Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ioan Mircea Pașcu, despre retragerea candidaturii sale la postul de comisar european fără portofoliu: Iau notă și mă conformez

 Ioan Mircea Pascu - Foto Facebook/Ioan Mircea Pașcu

 (Foto Facebook/Ioan Mircea Pașcu)

Candidatura fostului europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu la postul de comisar european fără portofoliu va fi retrasă. 

Paşcu a anunţat miercuri pe Facebook că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar fără portofoliu, pe locul lăsat liber de Corina Crețu.

„Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dăncilă”, a precizat Ioan Mircea Pașcu.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi Guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

Pentru mandatul scurt, de câteva săptămâni, pe care ar fi urmat să îl ocupe, Pașcu ar fi rămas cu pensie de comisar european, în cuantum de 45-60% din salariul de 20.000 de euro fără bonusuri. Șefa Comisiei de control bugetar din Parlamentul European, Monika Hohlmeier, avertizase că instalarea în funcție pentru doar câteva săptămâni a candidaților României și Estoniei i-ar costa pe contribuabilii europeni două milioane de euro, sumă ce nu poate fi justificată din punctul de vedere al principiului bunei gestiuni financiare, potrivit Der Spiegel.

Citiți și 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult