Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu Boris Johnson despre românii din Marea Britanie: „Protejarea drepturilor cetățenilor români după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic”

Boris Johnson

Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, despre relațiile celor două țări după Brexit și despre drepturile cetățenilor români din Regatul Unit,

„Președintele României a subliniat că o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană este atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a apreciat că Acordul de Retragere convenit de cele două părți rămâne în continuare cel mai eficient mecanism pentru a asigura retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, limitând consecințele negative generate de Brexit și garantând drepturile cetățenilor din Uniune care trăiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis i-a spus lui Johnson că  prioritata majoră a României este protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie. „În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, și în perioada următoare, cetățenii, atât cei europeni din Marea Britanie, cât și cei britanici din UE 27, trebuie să rămână o prioritate, scopul fiind acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, efectele negative care ar afecta viețile acestora să fie reduse cât mai mult posibil.

Premierul Boris Johnson l-a asigurat pe Președintele României că protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic, iar acțiunile autorităților britanice vor viza cu prioritate acest obiectiv”, precizează Administrația Prezidențială.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Hai sa fim seriosi. Pe Boris in particular si pe britanici in general nu-i deranjeaza absolut deloc sa spuna azi una si maine sa faca alta; daca practica sistemul si cand sunt intr-un asa zis dialog cu case mai mari, nu vad de ce s'ar jena s'o faca mai ales cu noi. Ca sa nu mai spunem ca nimeni, dar absolut nimeni, nu poate spune cu certitudine care va fi rezultatul final pe 31.10 si mai ales ce se va intampla dupa aceasta data. Nu o data "perfidul Albion" si'a tras pe sfoara partenerii de afaceri, aliatii sau cei care au avut de'a face cu ei, nu vad de ce ar fi acum prima oara.
  • Like 0
  • @ AlexisZ
   Sau poate e conștient cu adevărat ce „comoară„ e mâna de lucru românească începând de la necalificații de pe șantiere și până la medicii, profesorii, IT-știi și alți bravi români.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   AlexisZ check icon
   De acord cu dvs., dar daca vor face niste concesii, vor fi facute cu greu si cu un pret scump pentru noi; ei stiu foarte bine ca n'au cu cine negocia si ca vom inghiti totul pe nemestecate
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult