Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu Boris Johnson despre românii din Marea Britanie: „Protejarea drepturilor cetățenilor români după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic”

Boris Johnson

Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, despre relațiile celor două țări după Brexit și despre drepturile cetățenilor români din Regatul Unit,

„Președintele României a subliniat că o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană este atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a apreciat că Acordul de Retragere convenit de cele două părți rămâne în continuare cel mai eficient mecanism pentru a asigura retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, limitând consecințele negative generate de Brexit și garantând drepturile cetățenilor din Uniune care trăiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis i-a spus lui Johnson că  prioritata majoră a României este protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie. „În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, și în perioada următoare, cetățenii, atât cei europeni din Marea Britanie, cât și cei britanici din UE 27, trebuie să rămână o prioritate, scopul fiind acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, efectele negative care ar afecta viețile acestora să fie reduse cât mai mult posibil.

Premierul Boris Johnson l-a asigurat pe Președintele României că protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic, iar acțiunile autorităților britanice vor viza cu prioritate acest obiectiv”, precizează Administrația Prezidențială.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Hai sa fim seriosi. Pe Boris in particular si pe britanici in general nu-i deranjeaza absolut deloc sa spuna azi una si maine sa faca alta; daca practica sistemul si cand sunt intr-un asa zis dialog cu case mai mari, nu vad de ce s'ar jena s'o faca mai ales cu noi. Ca sa nu mai spunem ca nimeni, dar absolut nimeni, nu poate spune cu certitudine care va fi rezultatul final pe 31.10 si mai ales ce se va intampla dupa aceasta data. Nu o data "perfidul Albion" si'a tras pe sfoara partenerii de afaceri, aliatii sau cei care au avut de'a face cu ei, nu vad de ce ar fi acum prima oara.
  • Like 0
  • @ AlexisZ
   Sau poate e conștient cu adevărat ce „comoară„ e mâna de lucru românească începând de la necalificații de pe șantiere și până la medicii, profesorii, IT-știi și alți bravi români.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   AlexisZ check icon
   De acord cu dvs., dar daca vor face niste concesii, vor fi facute cu greu si cu un pret scump pentru noi; ei stiu foarte bine ca n'au cu cine negocia si ca vom inghiti totul pe nemestecate
   • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult