Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ioan Mircea Pașcu, despre retragerea candidaturii sale la postul de comisar european fără portofoliu: Iau notă și mă conformez

 Ioan Mircea Pascu - Foto Facebook/Ioan Mircea Pașcu

 (Foto Facebook/Ioan Mircea Pașcu)

Candidatura fostului europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu la postul de comisar european fără portofoliu va fi retrasă. 

Paşcu a anunţat miercuri pe Facebook că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar fără portofoliu, pe locul lăsat liber de Corina Crețu.

„Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dăncilă”, a precizat Ioan Mircea Pașcu.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi Guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

Pentru mandatul scurt, de câteva săptămâni, pe care ar fi urmat să îl ocupe, Pașcu ar fi rămas cu pensie de comisar european, în cuantum de 45-60% din salariul de 20.000 de euro fără bonusuri. Șefa Comisiei de control bugetar din Parlamentul European, Monika Hohlmeier, avertizase că instalarea în funcție pentru doar câteva săptămâni a candidaților României și Estoniei i-ar costa pe contribuabilii europeni două milioane de euro, sumă ce nu poate fi justificată din punctul de vedere al principiului bunei gestiuni financiare, potrivit Der Spiegel.

Citiți și 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult