Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Joe Biden, la Varșovia: „Doamnă președintă Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dvs. Moldovenii vor să trăiască în libertate și sunt pe calea aderării la UE. Vă rog să o aplaudați pe Maia Sandu”

Maia Sandu - Varsovia

Foto captura digi24

În discursul susținut marți seara la Varșovia, președintele SUA, Joe Biden, și-a arătat sprijinul pentru președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. „Doamnă președintă Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dumneavoastră. Moldovenii vor să trăiască în libertate și sunt pe calea aderării la Uniunea Europeană. Vă rog să o aplaudați pe Maia Sandu”, a spus Joe Biden.

Aflat în vizită în capitala Poloniei, președintele american a vorbit marți în fața a mii de oameni simpli, dar şi a unor lideri şi politicieni, salutând rezistenţa poporului ucrainean şi solidaritatea Poloniei şi a altor aliaţi occidentali, care au ajutat la respingerea invaziei ruseşti.

„În urmă cu un an, lumea se pregătea pentru căderea Kievului. Tocmai am vizitat - şi pot să vă spun: Kievul este puternic. Kievul este mândru şi stă în picioare. Şi, cel mai important, Kievul este liber. Putin credea că autocraţii ca el sunt duri, iar liderii democraţiilor, slabi. Apoi a întâlnit voinţa de fier a Ucrainei, a Americii şi a naţiunilor de pretutindeni. Naţiuni care refuză să accepte o lume guvernată de frică şi forţă”, a spus Biden, scrie News.ro.

Joe Biden, discurs în Varșovia / Foto: Michal Dyjuk / AP / Profimedia

„Autocraţii nu înţeleg decât un singur cuvânt: Nu”, a continuat președintele Biden. „Nu, nu ne veţi lua ţara. Nu, nu ne veţi lua libertatea. Nu, nu ne veţi lua viitorul. Voi repeta în această seară ceea ce am spus anul trecut în acelaşi loc. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va putea niciodată să şteargă dragostea poporului pentru libertate. Brutalitatea nu va măcina niciodată voinţa celor liberi. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, niciodată”, a afirmat marți seara președintele SUA.

Foto: Michal Dyjuk / AP / Profimedia

„Acest război nu este niciodată o necesitate. Este o tragedie. Preşedintele Putin a ales acest război. Fiecare zi în care războiul continuă este alegerea lui. El ar putea pune capăt războiului cu un cuvânt. Este simplu. Dacă Rusia ar înceta să invadeze Ucraina, ar pune capăt războiului. Dacă Ucraina ar înceta să se mai apere împotriva Rusiei, ar fi sfârşitul Ucrainei. De aceea, împreună, ne asigurăm că Ucraina se poate apăra singură”, a mai spus Joe Biden.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult