Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Investitorii români fac un ultim apel către Guvernul PSD: „Nu cerem taxe mai mici sau scutiri. Cerem stabilitate și predictibilitate fără de care nu putem să ne dezvoltăm”

Tudose program guvernare

Foto: Inquam Photos

Asociația Oamenilor de Afaceri din România a propus joi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de seturi de măsuri prin care Guvernul României să sprijine mediul de afaceri.

„Acum, trecem de la atitudinea reactivă din ultimele luni la una proactivă: facem public Guvernului sugestii concrete cu privire la câteva măsuri de care mediul de afaceri-în special capitalul autohton, are nevoie pentru a se dezvolta, prospera, crea locuri de muncă bine plătite pentru români în România. 

Subliniem: nu cerem taxe mai mici sau scutiri. Cerem stabilitate și predictibilitate fără de care nu putem să ne dezvoltăm”, au declarat reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri din România citați de Hotnews.

Printre propuneri se numără menținerea cotei unice la 16% și plafonarea bazei de calcul pentru CAS și CASS. Totodată, investitorii români vor consolidarea fiscală în grupurile românești de companii prin depunerea declarației de impozit pe profit consolidat pe grup, dar și introducerea sistemul de taxare inversă cu rolul de a elimina fraudele cu TVA.

O altă măsură cerută de oamenii de afaceri români este construirea de creșe în parteneriat public privat, în fabrici și în clădirile de birouri. Acestea ar urma să fie plătite de angajator care ar urma să își scadă sumele platite din impozitele datorate, în limita ce trebuie calculată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este imposibil ca "oamenii de afaceri" sa fie chiar asa de naivi!
  In primul rand, IN GENERAL discutia cu Partidul lui Ilici este lipsaita de sens, este ca si cum ai incerca sa dialoghezi rational cu un tsunami ce se napusteste spre tarm, sau cu un asteroid cu impact nimicitor ...
  In al doilea rand, apelul la stabilitate este patetic: evident ca pedesereul NU doreste dezvoltare, ei se pricep de minune sa gestioneze penuria, nu belsugul! O Romanie prospera este ultimul lucru pe care si l-ar dori partidul lui Dracnea, daca economia merge bine, cum sa mai pacaleasca electoratul cu clasica sacosa rosie cu zahar si ulei?!?
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ultim? Interesant, si ce se intampla daca acest ultim apel nu este luat in considerare? Sau poate in loc de "ultim" trebuia "nou"?
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult