Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Klaus Iohannis: PSD dă dovadă de cinism și tergiversează legea carantinei. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau sute de români

Klaus Iohannis - iulie 2020

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că, prin tergiversarea legii carantinei, PSD privează Guvernul de un instrument legislativ important în lupta cu pandemia de coronavirus. 

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum când este în discuție o lege foarte importantă, legea privind izolarea și carantinarea persoanelor. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. (...) PSD tergiversează această discuție. Trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD tergiversând adoptarea acestei legi. Privează guvernul de un instrument foarte important pentru combaterea acestei pandemii. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau, Doamne ferește!, sute de români”, a spus șeful statului.

Iohannis a cerut Parlamentului să finalizeze discuțiile și să adopte o „formă bună” a legii carantinei. „Altfel veți fi moralmente responsabili de moartea a zeci sau chiar sute de români”, a subliniat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Presedintele se grabeste... Merita sa analizam situatia. Poate ca in felul asta o sa intuim ceva. Ce? Undeva, ceva, ne scapa. Sa fie vorba de o trasatura noua in societatea romaneasca si in conceptia cetateneasaca. Simplu, oamenii nu vor sa riste iar numai banuielile nu ajung. Este suficient ca presedintele se grabeste ca ceva sa nu para a fi in ordine. Ar putea fi vorba de o lege care are "scapari" si care sa rezume dreptul copiilor,nepotilor si urmasilor-urmasilor, etc la o anumita constituire sociala care sa nu le convina. Avem dreptul sa aruncam anatema pe capul lor? Dar avem dreptul sa nu rezolvam problemele actuale numai pentru ca banuim o "'teapa" viitoare? Nici asa, nici asa. Rugam numai pe stimatul presedinte sa nu foloseasca presiunea timpului asupra celor ce incearca sa isi faca treaba mai bine ca altadata. "Putina rabdare, stimabile!"...
    • Like 0
    • @ Alex Bacall
      Presedintele nu se grabeste. Din conta, da dovada de o rabdare cum greu o intalnesti cu niste indivizi rau voitori. Psd-ul da dovada de ce este in stare si a demonstrat-o mereu. Este un partid ticalos, format din hoti si tradatori pentru care nu conteaza decat sa detina puterea in folosul leaderilor proprii. Nu mai trebuie demonstrat. Iar acolitii sai: alde cu nemerncul de tariceanu, pro ro cu hotul intelectual confirmat ponta si eterna curva politica udmr sunt deopotriva de ticalosi.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult