Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ion Țiriac acuză „anarhia” din Piața Victoriei: „Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul”

Ion Ţiriac acuză că protestele împotriva Guvernului sunt organizate și provoacă anarhie, iar actualul Executiv ar trebui lăsat să își facă treaba.

„Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lăsaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo”, a spus Ion Țiriac la Realitatea TV.

Omul de afaceri spune că în alte țări corupția la nivelul instituțiilor publice e mult mai mare decât la noi și a explicat de ce „între un hoț și un prost preferă hoțul”.

„Acum, toată lumea o să mă critice. Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva, după prost, nu mai rămâne nimic. Noi suntem cei ce nu facem nimic, cea mai coruptă țară din lume noi suntem. Corupție există în toată lumea asta și la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Noi punem răul în față și nu vedem cum putem merge înainte”, crede Țiriac.

Fostul jucător de tenis a mai susținut că din cauza „instabilității” din țară afacerile îi sunt afectate. 

„Coincidențele mie nu-mi plac. De șase luni de zile umblu după New York University pentru că știu, am în cap universitatea mea și vreau să o fac, până la urmă tot oi face- o. Am pus 50 de milioane, care sunt bani mulți. Mă duc la New York, vorbesc la New York University, foarte interesați, în partea aceasta a lumii nu au nimic, au făcut o universitate la Dubai, una la Shanghai. Ia să vedem, în Europa de Est. În mijlocul acestor treburi mă întreabă: «dom'le, dar ce se întâmplă acolo, cu stabilitatea cum este? » «Stai dom'le, sunt niște oameni care nu au votat cu ăștia, au votat cu oamenii ăilalți» , că asta e realitatea. Ăla care nu a votat deloc nu avea voie să vină în piață. Culmea, după 3-4 luni ăștia vin și îmi spun că «pentru moment nu mă mai interesează treaba cu matale cu universitatea» . Este o coincidență”, a spus Ion Țiriac. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce te faci când sunt și hoți și proști? Ce era mai de admirat la personajul în cauză era cariera sportivă (nu averea pe care a acumulat-o) care e adevărat că nu o poate nimeni anula. Ce nu cred că înțelege e că de obicei oamenii asociază acesteia o gamă de calități care, cel puțin din punctul meu de vedere, au fost șterse cu buretele prin această declarație care probabil s-a dorit a fi glumeț-înțeleaptă.
  Felicitări "domnule" țiriac, ați reușit să vă transformați singur din Cineva în nimeni. E adevărat un nimeni bogat, dar totuși un nimeni. Dacă îmi este permisă și mie o alegere, aș alege oricând orice persoană onestă demonstrând pentru apărarea unor principii (fie ele pur idealiste) in locul unei "personalități" fără principii.
  • Like 0
 • Mie sincer unu nu-mi place de Țiriac,nu mi-a plăcut de când a venit în România și avea 10% comision de la Mercedes.iar lui Ilici zâmbărețul îi cânta în strună și viceversa.
  El a venit în România cu vreo 10 mil.de mărci și de pe urma poporului român a devenit miliardar,din cauza prostiei și corupției noastre.
  Apropos,să nu uităm cum a dispărut fi-su în afacerea Cocaina pe vremea lui Năstase,când a fugit cu avionul lui ta-su noaptea la Monte Carlo,tocmai când i se emisese mandat de arestare.
  Acum revin la emisiunea lui Rareș,care sincer nu cred că i-a căzut bine ce a zis Țiriac,deoarece ,,ilustrul,,formator de opinie e un pupincurist a lui Iohannis.
  Din păcate,începe să semene tot mai mult cu Gâdea&company,dar pe alt palier,iar acel ,,licurici,,atotștiutor de 2 lei,zis și Gușă,care se pare că a uitat când în 2014 și-a luat grosul de la Blonda de la Cotroceni,când toată ziua,bună ziua o ridica în slăvi și era invitată mai la toate emisiunile.
  Concluzia,și-a furat-o rău de tot Rareș Bogdan de la Țiriac că a spus lucrurilor oarecum pe nume,și spun asta pentru că el gândește ca în Germania,unde acolo la o manifestație,Polizei întâi te bate și după aia te întreabă cine ești,iar de manifestație neautorizată nici nu poate fi vorba,dar ce pot să spun,e că acolo e o democrație așezată,bine cu accentele ei gotice,și dacă stai să te gândești au democrația asta care e acum de vreo 70 de ani.
  • Like 1
 • Ce îl doare pe nea ion? Propriul buzunar. Biata țărișoară, dacă nu-i face profit, dă-o naibii! Frumos nea ioane: asa ne prostesti de 27 de ani: cu vrajeli occidentale cînd vrei, dar tu îți faci treaba tot românește!
  • Like 1
 • Mai precis, executivul ales prin neprezentarea la vot alora care menifesteaza de zor.
  • Like 0
 • Bre nea tiriacule ! Ia mai ia dumneata o pauza de 'idei' de genul 1+1 'face' doi - mormaite constipat din putzul gandirii matale primitive de economie de tejghea - si lasa-ne pe noi sa avem un comportament usor deosebit fata de abuzurile din sistemul de alba/neagra in care traim. Ca aici nu e nici Germania si nici SUA si nici Eldorado, unde te duci matale cu ghioaga de tenis si cultura de cls. I ca sa inchei contracte batute in cuie. La noi aici e mai complicat si e nevoie de carte mai multa ca sa faci pe dracu-n patru si tara sa duduie de normalitate. Ia mai bine ai grija matale sa hranesti mistretii aia de la Balc corespunzator ca sa-i vada bine dl. Porsche si Monsier Monaco la anul, inainte sa le zboare creierii de la 10 m. Capisci?
  • Like 2
 • Bun jucator de tenis. Adevarat a grait, dar, exista, un dar, eu as citi, in ordinea asta: "Fostul jucător de tenis a mai susținut că din cauza „instabilității” din țară afacerile îi sunt afectate.
  „Acum, toată lumea o să mă critice. Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva, după prost, nu mai rămâne nimic. Noi suntem cei ce nu facem nimic, cea mai coruptă țară din lume noi suntem. Corupție există în toată lumea asta și la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Noi punem răul în față și nu vedem cum putem merge înainte”, crede Țiriac.
  • Like 0
 • Ce mai conteaza doleantele poporului cand afacerile ii sunt afectate ? Vorbeste despre "anarhie" , despre "intre un hot si un prost prefera hotul " vorbe ciudate din gura "pacatosului" care de data aceasta numai adevar nu spune . Oare asa se vede de acolo de sus ( unde oamenii se scalda nu doar in bani ci si in ape tulburi ) incercarile romanilor de a-si castiga demnitatea de popor , care a stat ingenunchiat prea mult timp si acum incearca sa se ridice ? Pai domnule Tiriac eu sunt o " proasta " care doreste tot ce este mai bine pt copilul ei si nu pot sa nu ma intreb d-voastra in care categorie sunteti ? Iar despre " anarhia " din Piata Victoriei doar atat ati inteles , ca a fost despre care pe cine à votat ? Trist ...


  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult