Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Iohannis: „Dragnea are deja fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”

Klaus Iohannis - FB

Președintele Klaus Iohannis a vorbit pentru prima dată, la Sibiu, despre pretinsa „tentativă de asasinare” a lui Liviu Dragnea. „Nu am auzit niciodată despre așa ceva. Dar după cum s-a vehiculat la televizor, mi s-a părut că omul are deja fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”, a spus șeful statului.

Acesta a acuzat guvernarea PSD de iresponsabilitate și minciună în ceea privește privește rectificarea bugetară. În versiunea susținută de PSD, Guvernul României nu poate da prin rectificare bugetară bani pentru pensii, salarii și educație, până ce președintele Klaus Iohannis nu convoacă CSAT pentru a-și da girul asupra modificărilor. 

„Iată o nouă minciună marca PSD și o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu-mi place să repet aceste lucruri, dar nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară cu excepția celor de siguranță națională. Citesc că Guvernul nu poate să dea bani la pensii, e o mare minciună”, a declarat Iohannis.

Președintele, care a convocat CSAT pe 4 septembrie, a spus că, în opinia lui, există două explicații pentru această atitudine a Guvenului. Prima, mai puțin verosimilă, ar fi că nu a citit legea. „A doua e mult mai gravă și ține de construcția bugetului. Eu am atras atenția că construiește un buget iresponsabil. Vor ajunge în situația de a nu plăti pensii și salarii pentru că nu au bani. E inadmisibil să construiască o întreagă poveste publică la televizor. Se pot rectifica și pensiile, și banii pentru școală”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihaela check icon
  Domnule Klaus, nu mai sunteti de ceva vreme presedintele tuturor romanilor, de fapt nu mai sunteti nici macar presedinte. Si spun asta pentru ca nu ati facut uz de parghii pe care un presedinte le are la indemana in cazul unei situatii de fata, in care Guvernul incearca (si reuseste) sa acapareze toata puterea, subjugand toate institutiile statului. Romania nici macar nu mai e pe gura prapastiei, ci cade in gol, iar dvs., cu totul orb si surd, faceti doar comentarii ce nu aduc nici un folos noua. Am sa spun ceva ce nu credeam ca o sa gandesc/scriu vreodata: daca asta se intampla pe vremea lui Basescu, acesta riposta cu tot ce era legal si illegal. Nu ma intelegeti gresit: nu sunt fan Basescu, am fost candva, pentru 5 minute. Insa nu sunteti capabil sau cred eu, disponibil de a gestiona situatia de fata, din motive evidente pentru mine ( campania electorala). Eu va spun sigur ca daca nu reactionati dur si legal, asa cum enormal, riscati sa ramaneti ca o pata rusinoasa in istoria Romaniei. Si ceva foarte important: tocmai din aceast lipsa de implicare, va consider si pe dvs. responsabil pentru destinul/viitorul tarii mele.
  • Like 0
 • Parerea mea este ca astia chiar au ajuns la fundul sacului si nu vor mai avea bani de salarii si pensii si acum cauta disperati o cale de iesire,incearca sa arunce fumigene,ca vezi doamne alti sunt de vina.In viitorul apropiat ve-ti asista si la alte mistificarii,strategii actua;ei cloace de hoti lucreaza zi si noapte cautand sa abata vina situatiei catastrofale in alte curti si din pacate mai sunt unii care nu vad adevarata fafa a ticalosiei.
  • Like 0
 • "omul are deja fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator” scurt concis...laconic.
  totusi fiti fara frica mai aproape de cei care se lupta pentru democratie ...
  • Like 0
 • Când te apuci sa scrii despre subiect,brusc ramai fara cuvinte.Nu are pic de respect pentru Președinte ,pentru poporul din romania si pentru oamenii care chiar au habar despre politica.(am uitat,oamenii deștepți si cu bun simt nu se baga in cloaca lor așa zis politica).Pentru dragnea,poporul șanț asistații si lingăii care,l aservesc. Domnule Președinte ,eu cred ca puteți face mai mult.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult