Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Klaus Iohannis: Pregătiți copiii pentru școală

Klaus Iohannis - 2021

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că, începând de luni, „majoritatea copiilor merg fizic la școală”.

„Nu am scăpat de pandemie. E nevoie să continuăm să fim responsabili, să purtăm mască, să păstrăm distanța. Dar putem să constatăm că incidența bolii s-a redus un pic în ultimele săptămâni. Avem ceva mai puține persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puține persoane care se internează în spital în fiecare zi. Cum spun experții, trendul este descendent”, a spus șeful statului.  

„Marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană deschid scolile. În majoritatea statelor, școlile sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv în următoarele săptămâni. Sunt doar 3 state care acum nu deschid școlile”, a declarat președintele Iohannis.

„Începând de luni, când incepe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la scoală. Evident că trebuie să respectăm situația din fiecare localitate și pentru fiecare scoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli. 

În localitățile în care sunt puține cazuri de covid-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile unde sunt ceva mai multe cazuri, asa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală, și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa 8-a, pentru că ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii de clasa a 12 -a,  care se pregătesc de bacalaureat. În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță si clasele I -IV la școală, restul făcând școala online. În localitățile care intră în carantină, evident, toată lumea stă acasă.

Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, la câte cazuri se închide școala, toate aceste lucruri vor fi clarificate de ministerul Educației și ministerul Sănătății”, a explicat Klaus Iohannis.

„În consecință, pregătiți copiii pentru școală”, a încheiat președintele Iohannis.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Intodeauna am crezut ca asa zisa corectitudine politica vazuta la altii pusa in practica cu succes va fi si in Romania. O intrebare : acest domn de partid cat si ceilalti tot de partid in fond si pe fond cui i se adreseaza ?. marja lor de alesi este una de cel mult 10%-30% din suprafata geografica a Romaniei de alegatori cu drept de vot. Deci nici macar un sfert....altii tot guralivi si mai INFIMI. Ma asteptam totusi ca aceste anunturi importante "rumegate" ( ironie ) sa le fi dat cineva PROFESIONIST implicati direct in actul educational TOT PROFESIONIST....daca m-ai avem asa ceva prin acest "DULAP de recuzita invechit" numit Romania. Ii reamintesc politicos domnului Presedinte ca adresarea unor resuscitati uitati prin apartamentele din Bucuresti cu parafa de partid si cu bilet la "baile balneare mediatice" ( ghilimele ironice ) nu inseamna Romania. Dar ce mai inseamna in aceasta hazna existentiala de Romania sa fii corect.....
  • Like 0
 • Liviu check icon
  S-a intors domnu' de la ski cu ganduri proaspete? A rezolvat-o cu sanatatea, a ingropat ce era de ingropat, acum a trecut la urmatorul subiect.
  Mi-e scarba de toti politicienii astia, indiferent de partid, care au condus si conduc tara asta spre un dezastru generalizat.
  Dar, prost eu ca nu am fugit cand trebuia, sa stau linistit in civilizatie si sa comentez de acolo.
  • Like 0
 • Și după ce pregătiți elevii pentru școală, pregătiți și secțiile de ATI pentru dezastrul care va urma...
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult