Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ipocrizia „Omului normal” Marcel Ciolacu: dacă tot clamează reforma, cumpătarea și transparența, de ce nu desființează paradisul locativ al nomenclaturii?

Marcel Ciolacu - Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Într-al 12-lea ceas, dl. Marcel Ciolacu îi cere secretarului general al Guvernului desecretizarea cheltuielilor pentru vila din Aviatorilor 86, care i s-ar pregăti lui Klaus Iohannis, după terminarea mandatului. Se vede treaba că PSD se desparte de cel mai bun președinte pe care l-a avut vreodată, Klaus Iohannis, în timp ce PNL e dispus să plece cu el în mormântul istoriei.

Este doar o fentă de campanie a unui candidat care pozează în „omul normal”. Omul acesta normal stă el însuși în paradisul locativ al nomenclaturii, iar Nicolae Ciucă sugerează că nu stă singur în vila din Cucu Starostescu nr. 6.

Dar dl. Ciolacu e premier și are dreptul. Unde e ipocrit până la cer dl. Ciolacu e atunci când deplânge cheltuielile nesimțite ale președintelui, în timp ce uită că el și partidul său i-au semnat decontul și pentru avioanele de lux, și pentru vilele cu teren de golf, și pentru vacanțe exotice, și pentru traiul în puf. Condiția nerostită a fost ca, în schimb, Iohannis să nu-i mai deranjeze la guvernare.

O reformă reală ar fi desființarea acestui paradis locativ al nomenclaturii numit RA-APPS și vinderea vilelor, locuințelor de protocol și a caselor de binefacere pe piața liberă. Acolo sunt banii dvs, acolo e luxul, acolo sunt marile secrete. RA-APPS e stat în stat, acolo sunt cheile de la împărăție și singurul care are acces la ele este... ați ghicit... „omul normal” Marcel Ciolacu, liderul suprem al partidului-stat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dl. Ciolacu stie ca ipocrizia lui n-o sa fie penalizata la vot , pentru ca daca noi romanii avem o "calitate", pai aia este ipocrizia . Ipocrizia este in ADN-ul nostru, este un mod de viata si pentru cei mai virtuosi. Personalitati care nu vor sa se implice in lupta pentru decenta , corectitudine si democratie. Ies cu cate un monolog patetic mai mult pentru impresie si cam atat. Slujbasi la stat care sunt demni de vremurile mafiote in care omerta era legea. Aici includ : justitie, sanatate , educatie , executiv samd. Visul fiecaruia este iesitul la pensie cat mai repede si cat mai bine. Cat despre politica, succesiunea liderilor partidelor clasice si aparitia noilor partide spune totul .
    PSD : a evoluat de la Ponta , Dragnea la Ciolacu care arata un pic de progres , PNL : De la Valeriu Stoica a mers tot in jos , culminand cu Ciuca ... USR o traiectorie oscilanta care se apropie acum de electoratul mediocru dar bine intentionat si nu in ultimul rand rezultatul coalizarii cretinilor de pe social media : AUR si SOS.
    Si in zona asta de mediocritate ipocrita , invatacelul Ciolacu este favorit.
    • Like 1
    • @ Radu Bogdan
      Mihai check icon
      E clar de multă vreme că ipocrizia și discursul demagogic sunt la mare căutare în politica noastră la toate partidele mari. Nu că nu ar fi și la cele mici dar acelea care nu intră în parlament nu au expunere în media și nu se știe multe se ele.
      • Like 0
  • Francisc check icon
    Puneți în discuție niște idei anormale, domnule Negruțiu. Într-o „democrație” ca a noastră e „normal” ca președintele să promoveze un sport atât de popular precum golful și premierul să-i finanțeze hobby-ul...

    Mă scoate din sărite „patriotismul” pe care „oamenii normali” precum Ciolacu și Ciucă îl pun în slujba țării. Se mai bagă și Geoană în horă, că dacă-i bal, bal să fie...

    Adevărul e că n-avem alții, dom'le! Ăștia suntem și ăștia ne sunt candidații. Nu avem dreptul să ne plângem de lipsa alternativei. Sunt 14 aspiranți la scaunul prezidențial și culmea e (din punctul meu de vedere, desigur!) că Ciolacu e favoritul din sondaje. Exceptându-l pe Ciucă, e cea mai proastă alegere.

    Partidul-stat a devenit o realitate. Eu încă sper (ce visător pot fi!) că mintea de pe urmă a românului deșteptat din somnul cel de moarte va fi hotărâtoare...

    • Like 2
  • Se zice ca oamenii politici sunt in slujba tarii si a cetatenilor. O prostie mai mare ca asta rar poti auzi. Oamenii politici sunt de fapt niste jupani, niste lipitori care golesc de sange aceasta tara, inclusiv prin aceasta aroganta de a lua si a folosi imobile de protocol. Au furat destul si si-au facut vile de vile, insa sunt nesatui. Chiar daca nu au nevoie, ei aplica neabatut principiul "pentru ca se poate". Huoooo, golanilor!
    • Like 4
    • @ Dan Filip
      Francisc check icon
      „Oamenii politici” chiar ar trebui să fie slujbașii țării și ai cetățenilor, domnule Filip. De ce nu este așa? Îndrăznesc un răspuns: pentru că interesele lor sunt mai importante decât binele comun. Să nu ne amăgim că votul nostru poate schimba situația...
      • Like 0
    • @ Francisc
      Una-i teoria și alta practica. Politica, de la greci vorbire, se referă la treburile cetății. Dar ce pretenții să avem noi de la politicienii mioritici, după atâta amar de vreme cât am fost infectați de tot ce aveau mai rău fanarioții, turcii, rușii... toată pleava balcanică? La noi s-a imprimat în ADN pentru cei care ajung în vârful scării ierarhice (mai ales prin impostură și nu în baza propriei valori), să capete aroganța și aerul faraonic prin care speră să impună respect celor de la baza piramidei. Sau nici măcar atât. Cred ei că li se cuvine statutul de bulibașă. Asta (poate) se va schimba în câteva sute de ani...
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult