(Foto: Facebook/Horea Feier)
O imagine postată vineri de un chirurg de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara s-a viralizat pe rețelele de socializare.
„Mâna dreaptă, după 12 ore de operații la 30 de grade...”, a scris chirurgul Horea Feier.
„Să fii unitate care depinde direct de Minister a ajuns o batjocură. Problema e clima inexistentă: în sală sunt 30 de grade pe monitor, sub scialitică (lampa de operație - n.n.) sunt 33, iar sub halat Dumnezeu știe cât”, a adăugat medicul, răspunzând la comentariile stârnite de postarea sa.
„Păi nu e treaba noastră, ci a Ministerului să dea banii pentru o climă nouă. Actuala a funcționat 20 de ani. Costul ar fi undeva între 20-30.000 EUR, pare-se, dar eu zic că pentru Minister ar fi o investiție pe 20 de ani într-o instituție care asigură asistență de specialitate pentru 3 milioane de oameni”, a explicat chirurgul Horea Feier.
Postarea medicului Horea Feier are peste 400 de distribuiri în mai puțin de 48 de ore.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
În sălile de operații era asigurată, în pemanență, o temperatură constantă de 18 gr Celsius.Într-una din zile instalația de aer condiționat s-a defectat și temperatura a crescut vreo 2 grade. În ziua aceea nu s-a mai operat, pînă ce nu a fost reparată instalația!
1. se roaga la Dumnezeu numai la greu si nu-i multumeste niciodata.
2. voteaza cu hotul, ca asta-l ingaduie si pe el la furat :)
de gandit corect nu are timp, caci ii ia din timpul de gandit la furt !
in concluzie, judecand dupa popor, toti specialistii ar trebui sa plece in afara romaniei si in cateva generatii, aia de mai se nasc pe teritoriul romaniei, vor accepta si initieze si politici privind necesitatea specialistilor, mai putin specialistilor in politica.
pt moment "nenunche" si "olguta" sub conducerea personala a lui "dorel", trimisul special al "trubadurului cu mustata" sunt "de leac" acestui neam.
2. Risipa de bani și fondurile alocate preferențial nu se petrec doar la nivel de minister, așa cum sugerează domnul chirurg, ci și la nivel de unități sanitare. Pentru câ ministerul alocă dar managerii administrează fondurile.
Deci repet, suntem absolut siguri câ managerul a făcut tot ce ținea de el pentru asigurarea condițiilor optime în sălile de operație? Nu suntem. Concluzie: ce a scris medicul reprezintă acuzații nefondate care nu sunt sprijinite de nici un fel de detalii (presupunînd că s-a redat integral ce a scris medicul).
Avem cateva exemple recente - dar problema este veche si s-a perpetuat, aproape indiferent cine a fost la putere. Aceeasi politizare care a distrus managementul din aproape toate societatile de stat, din invatamant si - evident - din sanatate.
A fost o incercare destul de timida de reformare anul trecut, care insa am constatat ca a fost "remediata" urgent.
Pe de alta parte - cunosc si cateva contra-exemple, unde intr-adevar se inregistreaza performante deosebite. Insa nu se face primavara doar cu o floare.
Dar bine că ești tu IT-ist, sau mă rog, ce-oi fi...
Dac-or mai fi şi medici ca sfinţii Cosma şi Damian... apăi aceia sunt ciudaţii de care se feresc toţi colegii din breaslă. Cine nu se potriveşte patului lui Procust... ştim ce soartă are! :))
Acasă la bloc mi-am scos instalația de aer condiționat după reabilitarea blocului, în protestele familiei, și am cumpărat 3-4 ventilatoare. Este suficient de plăcut așa și mult mai sănătos. Vara viitoare intenționez să pun și lustre cu ventilator, cum erau odată în localuri și cum se mai vede prin filmele din anii ’60 și ’70. Este și sănătos și ecologic, să zic așa, consumul de energie fiind mult mai mic.