Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Klaus Iohannis: PSD dă dovadă de cinism și tergiversează legea carantinei. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau sute de români

Klaus Iohannis - iulie 2020

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că, prin tergiversarea legii carantinei, PSD privează Guvernul de un instrument legislativ important în lupta cu pandemia de coronavirus. 

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum când este în discuție o lege foarte importantă, legea privind izolarea și carantinarea persoanelor. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. (...) PSD tergiversează această discuție. Trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD tergiversând adoptarea acestei legi. Privează guvernul de un instrument foarte important pentru combaterea acestei pandemii. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau, Doamne ferește!, sute de români”, a spus șeful statului.

Iohannis a cerut Parlamentului să finalizeze discuțiile și să adopte o „formă bună” a legii carantinei. „Altfel veți fi moralmente responsabili de moartea a zeci sau chiar sute de români”, a subliniat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Presedintele se grabeste... Merita sa analizam situatia. Poate ca in felul asta o sa intuim ceva. Ce? Undeva, ceva, ne scapa. Sa fie vorba de o trasatura noua in societatea romaneasca si in conceptia cetateneasaca. Simplu, oamenii nu vor sa riste iar numai banuielile nu ajung. Este suficient ca presedintele se grabeste ca ceva sa nu para a fi in ordine. Ar putea fi vorba de o lege care are "scapari" si care sa rezume dreptul copiilor,nepotilor si urmasilor-urmasilor, etc la o anumita constituire sociala care sa nu le convina. Avem dreptul sa aruncam anatema pe capul lor? Dar avem dreptul sa nu rezolvam problemele actuale numai pentru ca banuim o "'teapa" viitoare? Nici asa, nici asa. Rugam numai pe stimatul presedinte sa nu foloseasca presiunea timpului asupra celor ce incearca sa isi faca treaba mai bine ca altadata. "Putina rabdare, stimabile!"...
  • Like 0
  • @ Alex Bacall
   Presedintele nu se grabeste. Din conta, da dovada de o rabdare cum greu o intalnesti cu niste indivizi rau voitori. Psd-ul da dovada de ce este in stare si a demonstrat-o mereu. Este un partid ticalos, format din hoti si tradatori pentru care nu conteaza decat sa detina puterea in folosul leaderilor proprii. Nu mai trebuie demonstrat. Iar acolitii sai: alde cu nemerncul de tariceanu, pro ro cu hotul intelectual confirmat ponta si eterna curva politica udmr sunt deopotriva de ticalosi.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult