Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Joe Biden, noul președinte al SUA, a depus jurământul. „Sunt vremuri care ne pun la încercare. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”

Joe Biden - învestire

Foto: Kent Nishimura/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Miercuri, a avut loc ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte american, Joe Biden.

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

„Stăm aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată", a spus Biden în discursul său.

„Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrație, un virus, creșterea inegalității, rasism sistemic, dar le facem față tuturor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”, a promis noul președinte american.

Alături de el s-a aflat soția sa, Jill, de astăzi prima doamnă a SUA. 

Foto: Kevin Dietsch/ AFP/ Profimedia

Foto: Kevin Dietsch / AFP / Profimedia

Odată cu Joe Biden a depus jurământul Kamala Harris, prima femeie din istorie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Predecesorul lui Biden, Donald Trump, a părăsit Washington înainte de începerea ceremoniei de inaugurare, lăsând America mai divizată ca niciodată în vremurile moderne.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Din cauza violențelor petrecute în urmă cu două săptămâni la Capitoliu, învestirea lui Biden a avut loc în condiții excepționale de securitate.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia


Democrați și republicani deopotrivă, alți predecesori ai lui Biden la Casa Albă au fost alături de acesta în ziua depunerii jurământului.

Foto: Jonathan Ernst/ AFP/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Andrew H. Walker/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult