Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: Pregătiți copiii pentru școală

Klaus Iohannis - 2021

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că, începând de luni, „majoritatea copiilor merg fizic la școală”.

„Nu am scăpat de pandemie. E nevoie să continuăm să fim responsabili, să purtăm mască, să păstrăm distanța. Dar putem să constatăm că incidența bolii s-a redus un pic în ultimele săptămâni. Avem ceva mai puține persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puține persoane care se internează în spital în fiecare zi. Cum spun experții, trendul este descendent”, a spus șeful statului.  

„Marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană deschid scolile. În majoritatea statelor, școlile sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv în următoarele săptămâni. Sunt doar 3 state care acum nu deschid școlile”, a declarat președintele Iohannis.

„Începând de luni, când incepe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la scoală. Evident că trebuie să respectăm situația din fiecare localitate și pentru fiecare scoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli. 

În localitățile în care sunt puține cazuri de covid-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile unde sunt ceva mai multe cazuri, asa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală, și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa 8-a, pentru că ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii de clasa a 12 -a,  care se pregătesc de bacalaureat. În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță si clasele I -IV la școală, restul făcând școala online. În localitățile care intră în carantină, evident, toată lumea stă acasă.

Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, la câte cazuri se închide școala, toate aceste lucruri vor fi clarificate de ministerul Educației și ministerul Sănătății”, a explicat Klaus Iohannis.

„În consecință, pregătiți copiii pentru școală”, a încheiat președintele Iohannis.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Intodeauna am crezut ca asa zisa corectitudine politica vazuta la altii pusa in practica cu succes va fi si in Romania. O intrebare : acest domn de partid cat si ceilalti tot de partid in fond si pe fond cui i se adreseaza ?. marja lor de alesi este una de cel mult 10%-30% din suprafata geografica a Romaniei de alegatori cu drept de vot. Deci nici macar un sfert....altii tot guralivi si mai INFIMI. Ma asteptam totusi ca aceste anunturi importante "rumegate" ( ironie ) sa le fi dat cineva PROFESIONIST implicati direct in actul educational TOT PROFESIONIST....daca m-ai avem asa ceva prin acest "DULAP de recuzita invechit" numit Romania. Ii reamintesc politicos domnului Presedinte ca adresarea unor resuscitati uitati prin apartamentele din Bucuresti cu parafa de partid si cu bilet la "baile balneare mediatice" ( ghilimele ironice ) nu inseamna Romania. Dar ce mai inseamna in aceasta hazna existentiala de Romania sa fii corect.....
  • Like 0
 • Liviu check icon
  S-a intors domnu' de la ski cu ganduri proaspete? A rezolvat-o cu sanatatea, a ingropat ce era de ingropat, acum a trecut la urmatorul subiect.
  Mi-e scarba de toti politicienii astia, indiferent de partid, care au condus si conduc tara asta spre un dezastru generalizat.
  Dar, prost eu ca nu am fugit cand trebuia, sa stau linistit in civilizatie si sa comentez de acolo.
  • Like 0
 • Și după ce pregătiți elevii pentru școală, pregătiți și secțiile de ATI pentru dezastrul care va urma...
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult