Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis, la reuniunea Asociației Comunelor din România: PNDL trebuie regândit, nicidecum desființat

Klaus Iohannis - primari

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a spus luni, la o reuniune a primarilor de comune, că Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) nu trebuie desființat, ci regândit.

„Foarte mulți dintre dumneavoastră ați implementat, în comunele pe care le reprezentați, proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Și au fost bani mulți, uneori, și proiecte reușite în multe cazuri. Banii investiți eficient înseamnă întotdeauna dezvoltare, însă nu trebuie să trecem cu vederea neajunsurile acestui program. Tocmai de aceea, spun răspicat: acest program trebuie regândit, nicidecum desființat. Nu cred că este nimeni în această sală care dorește să mai asistăm la acordarea banilor pe criterii politice sau la decontarea unor lucrări fictive sau prost realizate. Risipa banilor publici trebuie stopată definitiv, iar acest lucru se poate realiza printr-o abordare coerentă și responsabilă”, a spus Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

Președintele a punctat că este nevoie de programe dedicate dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural și de posibilități concrete de atragere a tinerilor în agricultură.

„Dacă tot vorbim despre bani, veți fi de acord cu mine că alocările de la bugetul de stat nu reprezintă singura sursă de finanțare a funcționării și dezvoltării autorităților locale.  Așadar, accesarea fondurilor europene trebuie să constituie o prioritate pentru fiecare administrație din România și mulți dintre dumneavoastră ați făcut lucruri admirabile cu acești bani”, a adăugat Iohannis.

Controalele făcute de Corpul de control al ministrului Dezvoltării și de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) au scos la iveală că unii primari au trimis cereri de decontare în cadrul PNDL pentru lucrări fictive, potrivit G4Media.ro. Ministerul Dezvoltării a transmis la DNA sesizări în aceste cazuri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din cate observ se incearca pastrarea instrumentelor de propaganda si control de pe vremea PSD . Atat PNDL , SS , etc., ca atunci cand vor castiga alegerile PNL sa isi impuna baronii si sa imparta ciolanul dupa bunul plac. Imi este frica ca va fi la fel ca pe vremea USL sau PDL. Decat sa cenzalizeze taxele si apoi sa le imparta cu dedicatie , mai bine ar lasa fiecare regiune sa se gospodareasca singura si sa nu-i "jefuiasca " pe cei care fac ceva in tara asta
  • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   Dan check icon
   Sa ,,mai spuna carcotasii ca Domnul Presedinte Johanis , nu face nimic, !! A facut mereu ce a fost lasat sa faca si cat ,a permis politica rosie !!
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult