Ion Ţiriac acuză că protestele împotriva Guvernului sunt organizate și provoacă anarhie, iar actualul Executiv ar trebui lăsat să își facă treaba.
„Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lăsaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo”, a spus Ion Țiriac la Realitatea TV.
Omul de afaceri spune că în alte țări corupția la nivelul instituțiilor publice e mult mai mare decât la noi și a explicat de ce „între un hoț și un prost preferă hoțul”.
„Acum, toată lumea o să mă critice. Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva, după prost, nu mai rămâne nimic. Noi suntem cei ce nu facem nimic, cea mai coruptă țară din lume noi suntem. Corupție există în toată lumea asta și la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Noi punem răul în față și nu vedem cum putem merge înainte”, crede Țiriac.
Fostul jucător de tenis a mai susținut că din cauza „instabilității” din țară afacerile îi sunt afectate.
„Coincidențele mie nu-mi plac. De șase luni de zile umblu după New York University pentru că știu, am în cap universitatea mea și vreau să o fac, până la urmă tot oi face- o. Am pus 50 de milioane, care sunt bani mulți. Mă duc la New York, vorbesc la New York University, foarte interesați, în partea aceasta a lumii nu au nimic, au făcut o universitate la Dubai, una la Shanghai. Ia să vedem, în Europa de Est. În mijlocul acestor treburi mă întreabă: «dom'le, dar ce se întâmplă acolo, cu stabilitatea cum este? » «Stai dom'le, sunt niște oameni care nu au votat cu ăștia, au votat cu oamenii ăilalți» , că asta e realitatea. Ăla care nu a votat deloc nu avea voie să vină în piață. Culmea, după 3-4 luni ăștia vin și îmi spun că «pentru moment nu mă mai interesează treaba cu matale cu universitatea» . Este o coincidență”, a spus Ion Țiriac.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Felicitări "domnule" țiriac, ați reușit să vă transformați singur din Cineva în nimeni. E adevărat un nimeni bogat, dar totuși un nimeni. Dacă îmi este permisă și mie o alegere, aș alege oricând orice persoană onestă demonstrând pentru apărarea unor principii (fie ele pur idealiste) in locul unei "personalități" fără principii.
El a venit în România cu vreo 10 mil.de mărci și de pe urma poporului român a devenit miliardar,din cauza prostiei și corupției noastre.
Apropos,să nu uităm cum a dispărut fi-su în afacerea Cocaina pe vremea lui Năstase,când a fugit cu avionul lui ta-su noaptea la Monte Carlo,tocmai când i se emisese mandat de arestare.
Acum revin la emisiunea lui Rareș,care sincer nu cred că i-a căzut bine ce a zis Țiriac,deoarece ,,ilustrul,,formator de opinie e un pupincurist a lui Iohannis.
Din păcate,începe să semene tot mai mult cu Gâdea&company,dar pe alt palier,iar acel ,,licurici,,atotștiutor de 2 lei,zis și Gușă,care se pare că a uitat când în 2014 și-a luat grosul de la Blonda de la Cotroceni,când toată ziua,bună ziua o ridica în slăvi și era invitată mai la toate emisiunile.
Concluzia,și-a furat-o rău de tot Rareș Bogdan de la Țiriac că a spus lucrurilor oarecum pe nume,și spun asta pentru că el gândește ca în Germania,unde acolo la o manifestație,Polizei întâi te bate și după aia te întreabă cine ești,iar de manifestație neautorizată nici nu poate fi vorba,dar ce pot să spun,e că acolo e o democrație așezată,bine cu accentele ei gotice,și dacă stai să te gândești au democrația asta care e acum de vreo 70 de ani.
„Acum, toată lumea o să mă critice. Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva, după prost, nu mai rămâne nimic. Noi suntem cei ce nu facem nimic, cea mai coruptă țară din lume noi suntem. Corupție există în toată lumea asta și la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Noi punem răul în față și nu vedem cum putem merge înainte”, crede Țiriac.