Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Joe Biden, la Varșovia: „Doamnă președintă Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dvs. Moldovenii vor să trăiască în libertate și sunt pe calea aderării la UE. Vă rog să o aplaudați pe Maia Sandu”

Maia Sandu - Varsovia

Foto captura digi24

În discursul susținut marți seara la Varșovia, președintele SUA, Joe Biden, și-a arătat sprijinul pentru președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. „Doamnă președintă Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dumneavoastră. Moldovenii vor să trăiască în libertate și sunt pe calea aderării la Uniunea Europeană. Vă rog să o aplaudați pe Maia Sandu”, a spus Joe Biden.

Aflat în vizită în capitala Poloniei, președintele american a vorbit marți în fața a mii de oameni simpli, dar şi a unor lideri şi politicieni, salutând rezistenţa poporului ucrainean şi solidaritatea Poloniei şi a altor aliaţi occidentali, care au ajutat la respingerea invaziei ruseşti.

„În urmă cu un an, lumea se pregătea pentru căderea Kievului. Tocmai am vizitat - şi pot să vă spun: Kievul este puternic. Kievul este mândru şi stă în picioare. Şi, cel mai important, Kievul este liber. Putin credea că autocraţii ca el sunt duri, iar liderii democraţiilor, slabi. Apoi a întâlnit voinţa de fier a Ucrainei, a Americii şi a naţiunilor de pretutindeni. Naţiuni care refuză să accepte o lume guvernată de frică şi forţă”, a spus Biden, scrie News.ro.

Joe Biden, discurs în Varșovia / Foto: Michal Dyjuk / AP / Profimedia

„Autocraţii nu înţeleg decât un singur cuvânt: Nu”, a continuat președintele Biden. „Nu, nu ne veţi lua ţara. Nu, nu ne veţi lua libertatea. Nu, nu ne veţi lua viitorul. Voi repeta în această seară ceea ce am spus anul trecut în acelaşi loc. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va putea niciodată să şteargă dragostea poporului pentru libertate. Brutalitatea nu va măcina niciodată voinţa celor liberi. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, niciodată”, a afirmat marți seara președintele SUA.

Foto: Michal Dyjuk / AP / Profimedia

„Acest război nu este niciodată o necesitate. Este o tragedie. Preşedintele Putin a ales acest război. Fiecare zi în care războiul continuă este alegerea lui. El ar putea pune capăt războiului cu un cuvânt. Este simplu. Dacă Rusia ar înceta să invadeze Ucraina, ar pune capăt războiului. Dacă Ucraina ar înceta să se mai apere împotriva Rusiei, ar fi sfârşitul Ucrainei. De aceea, împreună, ne asigurăm că Ucraina se poate apăra singură”, a mai spus Joe Biden.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult