Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Joe Biden, noul președinte al SUA, a depus jurământul. „Sunt vremuri care ne pun la încercare. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”

Joe Biden - învestire

Foto: Kent Nishimura/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Miercuri, a avut loc ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte american, Joe Biden.

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

„Stăm aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată", a spus Biden în discursul său.

„Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrație, un virus, creșterea inegalității, rasism sistemic, dar le facem față tuturor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”, a promis noul președinte american.

Alături de el s-a aflat soția sa, Jill, de astăzi prima doamnă a SUA. 

Foto: Kevin Dietsch/ AFP/ Profimedia

Foto: Kevin Dietsch / AFP / Profimedia

Odată cu Joe Biden a depus jurământul Kamala Harris, prima femeie din istorie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Predecesorul lui Biden, Donald Trump, a părăsit Washington înainte de începerea ceremoniei de inaugurare, lăsând America mai divizată ca niciodată în vremurile moderne.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Din cauza violențelor petrecute în urmă cu două săptămâni la Capitoliu, învestirea lui Biden a avut loc în condiții excepționale de securitate.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia


Democrați și republicani deopotrivă, alți predecesori ai lui Biden la Casa Albă au fost alături de acesta în ziua depunerii jurământului.

Foto: Jonathan Ernst/ AFP/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Andrew H. Walker/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult