Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Investitorii români fac un ultim apel către Guvernul PSD: „Nu cerem taxe mai mici sau scutiri. Cerem stabilitate și predictibilitate fără de care nu putem să ne dezvoltăm”

Tudose program guvernare

Foto: Inquam Photos

Asociația Oamenilor de Afaceri din România a propus joi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de seturi de măsuri prin care Guvernul României să sprijine mediul de afaceri.

„Acum, trecem de la atitudinea reactivă din ultimele luni la una proactivă: facem public Guvernului sugestii concrete cu privire la câteva măsuri de care mediul de afaceri-în special capitalul autohton, are nevoie pentru a se dezvolta, prospera, crea locuri de muncă bine plătite pentru români în România. 

Subliniem: nu cerem taxe mai mici sau scutiri. Cerem stabilitate și predictibilitate fără de care nu putem să ne dezvoltăm”, au declarat reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri din România citați de Hotnews.

Printre propuneri se numără menținerea cotei unice la 16% și plafonarea bazei de calcul pentru CAS și CASS. Totodată, investitorii români vor consolidarea fiscală în grupurile românești de companii prin depunerea declarației de impozit pe profit consolidat pe grup, dar și introducerea sistemul de taxare inversă cu rolul de a elimina fraudele cu TVA.

O altă măsură cerută de oamenii de afaceri români este construirea de creșe în parteneriat public privat, în fabrici și în clădirile de birouri. Acestea ar urma să fie plătite de angajator care ar urma să își scadă sumele platite din impozitele datorate, în limita ce trebuie calculată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este imposibil ca "oamenii de afaceri" sa fie chiar asa de naivi!
  In primul rand, IN GENERAL discutia cu Partidul lui Ilici este lipsaita de sens, este ca si cum ai incerca sa dialoghezi rational cu un tsunami ce se napusteste spre tarm, sau cu un asteroid cu impact nimicitor ...
  In al doilea rand, apelul la stabilitate este patetic: evident ca pedesereul NU doreste dezvoltare, ei se pricep de minune sa gestioneze penuria, nu belsugul! O Romanie prospera este ultimul lucru pe care si l-ar dori partidul lui Dracnea, daca economia merge bine, cum sa mai pacaleasca electoratul cu clasica sacosa rosie cu zahar si ulei?!?
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ultim? Interesant, si ce se intampla daca acest ultim apel nu este luat in considerare? Sau poate in loc de "ultim" trebuia "nou"?
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult