Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Iohannis: „Dragnea are deja fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”

Klaus Iohannis - FB

Președintele Klaus Iohannis a vorbit pentru prima dată, la Sibiu, despre pretinsa „tentativă de asasinare” a lui Liviu Dragnea. „Nu am auzit niciodată despre așa ceva. Dar după cum s-a vehiculat la televizor, mi s-a părut că omul are deja fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”, a spus șeful statului.

Acesta a acuzat guvernarea PSD de iresponsabilitate și minciună în ceea privește privește rectificarea bugetară. În versiunea susținută de PSD, Guvernul României nu poate da prin rectificare bugetară bani pentru pensii, salarii și educație, până ce președintele Klaus Iohannis nu convoacă CSAT pentru a-și da girul asupra modificărilor. 

„Iată o nouă minciună marca PSD și o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu-mi place să repet aceste lucruri, dar nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară cu excepția celor de siguranță națională. Citesc că Guvernul nu poate să dea bani la pensii, e o mare minciună”, a declarat Iohannis.

Președintele, care a convocat CSAT pe 4 septembrie, a spus că, în opinia lui, există două explicații pentru această atitudine a Guvenului. Prima, mai puțin verosimilă, ar fi că nu a citit legea. „A doua e mult mai gravă și ține de construcția bugetului. Eu am atras atenția că construiește un buget iresponsabil. Vor ajunge în situația de a nu plăti pensii și salarii pentru că nu au bani. E inadmisibil să construiască o întreagă poveste publică la televizor. Se pot rectifica și pensiile, și banii pentru școală”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihaela check icon
  Domnule Klaus, nu mai sunteti de ceva vreme presedintele tuturor romanilor, de fapt nu mai sunteti nici macar presedinte. Si spun asta pentru ca nu ati facut uz de parghii pe care un presedinte le are la indemana in cazul unei situatii de fata, in care Guvernul incearca (si reuseste) sa acapareze toata puterea, subjugand toate institutiile statului. Romania nici macar nu mai e pe gura prapastiei, ci cade in gol, iar dvs., cu totul orb si surd, faceti doar comentarii ce nu aduc nici un folos noua. Am sa spun ceva ce nu credeam ca o sa gandesc/scriu vreodata: daca asta se intampla pe vremea lui Basescu, acesta riposta cu tot ce era legal si illegal. Nu ma intelegeti gresit: nu sunt fan Basescu, am fost candva, pentru 5 minute. Insa nu sunteti capabil sau cred eu, disponibil de a gestiona situatia de fata, din motive evidente pentru mine ( campania electorala). Eu va spun sigur ca daca nu reactionati dur si legal, asa cum enormal, riscati sa ramaneti ca o pata rusinoasa in istoria Romaniei. Si ceva foarte important: tocmai din aceast lipsa de implicare, va consider si pe dvs. responsabil pentru destinul/viitorul tarii mele.
  • Like 0
 • Parerea mea este ca astia chiar au ajuns la fundul sacului si nu vor mai avea bani de salarii si pensii si acum cauta disperati o cale de iesire,incearca sa arunce fumigene,ca vezi doamne alti sunt de vina.In viitorul apropiat ve-ti asista si la alte mistificarii,strategii actua;ei cloace de hoti lucreaza zi si noapte cautand sa abata vina situatiei catastrofale in alte curti si din pacate mai sunt unii care nu vad adevarata fafa a ticalosiei.
  • Like 0
 • "omul are deja fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator” scurt concis...laconic.
  totusi fiti fara frica mai aproape de cei care se lupta pentru democratie ...
  • Like 0
 • Când te apuci sa scrii despre subiect,brusc ramai fara cuvinte.Nu are pic de respect pentru Președinte ,pentru poporul din romania si pentru oamenii care chiar au habar despre politica.(am uitat,oamenii deștepți si cu bun simt nu se baga in cloaca lor așa zis politica).Pentru dragnea,poporul șanț asistații si lingăii care,l aservesc. Domnule Președinte ,eu cred ca puteți face mai mult.
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult