Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis: PSD dă dovadă de cinism și tergiversează legea carantinei. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau sute de români

Klaus Iohannis - iulie 2020

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că, prin tergiversarea legii carantinei, PSD privează Guvernul de un instrument legislativ important în lupta cu pandemia de coronavirus. 

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum când este în discuție o lege foarte importantă, legea privind izolarea și carantinarea persoanelor. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. (...) PSD tergiversează această discuție. Trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD tergiversând adoptarea acestei legi. Privează guvernul de un instrument foarte important pentru combaterea acestei pandemii. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau, Doamne ferește!, sute de români”, a spus șeful statului.

Iohannis a cerut Parlamentului să finalizeze discuțiile și să adopte o „formă bună” a legii carantinei. „Altfel veți fi moralmente responsabili de moartea a zeci sau chiar sute de români”, a subliniat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Presedintele se grabeste... Merita sa analizam situatia. Poate ca in felul asta o sa intuim ceva. Ce? Undeva, ceva, ne scapa. Sa fie vorba de o trasatura noua in societatea romaneasca si in conceptia cetateneasaca. Simplu, oamenii nu vor sa riste iar numai banuielile nu ajung. Este suficient ca presedintele se grabeste ca ceva sa nu para a fi in ordine. Ar putea fi vorba de o lege care are "scapari" si care sa rezume dreptul copiilor,nepotilor si urmasilor-urmasilor, etc la o anumita constituire sociala care sa nu le convina. Avem dreptul sa aruncam anatema pe capul lor? Dar avem dreptul sa nu rezolvam problemele actuale numai pentru ca banuim o "'teapa" viitoare? Nici asa, nici asa. Rugam numai pe stimatul presedinte sa nu foloseasca presiunea timpului asupra celor ce incearca sa isi faca treaba mai bine ca altadata. "Putina rabdare, stimabile!"...
  • Like 0
  • @ Alex Bacall
   Presedintele nu se grabeste. Din conta, da dovada de o rabdare cum greu o intalnesti cu niste indivizi rau voitori. Psd-ul da dovada de ce este in stare si a demonstrat-o mereu. Este un partid ticalos, format din hoti si tradatori pentru care nu conteaza decat sa detina puterea in folosul leaderilor proprii. Nu mai trebuie demonstrat. Iar acolitii sai: alde cu nemerncul de tariceanu, pro ro cu hotul intelectual confirmat ponta si eterna curva politica udmr sunt deopotriva de ticalosi.
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult