralul românesc. Potrivit, unui comunicat al agenției „Paradis Vacanțe de Vis”, 71% dintre cei care aveau planificată o vacanță pe litoralul nostru vor să vină în continuare la mare.„Litoralul nostru rămâne clar prima opțiune a românilor pentru sezonul estival. Majoritatea turiștilor vor plajă și soare. Este evident că nu vom mai putea vorbi de același turism pe care îl știam până acum. De data asta, turiștii vor alege litoralul pentru relaxare și mai puțin pentru distracție. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii își așteaptă turiștii și cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranță și de igienă”, declară Aurelian Marin, directorul general al „Paradis Vacanţe de Vis”.


Datele arată cam așa :

► 71% doresc să vină și anul acesta pe Litoral. Dintre aceștia, 53% spun că vor veni sigur dacă vom avea o ameliorare semnificativă (spre zero) a pandemiei iar 18% nu sunt siguri dacă se vor decide să vină în situația contrară

► 15% nu știu să spună acum dacă ar dori să vină sau nu

► 14% nu doresc să-și facă vacanța anul acesta pe litoral

Încă timid, turiștii au început să facă rezervări pentru perioada iulie – septembrie. În ceea ce privește derularea sezonului estival pe litoralul românesc, consultanții „Paradis Vacanțe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor. Situația va fi astfel:

► O lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător

► O perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire

► O perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire

► 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire

„Toată lumea așteaptă reglementări clare și oficiale. Până atunci, multe restaurante și hoteluri își fac propriile reguli adaptând măsuri care deja se iau în alte state. Noi, alături de hoteluri, vom încuraja servirea mesei de către turiști în restaurantele structurilor de cazare, întrucât considerăm că avem garanția serviciilor și măsurilor de siguranță corecte și eficiente”, subliniază Aurelian Marin.

În ceea ce privește derularea sezonului estival pe Litoralul românesc, consultanții „Paradis Vacanțe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor. Situația va fi astfel:

► O lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător

► O perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire

► O perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire

► 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire

Articol publicat pe Funky Travel, unde puteți găsi mai multe articole despre turism.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Incredibil cit poate sa coste o noapte de cazare in Eforie de .exemplu..Statiunea intr o stare deplorabila,spatiile verzi nu exista,spatele hotelurilor si parcarile pline de gunoaie si buruieni.,canalizarea infecta miroase a hazna.O mizerie. Dar cer 100€ pe noapte daca ai noroc sa prinzi liber.Mai conduci o ora spre Bulgaria si e cu totul altceva..De ce naiba sa plecam din rara pentru conditii mai bune si preturi mai mici. Eu sper ca se trezesc acum macar.
    • Like 1
  • storo check icon
    Si pe mine ma umfla risul cind vad cifrele astea dar....”mama idiotilor e permanent gravida cu tripleti” asa ca se vor gasi suficienti clienti care plateasca preturi exorbitante doar pt a-si face un selfie oe nush ce terasa cu adaosuri comerciale de 500%.....prost nu e cel care cere, ci cel care plateste. Am renuntat sa mai livrez bani in turismul romanesc de vreo 10 ani, in mom in care m,am convins ca indiferent de zona geografica, cu totii sint pusi pe capatuiala rapida, fara nici un respect pt cei care le platesc “mertzul” din fata casei. Un faliment dureros si de durata le doresc tuturor, pina cind vor invata ce este respectul si bunul simt. Desigur, exista si exceptii, dar ...rare de tot. Atit de rare incit prefer sa imi petrec vacantele in afara tarii ( si nu neaparat la all inclusive) doar ca sa nu le umflu gusile celor din turismul bastinas. Nu ca afara ar sta ciinii cu colaci in coada, dar cam peste tot am fost tratat mult mai bine decit in ro, fara sa imi para rau de banii dati.
    • Like 3
  • Astia , cred cu tarie , traiesc in lumea lor ! Sunt rupti total de realitate , de viata reala ! In proportie , probabil de 75 % sau > , clientii lor sunt bugetari cu vouchere la purtator ( multi dintre acestia , s-a vazut asta vara , pe liroral , nu stiau sa foloseasca rezervorul wc ... ) iar restul , sunt dintre cei cu putina minte sau cu si mai putina fantezie si curaj , pentru a parasi Romania - astfel incat vor alege tot litoralul mioritic ...Contingentul bun platitor , cu capul pe umeri , civilizat si decent , zic , de multi ani , a abandonat aceasta formula estivala ! O ultima observatie : il tot aud pe domnul Arafat & alte Cassandre , cum il sfatuieste pe omul romanesc , sa aleaga litoralul autohton pt. vara 2020 - alegeti vacanta in Romania , este mai sigur asa si oricum , nu veti avea alternativa , bla,bla ... mai dragilor , ramaneti voi in baltoaca voastra imunda si in tarcul vostru , urat mirositor de sprot prajit ! Noi vom pleca , Terra este intinsa si frumoasa , avem de unde alege & cu ce merge ( noi , nu avem vouchere ... ) . Ne asumam riscul ! Funky Travel , tine-o tot asa , tine-i in tara - astfel ii vom intalni cu atat mai putini , pe afara !
    • Like 3
  • Paradoxul romanilor: majoritatea o saboteaza, dar toti au pretentii sa fie tare , frumoasa si devreme acasa ! O mica parte din dovezi sunt comentariile de mai jos.
    • Like 3
    • @ Danescu Cristina
      Am inteles o parte din comment cu exceptia partii pe care nu am inteles-o.Adica....pe cine , cand, cum?Pe cine o saboteaza.Dar o vor tare si etc?In rest a aproape limpede;-)))).
      • Like 2
  • AlexisZ check icon
    Hotelierii de la noi degeaba platesc articole si stiri de publicitate mascata. Nu asta va aduce turistii pe litoral, dar cum spuneam si cu alta ocazie, turismul romanesc pe litoral e o cauza deja pierduta...
    • Like 6
    • @ AlexisZ
      Salutari . Au septelul lor , pardon , retractez , publicul lor .
      • Like 3
    • @ AlexisZ
      Pai care e publicitatea.Eu vad o statistica, o estimare.Ce ce m-ar putea determina sa merg pe litoral ,daca nu imi place?Nu e vorba de mine .ca am plaje la 20 de minute de mers agale deci nu se pune problema cu litoralul romanesc prea curand, neavand nici o logica .Cui s-ar adresa...unde e persuasiunea?
      • Like 0
    • @ Adrian Fundescu
      AlexisZ check icon
      E vorba de un mesaj subliminal din partea lor pur si simplu...stati sa vedeti la stiri de pe 15 mai incolo. juma' de reportaje cu covid si statistici de morti si infectati, iar cealalta juma' cu plaje si gratare si statistici de cate milioane de mici s'au mancat in primul w'end "liber" :-(
      • Like 4
  • Valentin check icon
    N-o să mai fie turismul de altă dată...
    • Like 5


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult