Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Joe Biden, noul președinte al SUA, a depus jurământul. „Sunt vremuri care ne pun la încercare. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”

Joe Biden - învestire

Foto: Kent Nishimura/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Miercuri, a avut loc ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte american, Joe Biden.

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

„Stăm aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată", a spus Biden în discursul său.

„Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrație, un virus, creșterea inegalității, rasism sistemic, dar le facem față tuturor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”, a promis noul președinte american.

Alături de el s-a aflat soția sa, Jill, de astăzi prima doamnă a SUA. 

Foto: Kevin Dietsch/ AFP/ Profimedia

Foto: Kevin Dietsch / AFP / Profimedia

Odată cu Joe Biden a depus jurământul Kamala Harris, prima femeie din istorie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Predecesorul lui Biden, Donald Trump, a părăsit Washington înainte de începerea ceremoniei de inaugurare, lăsând America mai divizată ca niciodată în vremurile moderne.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Din cauza violențelor petrecute în urmă cu două săptămâni la Capitoliu, învestirea lui Biden a avut loc în condiții excepționale de securitate.

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia


Democrați și republicani deopotrivă, alți predecesori ai lui Biden la Casa Albă au fost alături de acesta în ziua depunerii jurământului.

Foto: Jonathan Ernst/ AFP/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial/ Profimedia

Foto: Andrew H. Walker/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult