Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis: PSD dă dovadă de cinism și tergiversează legea carantinei. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau sute de români

Klaus Iohannis - iulie 2020

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că, prin tergiversarea legii carantinei, PSD privează Guvernul de un instrument legislativ important în lupta cu pandemia de coronavirus. 

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum când este în discuție o lege foarte importantă, legea privind izolarea și carantinarea persoanelor. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. (...) PSD tergiversează această discuție. Trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD tergiversând adoptarea acestei legi. Privează guvernul de un instrument foarte important pentru combaterea acestei pandemii. Această tergiversare poate să coste viețile a zeci sau, Doamne ferește!, sute de români”, a spus șeful statului.

Iohannis a cerut Parlamentului să finalizeze discuțiile și să adopte o „formă bună” a legii carantinei. „Altfel veți fi moralmente responsabili de moartea a zeci sau chiar sute de români”, a subliniat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Presedintele se grabeste... Merita sa analizam situatia. Poate ca in felul asta o sa intuim ceva. Ce? Undeva, ceva, ne scapa. Sa fie vorba de o trasatura noua in societatea romaneasca si in conceptia cetateneasaca. Simplu, oamenii nu vor sa riste iar numai banuielile nu ajung. Este suficient ca presedintele se grabeste ca ceva sa nu para a fi in ordine. Ar putea fi vorba de o lege care are "scapari" si care sa rezume dreptul copiilor,nepotilor si urmasilor-urmasilor, etc la o anumita constituire sociala care sa nu le convina. Avem dreptul sa aruncam anatema pe capul lor? Dar avem dreptul sa nu rezolvam problemele actuale numai pentru ca banuim o "'teapa" viitoare? Nici asa, nici asa. Rugam numai pe stimatul presedinte sa nu foloseasca presiunea timpului asupra celor ce incearca sa isi faca treaba mai bine ca altadata. "Putina rabdare, stimabile!"...
  • Like 0
  • @ Alex Bacall
   Presedintele nu se grabeste. Din conta, da dovada de o rabdare cum greu o intalnesti cu niste indivizi rau voitori. Psd-ul da dovada de ce este in stare si a demonstrat-o mereu. Este un partid ticalos, format din hoti si tradatori pentru care nu conteaza decat sa detina puterea in folosul leaderilor proprii. Nu mai trebuie demonstrat. Iar acolitii sai: alde cu nemerncul de tariceanu, pro ro cu hotul intelectual confirmat ponta si eterna curva politica udmr sunt deopotriva de ticalosi.
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult