Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Rezervări duble pe litoral după lansarea campaniei de vaccinare anticovid 19

litoral 2021

Încrederea românilor că 2021 este anul revenirii la o viață cât mai apropiată de ritmul normal de dinaintea pandemiei generate de coronavirus, sentiment stimulat de recentul debut al campaniei de vaccinare, se reflectă în numărul rezervărilor de sejururi pe litoralul românesc pentru sezonul estival viitor. Astfel, de la începutul lunii ianuarie 2021, peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, în creștere cu aproximativ 50% față de luna noiembrie 2020, potrivit datelor comunicate de Litoralulromanesc.ro, cel mai important turoperator pe segmentul vacanțelor pe coasta autohtonă a Mării Negre.


“Optimismul generat de startul și derularea în bune condiții a campaniei naționale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanțe. Mulți își fac deja planurile pentru concediul de vară și își rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie – o lună încă a incertitudinilor în privința evoluției pandemiei și a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Cea mai scumpă vacanță cumpărată a fost de 16.500 de lei

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia – care este, în continuare, cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc – și Eforie Nord. Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei. Printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii. “În perioada analizată, observăm o creștere a cererii pentru pachetele all inclusive, interesul datorându-se reducerilor de până la 49% acordate prin programul Înscrieri Timpurii. În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiștilor noștri cu o asigurare storno care include protecția în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno”, precizează Ionuț Nedea.

Reprezentanții Litoralulromanesc.ro se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor în destinație, în condițiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aloooo, litoralulromanesc.ro si funkytravel, cu cine ati facut matematica in clasa V-a?
    Ori e o crestere cu 50%, ori e o dublare a numarului (adica o crestere cu 100%) !
    • Like 2
    • @ Ovidiu Grigore
      Nume check icon
      Nu ar fi o problema daca dublarea tarifului inseamna numai 50% in realitate
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult
sound-bars icon