Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ioan Mircea Pașcu, despre retragerea candidaturii sale la postul de comisar european fără portofoliu: Iau notă și mă conformez

 Ioan Mircea Pascu - Foto Facebook/Ioan Mircea Pașcu

 (Foto Facebook/Ioan Mircea Pașcu)

Candidatura fostului europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu la postul de comisar european fără portofoliu va fi retrasă. 

Paşcu a anunţat miercuri pe Facebook că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar fără portofoliu, pe locul lăsat liber de Corina Crețu.

„Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dăncilă”, a precizat Ioan Mircea Pașcu.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi Guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

Pentru mandatul scurt, de câteva săptămâni, pe care ar fi urmat să îl ocupe, Pașcu ar fi rămas cu pensie de comisar european, în cuantum de 45-60% din salariul de 20.000 de euro fără bonusuri. Șefa Comisiei de control bugetar din Parlamentul European, Monika Hohlmeier, avertizase că instalarea în funcție pentru doar câteva săptămâni a candidaților României și Estoniei i-ar costa pe contribuabilii europeni două milioane de euro, sumă ce nu poate fi justificată din punctul de vedere al principiului bunei gestiuni financiare, potrivit Der Spiegel.

Citiți și 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult