Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu Boris Johnson despre românii din Marea Britanie: „Protejarea drepturilor cetățenilor români după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic”

Boris Johnson

Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, despre relațiile celor două țări după Brexit și despre drepturile cetățenilor români din Regatul Unit,

„Președintele României a subliniat că o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană este atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a apreciat că Acordul de Retragere convenit de cele două părți rămâne în continuare cel mai eficient mecanism pentru a asigura retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, limitând consecințele negative generate de Brexit și garantând drepturile cetățenilor din Uniune care trăiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis i-a spus lui Johnson că  prioritata majoră a României este protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie. „În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, și în perioada următoare, cetățenii, atât cei europeni din Marea Britanie, cât și cei britanici din UE 27, trebuie să rămână o prioritate, scopul fiind acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, efectele negative care ar afecta viețile acestora să fie reduse cât mai mult posibil.

Premierul Boris Johnson l-a asigurat pe Președintele României că protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic, iar acțiunile autorităților britanice vor viza cu prioritate acest obiectiv”, precizează Administrația Prezidențială.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Hai sa fim seriosi. Pe Boris in particular si pe britanici in general nu-i deranjeaza absolut deloc sa spuna azi una si maine sa faca alta; daca practica sistemul si cand sunt intr-un asa zis dialog cu case mai mari, nu vad de ce s'ar jena s'o faca mai ales cu noi. Ca sa nu mai spunem ca nimeni, dar absolut nimeni, nu poate spune cu certitudine care va fi rezultatul final pe 31.10 si mai ales ce se va intampla dupa aceasta data. Nu o data "perfidul Albion" si'a tras pe sfoara partenerii de afaceri, aliatii sau cei care au avut de'a face cu ei, nu vad de ce ar fi acum prima oara.
  • Like 0
  • @ AlexisZ
   Sau poate e conștient cu adevărat ce „comoară„ e mâna de lucru românească începând de la necalificații de pe șantiere și până la medicii, profesorii, IT-știi și alți bravi români.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   AlexisZ check icon
   De acord cu dvs., dar daca vor face niste concesii, vor fi facute cu greu si cu un pret scump pentru noi; ei stiu foarte bine ca n'au cu cine negocia si ca vom inghiti totul pe nemestecate
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult