Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Imagini apocaliptice din Bakhmut. Orașul este distrus de bombardamente

Imagini apocaliptice din Bakhmut au apărut în media. În timp ce trupele ucrainene au luat cu asalt orașul din estul țării, Rusia a bombardat masiv pozițiile acestora. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată un oraș distrus, cuprins de flăcări.

Bakhmut arată precum orașele bombardate din al doilea război mondial. Zona de est a orașului este distrusă complet. Inclusiv clădirile civile din Bakhmut sunt distruse. Pentru a bombarda pozițiile ucrainene, armata lui Vladimir Putin ar fi utilizat drone iraniene.

Bakhmut

Președintele Volodimir Zelenski a promis că Ucraina nu va înceta lupta până când Kyivul nu va recâștiga teritoriul ocupat de Rusia.

Armata ucraineană anunță oficial că a trecut râul Oskil, pe Frontul de Est. Propagandiștii ruși dau asigurări că armata lor nu se va retrage din regiunea Herson (Frontul de Sud). ISW consideră că ar fi mai logic ca aceasta să ocupe poziții mai ușor de apărat.

Trecerea râului Oskil este o altă etapă importantă în contraofensiva Ucrainei în regiunea de nord-est Harkov. „Forțele armate au forțat trecerea râului Oskil. De ieri, Ucraina controlează și malul stâng”, au scris Forțele Armate ucrainene pe Telegram duminică seară. Deși nu precizează în ce zonă s-a produs această trecere sau pe ce distanță malul stâng al râului Oskil ar fi controlat de Armata Ucraineană, rapoartele anterioare arătau că străpungerea s-a produs prin două locuri. Orașul Kupiansk, a fost cucerit la începutul lunii septembrie. Imediat după aceea, armata Ucrainei a recucerit și Izium. Zelenski a promis că va menține presiunea asupra Moscovei după câștigurile rapide ale Ucrainei la Harkov în această lună.

Numărul invadatorilor ruși eliminați în Ucraina se apropie de 55.000

În regiunea Harkiv, Forțele Armate ale Ucrainei au forțat un afluent al râului Siverskyi Doneț, râul Oskil, preluând controlul asupra ambelor maluri.

În Zaporijia, forțele de rezistență au aruncat în aer calea ferată de-a lungul căreia armata rusă livra o cantitate imensă de muniție și echipament. Informația a fost făcută publică de Ivan Fedorov, primarul Melitopolului.

Brigada 64 a Forțelor Armate Ruse, al cărei personal a fost implicat în tortura și uciderea ucrainenilor în Bucha, a pierdut peste 90% din personal.

Armata lui Putin adoptă tacticile infame ale lui Stalin. Soldații ruși vor să fugă de pe front

Forțele ruse au încercat să efectueze un „contraatac” asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni, care staționează în districtul Bakhmut. Cu toate acestea, s-a început retragerea intenționată a unităților rusești din pozițiile lor de tragere.

Pentru a opri fuga, comandanții unităților au fost nevoiți să reamintească încă o dată subordonaților lor interdicția de a părăsi arbitrar pozițiile lor, precum și despre posibila deschidere a focului asupra lor pentru partea din spate a „detașamentelor de blocare a retragerii”.

Serviciile secrete ucrainene susțin că Vladimir Putin îl copiază pe Stalin, care pe 28 iunie 1942 a dat Ordinul 227 prin care se interzicea retragerea trupelor din fața inamicului. În plus, acesta prevedea și împușcarea, de către detașamente speciale sovietice, a soldaților care alegeau să fugă din fața germanilor. Armata rusă adoptă aceeași tactică și în Ucraina.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult