Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Imagini apocaliptice din Bakhmut. Orașul este distrus de bombardamente

Imagini apocaliptice din Bakhmut au apărut în media. În timp ce trupele ucrainene au luat cu asalt orașul din estul țării, Rusia a bombardat masiv pozițiile acestora. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată un oraș distrus, cuprins de flăcări.

Bakhmut arată precum orașele bombardate din al doilea război mondial. Zona de est a orașului este distrusă complet. Inclusiv clădirile civile din Bakhmut sunt distruse. Pentru a bombarda pozițiile ucrainene, armata lui Vladimir Putin ar fi utilizat drone iraniene.

Bakhmut

Președintele Volodimir Zelenski a promis că Ucraina nu va înceta lupta până când Kyivul nu va recâștiga teritoriul ocupat de Rusia.

Armata ucraineană anunță oficial că a trecut râul Oskil, pe Frontul de Est. Propagandiștii ruși dau asigurări că armata lor nu se va retrage din regiunea Herson (Frontul de Sud). ISW consideră că ar fi mai logic ca aceasta să ocupe poziții mai ușor de apărat.

Trecerea râului Oskil este o altă etapă importantă în contraofensiva Ucrainei în regiunea de nord-est Harkov. „Forțele armate au forțat trecerea râului Oskil. De ieri, Ucraina controlează și malul stâng”, au scris Forțele Armate ucrainene pe Telegram duminică seară. Deși nu precizează în ce zonă s-a produs această trecere sau pe ce distanță malul stâng al râului Oskil ar fi controlat de Armata Ucraineană, rapoartele anterioare arătau că străpungerea s-a produs prin două locuri. Orașul Kupiansk, a fost cucerit la începutul lunii septembrie. Imediat după aceea, armata Ucrainei a recucerit și Izium. Zelenski a promis că va menține presiunea asupra Moscovei după câștigurile rapide ale Ucrainei la Harkov în această lună.

Numărul invadatorilor ruși eliminați în Ucraina se apropie de 55.000

În regiunea Harkiv, Forțele Armate ale Ucrainei au forțat un afluent al râului Siverskyi Doneț, râul Oskil, preluând controlul asupra ambelor maluri.

În Zaporijia, forțele de rezistență au aruncat în aer calea ferată de-a lungul căreia armata rusă livra o cantitate imensă de muniție și echipament. Informația a fost făcută publică de Ivan Fedorov, primarul Melitopolului.

Brigada 64 a Forțelor Armate Ruse, al cărei personal a fost implicat în tortura și uciderea ucrainenilor în Bucha, a pierdut peste 90% din personal.

Armata lui Putin adoptă tacticile infame ale lui Stalin. Soldații ruși vor să fugă de pe front

Forțele ruse au încercat să efectueze un „contraatac” asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni, care staționează în districtul Bakhmut. Cu toate acestea, s-a început retragerea intenționată a unităților rusești din pozițiile lor de tragere.

Pentru a opri fuga, comandanții unităților au fost nevoiți să reamintească încă o dată subordonaților lor interdicția de a părăsi arbitrar pozițiile lor, precum și despre posibila deschidere a focului asupra lor pentru partea din spate a „detașamentelor de blocare a retragerii”.

Serviciile secrete ucrainene susțin că Vladimir Putin îl copiază pe Stalin, care pe 28 iunie 1942 a dat Ordinul 227 prin care se interzicea retragerea trupelor din fața inamicului. În plus, acesta prevedea și împușcarea, de către detașamente speciale sovietice, a soldaților care alegeau să fugă din fața germanilor. Armata rusă adoptă aceeași tactică și în Ucraina.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult