Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Investitorii români fac un ultim apel către Guvernul PSD: „Nu cerem taxe mai mici sau scutiri. Cerem stabilitate și predictibilitate fără de care nu putem să ne dezvoltăm”

Tudose program guvernare

Foto: Inquam Photos

Asociația Oamenilor de Afaceri din România a propus joi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de seturi de măsuri prin care Guvernul României să sprijine mediul de afaceri.

„Acum, trecem de la atitudinea reactivă din ultimele luni la una proactivă: facem public Guvernului sugestii concrete cu privire la câteva măsuri de care mediul de afaceri-în special capitalul autohton, are nevoie pentru a se dezvolta, prospera, crea locuri de muncă bine plătite pentru români în România. 

Subliniem: nu cerem taxe mai mici sau scutiri. Cerem stabilitate și predictibilitate fără de care nu putem să ne dezvoltăm”, au declarat reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri din România citați de Hotnews.

Printre propuneri se numără menținerea cotei unice la 16% și plafonarea bazei de calcul pentru CAS și CASS. Totodată, investitorii români vor consolidarea fiscală în grupurile românești de companii prin depunerea declarației de impozit pe profit consolidat pe grup, dar și introducerea sistemul de taxare inversă cu rolul de a elimina fraudele cu TVA.

O altă măsură cerută de oamenii de afaceri români este construirea de creșe în parteneriat public privat, în fabrici și în clădirile de birouri. Acestea ar urma să fie plătite de angajator care ar urma să își scadă sumele platite din impozitele datorate, în limita ce trebuie calculată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este imposibil ca "oamenii de afaceri" sa fie chiar asa de naivi!
  In primul rand, IN GENERAL discutia cu Partidul lui Ilici este lipsaita de sens, este ca si cum ai incerca sa dialoghezi rational cu un tsunami ce se napusteste spre tarm, sau cu un asteroid cu impact nimicitor ...
  In al doilea rand, apelul la stabilitate este patetic: evident ca pedesereul NU doreste dezvoltare, ei se pricep de minune sa gestioneze penuria, nu belsugul! O Romanie prospera este ultimul lucru pe care si l-ar dori partidul lui Dracnea, daca economia merge bine, cum sa mai pacaleasca electoratul cu clasica sacosa rosie cu zahar si ulei?!?
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ultim? Interesant, si ce se intampla daca acest ultim apel nu este luat in considerare? Sau poate in loc de "ultim" trebuia "nou"?
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult