Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Joe Biden, noul președinte al SUA, a depus jurământul. „Sunt vremuri care ne pun la încercare. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”

Joe Biden - învestire

Foto: Kent Nishimura/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Miercuri, a avut loc ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte american, Joe Biden.

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

„Stăm aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată", a spus Biden în discursul său.

„Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrație, un virus, creșterea inegalității, rasism sistemic, dar le facem față tuturor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”, a promis noul președinte american.

Alături de el s-a aflat soția sa, Jill, de astăzi prima doamnă a SUA. 

Foto: Kevin Dietsch/ AFP/ Profimedia

Foto: Kevin Dietsch / AFP / Profimedia

Odată cu Joe Biden a depus jurământul Kamala Harris, prima femeie din istorie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Predecesorul lui Biden, Donald Trump, a părăsit Washington înainte de începerea ceremoniei de inaugurare, lăsând America mai divizată ca niciodată în vremurile moderne.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Din cauza violențelor petrecute în urmă cu două săptămâni la Capitoliu, învestirea lui Biden a avut loc în condiții excepționale de securitate.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia


Democrați și republicani deopotrivă, alți predecesori ai lui Biden la Casa Albă au fost alături de acesta în ziua depunerii jurământului.

Foto: Jonathan Ernst/ AFP/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Andrew H. Walker/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult