Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Imagini apocaliptice din Bakhmut. Orașul este distrus de bombardamente

Imagini apocaliptice din Bakhmut au apărut în media. În timp ce trupele ucrainene au luat cu asalt orașul din estul țării, Rusia a bombardat masiv pozițiile acestora. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată un oraș distrus, cuprins de flăcări.

Bakhmut arată precum orașele bombardate din al doilea război mondial. Zona de est a orașului este distrusă complet. Inclusiv clădirile civile din Bakhmut sunt distruse. Pentru a bombarda pozițiile ucrainene, armata lui Vladimir Putin ar fi utilizat drone iraniene.

Bakhmut

Președintele Volodimir Zelenski a promis că Ucraina nu va înceta lupta până când Kyivul nu va recâștiga teritoriul ocupat de Rusia.

Armata ucraineană anunță oficial că a trecut râul Oskil, pe Frontul de Est. Propagandiștii ruși dau asigurări că armata lor nu se va retrage din regiunea Herson (Frontul de Sud). ISW consideră că ar fi mai logic ca aceasta să ocupe poziții mai ușor de apărat.

Trecerea râului Oskil este o altă etapă importantă în contraofensiva Ucrainei în regiunea de nord-est Harkov. „Forțele armate au forțat trecerea râului Oskil. De ieri, Ucraina controlează și malul stâng”, au scris Forțele Armate ucrainene pe Telegram duminică seară. Deși nu precizează în ce zonă s-a produs această trecere sau pe ce distanță malul stâng al râului Oskil ar fi controlat de Armata Ucraineană, rapoartele anterioare arătau că străpungerea s-a produs prin două locuri. Orașul Kupiansk, a fost cucerit la începutul lunii septembrie. Imediat după aceea, armata Ucrainei a recucerit și Izium. Zelenski a promis că va menține presiunea asupra Moscovei după câștigurile rapide ale Ucrainei la Harkov în această lună.

Numărul invadatorilor ruși eliminați în Ucraina se apropie de 55.000

În regiunea Harkiv, Forțele Armate ale Ucrainei au forțat un afluent al râului Siverskyi Doneț, râul Oskil, preluând controlul asupra ambelor maluri.

În Zaporijia, forțele de rezistență au aruncat în aer calea ferată de-a lungul căreia armata rusă livra o cantitate imensă de muniție și echipament. Informația a fost făcută publică de Ivan Fedorov, primarul Melitopolului.

Brigada 64 a Forțelor Armate Ruse, al cărei personal a fost implicat în tortura și uciderea ucrainenilor în Bucha, a pierdut peste 90% din personal.

Armata lui Putin adoptă tacticile infame ale lui Stalin. Soldații ruși vor să fugă de pe front

Forțele ruse au încercat să efectueze un „contraatac” asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni, care staționează în districtul Bakhmut. Cu toate acestea, s-a început retragerea intenționată a unităților rusești din pozițiile lor de tragere.

Pentru a opri fuga, comandanții unităților au fost nevoiți să reamintească încă o dată subordonaților lor interdicția de a părăsi arbitrar pozițiile lor, precum și despre posibila deschidere a focului asupra lor pentru partea din spate a „detașamentelor de blocare a retragerii”.

Serviciile secrete ucrainene susțin că Vladimir Putin îl copiază pe Stalin, care pe 28 iunie 1942 a dat Ordinul 227 prin care se interzicea retragerea trupelor din fața inamicului. În plus, acesta prevedea și împușcarea, de către detașamente speciale sovietice, a soldaților care alegeau să fugă din fața germanilor. Armata rusă adoptă aceeași tactică și în Ucraina.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult